Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semjén álmainak számláit mi fizetjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vírus ide, járvány oda, a kormánytagokat nem hozza lázba ez a dolog. Persze hoznak intézkedéseket és bejelentenek dolgokat, de a nemrégiben tartott kerti parti és az azt követő bejelentések, miszerint egy tucat kormánytag kényszerült koronavírus teszt elvégzésére mutatja jól, hogy milyen példával is élnek az emberek számára ezek a nagyszerű vezetők. Ameddig sok helyen külföldön még a miniszterelnök is maszkban jelenik meg, ezzel is példát mutatva az állampolgárok számára, idehaza ennek nyoma sincs. Mi itt a putyini valóságot éljük, ahol csodák csodájára eddig még nem merült fel, hogy védjük magunkat jó kis házi pálinkával a vírustól. Persze nem kizárt, hogy ez majd egyszer csak előkerül, ezért nem merek kijelenteni semmit. Mondandóm ezúttal mégsem a járvánnyal kapcsolatos, hiszen a sajtóban már így is azzal foglalkozik szinte mindenki – érthető okokból – hanem Semjénnel és Kovács Zoltánnal, akik a hazai vadászat név szerinti szégyenei.

Szégyenei ők persze másnak is, de nehéz lenne felsorolni ezeket anélkül, hogy ne fusson az ember ki a cikknek szánt helyből. Semjén és Kovács esetén már annyiszor foghatta az ember a fejét, hogy az nem is mindennapi, és ez most sincs másként. Történt ugyanis, hogy ez a két sztárvadász népszerűsíteni próbálta a jövőre esedékes világszínvonalú vadászkiállítást, amely szerintük akár több, mint 1 millió vendéget is oda csalhat, ezért az 55 milliárd forint mindenképpen meg fog térülni. Nem csalás, nem ámítás, Semjén egészen pontosan a következőket mondta:

ha a koronavírus-járvány miatt elmaradnának a külföldi látogatók, akkor is rentábilis lehet a rendezvény, hiszen 670 ezer horgász és vadász van Magyarországon, családtagjaikkal együtt ez legalább másfél millió embert jelent.

Egészen biztos is az, hogy minden horgász és vadász, valamit azok minden családtagja meg fog jelenni ezen a rendkívüli eseményen. Ugyanez igaz volt az emlékezetes vizes vb-re is ugye, amely ugyan elképesztő pénzekbe került – és vélhetően iszonyatosan veszteséges volt – mégis sikerként állította azt be a kormány. Nincsenek hivatalos kimutatások és elszámolások sem, ezért nem is fog soha kiderülni, hogy mekkora veszteség volt az és mekkora veszteség lesz majd a vadászkiállítás is. Ez a két szerencsétlen akkor is meg fogja azt tartani, ha a járvány még épp pusztít, hiszen olyan nincs, hogy az ő terveik ne valósuljanak meg. Olimpiát le lehet fújni a járvány miatt, de Semjén vadászkiállítását egészen biztosan nem, hiszen az fontosabb bárminél.

Csak kérdezem, hogy teljesen komolyan gondolja ez az ember azt, hogy ennyi embert érdekel ez a történet? Mert az tény, hogy vannak vadászok szép számmal idehaza, de ne gondoljuk már azt, hogy mindannyian arra vágynak már évek óta, hogy egy kiállításra mehessenek el. Van egy bizonyos kör – a gazdag hobbivadászok leginkább – akik ezekre a rendezvényekre elmennek, hogy megtekintsék a legújabb technológiát és pénzük is van arra, hogy ezek közül vásároljanak is. Egy egyszerű vadász, aki évek óta, esetleg évtizedek óta ugyanazt a fegyvert használja, az nem azért fog hirtelen egy több százezres puskára beruházni, mert végre Magyarországon is lesz egy ilyen kiállítás.

Ez a Semjén-féle közpénz égetés a saját gazdag haverjainak szól, nem pedig a hazai vadásztársadalomnak. Ha lesz pár tízezer vendég a rendezvényen, akkor szerintem örülhetnek a dolognak, de ennél többre semmi értelme nincs számítani, és szerintem ezt ők maguk is pontosan tudják. De ez a kutyát nem érdekelné, ha magáncégek támogatásából rendeznék ezt a kiállítást, csak itt ugye nem erről van szó, hanem arról, hogy 55 ezer millió forintot éget el a kormányzat, annak egyik tagjának hobbijára. Nincs pénz a bajba került emberek kimentésére, mint ahogy arra sem, hogy Iványi Gábor egyháza fenntartható legyen, de arra van, hogy Kovács és Semjén álma valóra váljék mindannyiunk befizetett adóiból.

De ezen is csak pufog a nagy többség, de nem szólal fel ellene. Nincs valódi felháborodás, hiszen már belefáradtunk a felháborodásba. Sokan az életüket szeretnék már élni és nem kívánnak azzal törődni, hogy Mészáros vagy Tiborcz mennyit lopott ma, sem azzal, hogy Semjén épp mire költi az ő befizetett adóikat. Végzik a dolgukat, eljárnak vásárolni és esetleg felháborodnak a négy fal között, de ennyiben kimerül az „ellenállás”. Semjén közpénz égetője, már a kutyát sem érdekli, egyszerűen a legtöbben belefáradtak ebbe. Itt tartunk Orbán kormányzásának tizedik évében, amely egyszer véget fog érni, még ha sokan már nem is hiszik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.