Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hatalmi önzésnek, az emberi aljasságnak nincsenek időbeli korlátai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Jubileum

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Aranyos jó Kelemen bácsi! Ne tessék haza igyekezni, mert az alattvalók nemzeti összetartását a hatóság szögesdróttal végzi. Tudja: „teher alatt nő a pálma!” Kend meg már öreg ahhoz, hogy percenként hátast dobáljon az álmélkodástól. Meg nem is illik a kend korában.

Egyébként is ha ilyen ütemben halad a kolostorszolga magyarok bevásárlása és felfegyverzése, akkor se a kend, se az itthon ragadt gondolkodó magyarok szavazatára nem lesz szükség ’22-ben választás hiányában, és csak feleslegesen törné magát az utazással.

Kezdődik az iskola, ami most embertelen megpróbáltatás tanárnak/diáknak. Akkor most képzelje, milyen sors vár rám, akihez még dupla szakértelem is kellene. Úgyhogy fogja diétára az információ éhségét. Koncentráljon a Biblia fordításaira, hogy értsék, akik nekünk magyarázzák, egyúttal szíves figyelmébe ajánlom két néhai keresztény ember szavait.

Az első két idézetnek ne keresse az eredeti forrását. Az elnyomórendszer szolgálatába vásárolt egyházi gépezet első dolga volt eltüntetni. Véletlenül maradt fönn egy kéziratban. Egy 1920. szeptember elsején nyugdíjba vonult egyházi iskolai tanár, bencés szerzetes bölcsészdoktor szavai. A nagyi szerint arra bizonyíték, hogy száz évvel ezelőtt se volt muszáj a fasizmus kiszolgálására pedálozni Magyarország urainak. Mert volt igazi, keresztényi választási lehetőség, és nem a történelem ismétli önmagát, hanem csak azt szemlélteti, hogy a hatalmi önzésnek, az emberi aljasságnak nincsenek időbeli korlátai.

„A szabad államra nézve csak egy nevelés lehetséges és ez azon nevelés, mely szabadokká teszi polgárait, de hogyan válhatnak szabadokká, ha mind a szülői házban, mind az iskolában elfojtani igyekeznének függetlenség-érzelmüket”.

„Növendékeinknek, ha a szülői házból és az iskolából kiléptek, teljesen szabadságukban leend hinni azt, amit igaznak tartanak és azon vallási, vagy politikai felfogáshoz csatlakozni, amely meggyőződésüknek megfelel. Múlhatatlanul szükséges tehát, hogy még körünkben vannak, szerezzék meg maguknak a szokást, hogy saját eszközükkel gondolkozzanak.”

 Na, erre mit lép kend? Szerintem száz éves kómából ébredezve kezdhetjük énekelni; „Keresztények sírjatok, mélyen szomorkodjatok….”

Bütyökfalva, 2020. augusztus 25.

Mirtill

P.S.: Kendnek személyes ismerőse a fenti zsoltár szövegírója, a Faludi Feri bácsi. A tata kérdezteti: akkor a bencések és a jezsuiták ingyen befogadták a Soros liberális eszméit? Palotát, stadiont, de még egy vacak ösztöndíjat se kértek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.