Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a 3000 templom vajon mennyibe került nekünk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután kiderült, hogy a kormány megvonja a támogatásokat a MET-től, az Igazgyöngy Alapítványtól, valamint a Dr. Ámbédkár Iskolától is, Szijjártó Péter ellátogatott a Vatikánba, hogy arról tárgyaljon a városállam külügyminiszterével, hogy micsoda üldözésnek teszik ki a keresztényeket. Nem azt mondom persze, hogy ne létezne keresztényüldözés, de vicces pont egy olyan ország külügyminiszterétől látni ezt a folyamatos aggódást, amelynek kormánya ott rúg bele az elesettekbe, ahol csak tud. Olyan civil szervezetektől vonnak meg támogatásokat, amelyek állami feladatokat láttak el azzal, hogy hátrányos helyzetűek számára nyújtottak segítséget, vagyis mondhatjuk azt, hogy keresztényi feladatot láttak el, még ha nem is feltétlen valláshoz köthető a tevékenységük minden esetben.

Szijjártó büszkén mesélt az ezer éves keresztény Magyarországról és arról, hogy a magyar kormány ott segít az üldözött keresztényeknek, ahol csak tud, viszont azt elfelejtette megemlíteni a Vatikánban, hogy mik azok a döntések, amelyekkel lehetetlen helyzetbe hozták elesettek ezreit. Az egy dolog, hogy a menekültekre úgy tekint az Orbán-kormány, mint egy csapat terroristára, hiszen vannak bőséggel olyanok a keresztény egyházban, akik ezzel egyet is értenek. A pápa mondjuk pont nem – legalábbis nem ezt kommunikálja – de ez nem is számít a nemzeti oldalnak, hiszen szerintük Ferenc pápa egy senki, az igazi pápa II. János Pál, valamint XVI. Benedek volt. Ők válogatnak, van ez így.

Magyarország ezeréves keresztény államisággal rendelkezik, ezért nem engedhetjük, hogy a kereszténységgel szemben időről időre erőre kapó támadások győzedelmeskedjenek a keresztény értékek felett – jelentette ki Szijjártó Péter.

Megjegyezte, a felek egyetértettek, hogy ma a kereszténységet „minden irányból és szempontból” támadások érik, ami éppúgy jelent fizikai bántalmazást, mint politikai, ideológiai alapú támadást.

Tényleg érdekelne, mi a jó francot jelentenek a keresztény értékek a magyar kormány számára. Már csak azért is, mert Borkai cselekedetével szerintük nem volt semmi gond, mint ahogy Kaleta Gábor ügye sem volt túl fontos a számukra, a hajléktalanok létezése viszont egy ennél sokkal fontosabb kérdés volt. Ezért hát illegálissá tették a létüket és büntették őket, ha nem tűntek el a hatóságok szeme elől. De kereszténységükből fakadóan gyermekes családokat is gond nélkül fogvatartottak a határon, sőt, volt, akit még éheztettek is. Ezek a megvédendő értékek, vagy másra gondolt Szijjártó? Hát a hazai egyházak közpénzzel kitömése? Arra is azért van szükség, hogy még keresztényebbek legyünk országszerte?

Vélhetően ez lehet a cél, ugyanis mint azt Szijjártó elmondta a Vatikáni látogatását követően, Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta területein tíz év alatt háromezer keresztény templomot újítottunk fel vagy építettünk, kétszeresére nőtt az egyházi iskolák száma. Ha saját erőből nem megy, akkor rásegítenek egy kicsit mindannyiunk pénzéből. Akár volt erre igény egyébként, akár nem. Itt, István és Mária országában akkor is kereszténység lesz, ha az emberek ezzel egyébként nem feltétlenül értenek egyet a XXI. században. Ameddig a gaz nyugaton átgondolják egyes templomok funkcióit – mivel egyre kevesebben járnak templomba – addig nálunk több ezer új templom létesül. Az mindegy, hogy már eddig is üresek voltak a templomok, itt nem ésszerű döntésről van szó.

A kormány szerint a keresztényeket kegyetlenül üldözik, ezért mi megvédjük őket. Mégpedig úgy, hogy mindenhova templomot építünk, oda is, ahol lehet, még háziorvos vagy élelmiszer bolt sincs. A vallásnál fontosabb ezen a világon nincs – talán a sport – még akkor sem, ha egyébként a legtöbb településen templomok helyett munkahelyre és tömegközlekedésre, esetleg járható utakra lenne szükség. Ebben valahogy nem kérik ki mimagyarok véleményét, nem is értem miért. Remélem azért Szijjártó azt is elmesélte a vatikáni külügyminiszternek, hogy milyen unortodox kereszténység-védelmi intézkedéseket hajtanak végre kicsiny hazánkban. A szeged-csanádi futball stadion egy jó példa lehet. Ha valami, hát az egészen biztosan nagyot lendít az üldözött keresztények ügyén úgy Magyarországon, mint világszerte.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.