Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre durvábban csinálják, egyre kevésbé vesznek emberszámba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha a cinizmusnak, a hazudozásnak és az újságírók, valamint az állampolgárok hülyének nézésének lenne fokmérője, akkor Szijjártó elvtárs nyilatkozata biztosan magasan leverné az összes mérőeszközt. Ha ki lehet maxolni a pofánröhögést és valósághajlítást, akkor ebben is dobogós helyen végezne Péter.

Aki 2006 márciusában az alábbiak szerint dohogott, mostanában érdemes erre időről időre emlékeztetni magunkat:

Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség. A limuzin szocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is.

Ebben az eszmefuttatásban szerintem mindenki, de legalábbis igen sokan egyetértenek. Mégpedig abban, hogy az embereknek elegük van.

Szijjártó miután lebukott az egész pereputtyával, oda és vissza még mindig ott tart, hogy mindenki menjen a picsába, és hagyja őt békén, mert csak. Ő pont úgy válaszol mindenre, mint a gazdája: sehogy. Visszatért az ifjú papagáj, aki anno ugyanígy mászott fel a fideszes ranglétrán, maga mögé utasítva mindenkit. Ez úgy látszik működött már akkor, és működik most is. Nem nyílik meg alatta a föld, nem süllyed el szégyenében, sőt mindenki más helikopter. Már majdnem a sírás kerülgette szegénykémet, mert nem győzőtt olyan gyorsan válaszolni az újságírói kérdésekre, amilyen sebességgel azok repkedtek feléje. Mert neki van joga a magánélethez, meg a családjának, meg a két gyerekének is. Ez való igaz, Petike, senki nem ezt vonta kétségbe, nem állította az ellenkezőjét. Viszont minden normális ember azon az eszement luxuson van kiakadva, ahogy ezt az ipart űzitek, miközben egyesével mindenkit hülyének néztek.

Tehát akkor még egyszer egy csokorban a kérdések, felvetések, amelyek mindenkit érdekelnek, aki nem az állampártot lefetyeli. Mindenkit, aki hozzám hasonlóan transzparenciát követel ebben az ügyben is:

– Miből futotta erre a luxusra, ha a saját bevallása szerint nem keres annyit, mint amennyibe a vakáció került?

– Ha nem fizetett érte, mert nem futotta rá, akkor miért kap ajándékba egy miniszter olyan személytől luxusvakációt, aki közpénzen (értsd: befizetett adóforintokon) gazdagodott meg?

– Ha ennek ellenére nem érzi, hogy ez visszás, akkor ez nem színtiszta vesztegetés?

– Ha a magánéletét titokban akarja tartani, akkor miért posztol olyan képeket, mintha a nyaralással egy időben éppen a hivatalában dolgozott volna?

– Ha a nyaralás ideje alatt is dolgozik – ő maga posztolt erről -, akkor az közügy, tehát kötelessége válaszolni a kérdésekre?

– Milyen géppel érkezett Horvátországba és ki fizette azt az utat, egyáltalán mennyibe került az egész buli?

Így hirtelen ennyi az, ami eszembe jut, gondolom még vagy 30 kérdést fel lehetne tenni őminiszterségének, de választ soha az életben nem fogunk ezekre kapni. Eszembe jut az a videofelvétel, amin Ceaușescut kérdezik a hadbíróság előtt az elkövetett bűneiről. Az is csak azt ismételtelgette, hogy nem felelek senkinek, csakis a Nagy Nemzetgyűlésnek és a népnek!” … És mi lett vége? (Ideteszem a hivatkozást, érdekes és tanulságos megnézni.)

Amin már megint szinte senki nem lepődött meg, az fent a maga gyönyörűségében megnézhető. Eszerint ezek itt bárkivel, bármit, bármikor megtehetnek, és meg is fognak tenni, mert megtehetik. Ez az alapelvük, és ehhez tartják magukat. Mára már nincs olyan szervezet, hatóság, amely bármit is számon tudna rajtuk kérni. Aki ezt az állítást cáfolni tudja, kérem, tegye meg. Minden egyes ilyen nyilatkozattal tudatják mindenkivel és tudatosítják mindenkiben, hogy lehet próbálkozni, de teljesen felesleges. A NER eddig is és ezután is össze fog zárni, és hülyének fog nézni mindenkit, aki szembesíti őket a valósággal. Mára már ott tartunk, hogy a látszatát sem akarják kelteni az ellenkezőjének, mi több szerintem ezekkel az akciókkal demonstrálják a legyőzhetetlenségüket. El lehet menni a picsába, nincs itt semmi látnivaló, ha meg igen akkor lehet próbálkozni, és van értelme? Nincs. Ennyike.

És most már lassan nincs olyan szegmense az országnak, amelyiket ne könyökölték volna le, a magyar nép egy része még tapsikol is nekik, a másik meg várja, hogy berepüljön a sült galamb az arcba, de nem tesz semmit. Így nem kell csodálkozni azon, hogy egyre durvábban csinálják, és egyre kevésbé vesznek emberszámba minket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.