Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hirtelen fontos lett a feketék élete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az új kedvenc jobboldali lapom, a vasárnap.hu végre egyetért a BLM mozgalom egyes követeléseivel. Vagyis ezt gondolhatná hirtelen az ember, aztán pár sor elolvasása után nyilván egyértelműen kiderül, hogy tévedett. A jobboldal – legalábbis azok, akik magukról ezt állítják – minden platformon azt hangoztatják, hogy a BLM egy anarchista, kommunista, szélsőbaloldali csoport, amely szegény Trump megbuktatására törekszik, ezzel létrehozva a kommunista Amerikát. Nyilván itt több összeesküvés-elméletet tömörítettem egy mondatba, de még csak azt sem tartom kizártnak, hogy vannak olyanok, akik ezt ilyen formán is elhiszik. A lényeg annyi, hogy a BLM egy terrorszervezet, amelynek célja a rombolás, valamint a jelenkori kormány megdöntése. Minden olyan gondolat, ami a BLM-el van összefüggésben felháborító és radikális.

Na de van olyan, ami annak álcájában teljesen elfogadható. Nyilván az abortusz-ellenességről van szó, amely a jobboldal egyik fontos követelése. Én magam amellett vagyok, hogy az ember eldönthesse, mit akar, noha én nem hiszem, hogy képes lennék az abortuszt választani, kivételes esetek persze vannak. Viszont azt sem tartom normálisnak, ha más dönt helyettem, csak azért, mert az ő értelmezésük szerint a Biblia ezt állítja, vagy mert az ő vallásuk szerint ez bűn. Ez lehet így persze, ez ellen nincs semmiféle kifogásom, de nem mindenki gondolkozik hasonlóan és azt is el kellene fogadni, hogy az emberek az ország törvényeit kötelesek betartani, nem pedig egy több ezer éves könyv állításait.

Amerikában továbbra is az abortusz jelenti az első számú veszélyt a fekete emberekre – minden ellenkező híresztelés ellenére…

„Black Preborn Lives Matter”, azaz a fekete kisbabák élete is számít – hirdeti egy plakát immár országszerte Amerikában. Az eredeti céljaitól mostanra jócskán eltávolodott Black Lives Matter mozgalom híres jelszavára rímelő kampány arra kíván rámutatni, hogy a fekete bőrű emberek számára valójában az abortusz jelenti a legkomolyabb fenyegetést.

Kezdjük ott, hogy a szerző megtanulhatna egy kicsit angolul, hiszen a preborn nem kisbabát, hanem meg nem születettet jelent. Hogy a szlogennel egyetértenek-e az emberek, azt nem tudom, noha itt megint csak azt látni, hogy az abortusz-ellenes hívek ráakaszkodtak egy szlogenre, és ha ezt valaki megemlíti, akkor fel is háborodnak azonnal, hogy miért, a meg nem született fekete gyermekek nem számítanak? Ez egy már sokszor használt taktika, amelyet a konzervatív oldal szeret használni. Az all lives matter, vagyis a minden élet számít, is hasonló volt, amellyel értelemszerűen megpróbálták kifogni a szelet a BLM mozgalom vitorlájából.

A cikk folytatásában nyilván kiáll a cikk szerzője az elgondolás mellett, ami már csak azért is vicces, mert a BLM mozgalmat ott támadják, ahol csak tudják, de ezzel semmi gond sincs. Tehát pont azt teszik, amivel a másik felet vádolják meg, vagyis ha a saját ideológiájukat tükrözi valami, onnantól kezdve egyetértenek vele, sőt követendőnek tekintik. Nyilván ennek a fenti szlogennek semmi valós köze nincs a BLM-hez, hiszen e mögött vélhetően különböző egyházak állnak, amelyek elítélik az abortuszt. Amihez még egyszer elmondom, minden jogunk meg is van, csak ne akarják azt leerőszakolni mások torkán. Ameddig egy törvény nem tiltja az abortuszt, addig az végezhető és végezni is fogják őket. Aki viszont teljesen komolyan azt gondolja, hogy az abortusz betiltásával valóban megszüntetik az abortuszokat, az óriásit téved.

Számtalan példa van és volt is arra, hogy a tiltás csak még veszélyesebb helyzetet teremt, hiszen illegális klinikákon, barbárok kezei alá kerülnek nők, akik akár az életüket is elveszíthetik egy-egy beavatkozás során. Abortusz turizmus alakul ki, tovább rontva a helyzetet. A tiltás véleményem szerint soha nem megoldás, hiszen annak következtében az feketepiac fellendül. Épeszű szabályozásra van szükség, nem teljes tiltásra, annak ugyanis beláthatatlan következményei lehetnek. A Biblia nem lehet egyetlen ország alaptörvénye sem, azok az idők már elmúltak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.