Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Kupak-tanács

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha egy kiló műanyag kupakért 65 forintot adnak, akkor Szijjártónak hányszor kell megfordulnia az Adrián egy luxusjachton, hogy a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számláján összegyűljön az adományaiból egy szabad szemmel is látható összeg, ha minden nyaralás alkalmával csak 1 darab kupakot gyűjt össze nekik?

De inkább hagyjuk is a matekot, mert nekem megint támadt egy korszakalkotó ötletem és javaslatom, úgyhogy mondom, mi legyen. Ezentúl az összes közpénzből élősködő miniszter, pártkatona, államtitkár, propagandadroid kapja a fizetését műanyag kupakokban. A talicskáknak – amivel a közpénzt tolják ki az országból offshore cégekbe, mexikói és fehérorosz templomépítésre, vietnami csodakórházra és a jó ég tudja még, mire – remek hasznát vehetik ezentúl is: járhatják az országot és gyűjthetik a híveiktől a kupakokat. Ha beváltott kupakokból összegyűlt a 48.000 forint, amiből, mint tudjuk, vígan meg lehet élni, és még mindig maradt pár fölösleges darab, építhetnek belőle kisvasutat és stadiont is maguknak. Otthon, a nappalijukban, mert engem nem zavar, ha a négy fal között építenek stadiont. A kupakok tetejére ráragasztható bármelyik falábú focista képe, a gombfocicsapat fenntartása nem kerülne milliárdokba. A vadászatot kedvelő bakelitkeresztények (mindenkire gondolok) kupakokkal csúzlizhatnának céltáblára a kert végében.

Hogy az EU-ból érkező támogatások és az adófizetők pénze ne a miniszterek hobbijaira, luxusnyaralgatására, látványberuházásokra legyen eltapsolva és ne is a rokonok/haverok zsebében landoljon.

Hogy a kétségbeesett szülőnek ne a közösségi oldalakon kelljen a gyereke gyógyítására összekoldulni a pénzt.

Hogy az életmentő műtétekre legyen elég vér.

Hogy az iskolában ne legyen penészes a fal, legyen fűtés télen, és egy gyerek se menjen éhesen iskolába.

Hogy a kórházba gyógyulni járjunk és ne meghalni. És a kórház ne olyan állapotban legyen, mintha egy időutazásos sci-fi-be csöppentünk volna, 50 évet visszaugorva az időben.

Hogy legyenek normális utak, rendes vasúti közlekedés tiszta vonatokkal.

Hogy legyen szociális háló, az idősek, az állásukat elvesztők, a fogyatékkal élők ne maradjanak magukra.

Hogy akik dolgoznak (vagy dolgoztak egy egész életen át), emberhez méltóan tudjanak élni a jövedelmükből.

És még nagyon hosszan sorolhatnám.

Úgyhogy van még egy kupak-tanácsom: az összes arrogáns, nagyarcú, fölkapaszkodott tolvaj senkiházi összelegózhat magának és a pereputtyának kupakokból egy jachtot bárkát és elhajózhat rajta a véreres naplementébe. Ja, a nyomkövető rendszert nyugodtan kikapcsolhatják, ígérem, nem fogom őket keresni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.