Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan már a saját pénzünkhöz sincs közünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kínai maszkgyártó csodamasina, amelyet Orbán személyesen is megtekintett Sátoraljaújhelyen, országos járványturnéja idején, igen csúnyán leszerepelt. Nem elérhető vele – ezidáig legalábbis – a beígért maszkszám legyártása. Ilyen persze előfordulhat, amiért bocsánatot szokás kérni, és a történet le van tudva. Illetve normális helyeken ez történik, csak nem Magyarországon. Itthon olyan nem létezhet, hogy valamit állít a kormány – és az állítás terjesztésében maga Orbán Viktor is aktívan részt vesz –, és azt nem sikerül elérni. Ez a kínai gépsor akkor is 2,8 millió maszkot gyárt havonta, ha időközben kiderült, hogy csak 450 ezret tud. A kettő nem zárja ki egymást a Fidesz által rommá hajlított valóságában. Aki erről pontosabb információkat akar megtudni, azt vagy elhajtják, vagy hülyének nézik, más opció nincs. Valódi adatokat nem közölnek, mint ahogy hivatalos szerződéseket sem osztanak meg, hiszen ha a miniszterelnökúr azt mondja, hogy a gép annyit tud, akkor vele ne vitatkozzon itt senki.

Hadházy Ákos mégis kitart az igaza mellett, és nem áll le a „zaklatásával”, hiszen úgy véli, ez egy olyan fontos ügy, amelyről tudnia kell a nagyérdeműnek is. Noha nem hiszem, hogy pont ez fogja megdönteni Orbán rendszerét, mégis fontos lehet, ha bizonyíthatóan kiderül, hogy ekkora hazugsággal verték át az embereket. Arról sem nagyon tudni semmit, hogy hol van az a több millió Kínából idehozott maszk és egyéb védőfelszerelés, amelyeket személyesen Szijjártó Péter intézte nekünk a kínai-magyar légihídon. Nyilván nem ő személyesen, de ez nem is számít, hiszen ott volt az átvételkor. Először azonban az a kérdés, hogy hány maszk előállítására is képes ez a csodagép és mennyibe is került az adófizetőknek ez az egész.

Nekem nem engedik megtekinteni a sátoraljaújhelyi maszkgyártó csodagépet, mert LÁTOGATÁSI TILALOM VAN A BÖRTÖNÖKBEN :)) Az országos börtönparancsnok egészen kreatív indoklással és egy furcsán vágott Youtube videóval próbálja védeni a védhetetlent: nemrég bevallották, hogy a kínai csodamasina még szerintük is csak ötödét (havi 2,8 millió helyett 450 ezret) tudja gyártani a maszkoknak, mint amit Orbán propaganda videójában behazudtak.

Én azonban szkeptikusként szerettem volna 1) működés közben is megtekinteni, ha már Orbánnak lehetett és szegényt becsapták 2) Megtudni a »félreértés« okát 3) Mennyibe került ez a szupergép az adófizetőknek és melyik kereskedő gazdagodott rajta.

Természetesen választ egyik kérdésére sem kapott Hadházy, ami úgy hiszem, nem is nagyon lep meg senkit manapság. Idehaza szinte minden államtitoknak minősül, hiszen ha kiderülne a valóság több ügyben is, akkor a nép még fogná magát és esetleg érdemben is felháborodna. Minek az emberek orrára kötni, hogy mi is áll a Paks II szerződésben? Az sem fontos, hogy mit tartalmaz a kínaikkal kötött megállapodás a Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében. Nem érdekes, hogy adófizetői pénzek milliárdjait költötték el, és esetlegesen kiárusították az országot Oroszországnak vagy Kínának, hiszen a Fidesz dönt arról, hogy mi a magyar nép érdeke. Őket megkérdőjelezni nem lehet és nem is kell, hiszen mindenhez is értenek.

Amikor az állampárt minden gond és következmény nélkül kidobathat – mert ne gondoljuk, hogy ahhoz a Fidesznek nem volt köze – egy képviselőt a köztévé épületéből, akkor már nehéz azon meglepődni, hogy lényegében megtagadnak tőle mindenféle közérdekű adatokat is. A közérdek ma annyit tesz, hogy a Fidesz érdeke. A magyar embereknek az égvilágon semmi beleszólása sincs abba, hogy mire megy el a pénzük, hogy egyetértenek-e egyes intézkedésekkel és döntésekkel, vagy sem. Sőt, joguk sincs ahhoz, hogy betekintsenek olyan ügyekbe, amelyekhez az ő pénzeiket használták fel. Az, hogy a Fidesz megszerezte a kétharmadot, egyben azt is jelenti számukra, hogy joguk van bármilyen döntés meghozatalához az országgal kapcsolatban. És ahhoz is joguk van, hogy a mi nevünkben meghozott döntéseket eltitkolják előlünk.

Nyilván a maszkgyártó kínai gép csak csepp a tengerben, de Hadházy legalább azt teszi, ami miatt megválasztották a szavazói: képviseli az érdekeiket. Az viszont egészen biztos, hogy Orbán és bandája nem képviseli az ország szavazóképes lakossága háromnegyedének érdekeit. Kérdés, hogy fog-e Hadházy Ákos valaha is elegendő társat találni ahhoz, hogy elvégezze azt a munkát, amelyre egyébként hozzá hasonlóan a képviselőtársai is felesküdtek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.