Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egység fokozódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hiszem, kezdem érteni, mire jó ez a tengersok kormányhivatalnok, akik vannak nekünk, most már szinte megszámlálhatatlan mennyiségben. Egy ideje már letettem arról, hogy megjegyezzem a neveket, jó döntés volt, hiszen máig bújnak elő újabb és újabb helyettes államtitkárok, akik egyszer bemutatkoznak valamilyen szerepkörben, aztán előfordul, hogy soha többé nem hallunk felőlük. Valószínűleg továbbra is léteznek, valamit talán csinálnak is, persze az is lehet, hogy valahol egy polcon tartják őket szükség esetére, olyanok, mint a honvédségnél a rakéták, amelyeknek leginkább az a funkciójuk, hogy rendelkezésre álljanak. Így azért eléggé sokba kerül ez nekünk, mert jó fizetést kapnak ezek az emberek, talán megérné felfújhatós államtitkárokat is bevetni, a célnak ők is megfelelnének.

Na de most azért megdolgoztatták őket, akkora nagy ünnep volt az idei augusztus 20, hogy szinte minden faluba jutott egy kormányzati kiküldött. Bennünket például teljesen magunkra hagytak, igaz, mi egy város vagyunk, ráadásul nálunk semmi se valósul meg az utóbbi időben kormánytámogatással, nem lenne könnyű itt kellőképp tartalmas ünnepi beszédet rittyenteni, meg aztán úgy tűnik, ezúttal kimondottan a vidéket célozta meg a Fidesz. Azt azért nem hiszem, hogy az államtitkárok és helyettes államtitkárok saját döntésük szerint rajzottak széjjel a különböző, kisebbnél kisebb falvakba, felsőbb utasítás lehetett, az se lepne meg, ha kiderülne, hogy igazából hakniztak, útba ejtettek még néhány falut és azok ünnepségein is mondtak valami hasznosat. Lehet, hogy mindenhol ugyanazt a műsort adták elő, nem hinném, hogy valaha is kiderülne az ilyesmi.

Kóspallag hagyományőrző napjaira küldtek egy helyettes államtitkárt, nem tudom, ilyenkor hogy működik a dolog, csak megkapja a címet és az időpontot, vagy mellékelnek hozzá ünnepi beszédet is, ámbár felnőtt ember, feltételezhetik róla, hogy képes egyedül is megbirkózni egy ilyen feladattal. Persze nem volt ez olyan egyszerű, kezdődött azzal, hogy nem is 20-án volt, hanem 22-én, és már a programban sem szerepelt semmiféle államalapítás, egyéb érdekes tevékenységek viszont igen, úgy mint rönkhúzó verseny és favágó verseny több tételben, valószínűleg a sok jelentkező miatt. Ettől azért valószínűleg hátrahőkölt kissé a helyettes államtitkár, nem hiszem, hogy az alkalomhoz illő beszéd nagy hirtelen összejött volna neki, így aztán döntött, elővette tarsolyából, ami benne volt. Ezzel egyúttal hiányt is pótolt, mert így azért sikerült beemelnie Szent Istvánt is a kóspallagi ünnepbe. Beszélt ő mindenféle zöldségeket emellett, csedről meg családbarát kormányzatról például, ami az ottaniakat nem érdekelhette túlzottan, már csak azért sem, mert aligha érintettek. Nézegettem a kóspallagi honlapot, eléggé ritkaságnak számíthat arrafelé a csecsemő, a nyolcszáz lakóból kétszáz a nyugdíjas, aki aktív korú és szerencsés, az helyben dolgozik a nem túl sok önkormányzati munkahelyen, vannak, akik máshol találtak munkát, de nem kevés a közmunkára kényszerült vagy tartósan munkanélküli, és ha esetleg vannak gyerekeik, van szerencséjük megtapasztalni a kormányzati családbarátságot.

Van ugyan egy wellness hotel Kóspallagon, de a faluhoz nem sok köze lehet, hatvan szobával rendelkezik és a Szent Orbán nevet viseli – a névválasztás rejtelmeire nem sikerült rájönnöm, mert Szent Orbán a szőlőtermesztők védelmezője, és egy erdei wellness hotel az összes madárcsicsergésével együtt nehezen hozható kapcsolatba a szőlővel, hacsak nem a bor közvetítésével, amit a vendégek fogyasztanak. Elképzelhető még egy olyan variáció, hogy nem arról a szent Orbánról kapta a nevét a szálloda, lehet akadékoskodni, hogy másik szent Orbán márpedig nincs, de mit lehet tudni, csak idő kérdése, még nincs, de lehetséges, hogy majd lesz.

Hát ez történhetett Kóspallagon, arról sajnos nincs információ, hogy a helyettes államtitkár belekóstolt-e a hagyományokba, ami felettébb nagy kár, érdekelt volna egy képriport arról, ahogyan fejszét ragad és megpróbálkozik a favágással, persze volt később szánhúzó verseny is, ami azért így augusztusban beleütközhetett egy-két nehézségbe, de hát az ottaniaknak ez nyilván nem jelentett akadályt, komoly szakmai tapasztalataik lehetnek e téren is. Na de nem ez a lényeg, hanem hogy a kormányzati kiküldött elvégezte a feladatát, ahogy a többiek is szerte a falvakban, nem az volt a lényeg, mekkora marhaságokat beszéltek össze, úgyse értették a felét se az egybegyűltek, a pölöskei Mariska néni már ott elvesztette a fonalat, amikor Soltész Miklós elkezdte emlegetni a szivárványos zászlót, esetleg kikerekített belőle valami érhetőt, például hogy bizonyára a kutyafejű migránsoknak van olyan.

Mindegy is, a feladat végrehajtva, a Fidesz-KDNP képviseltette magát mindenfelé, erősítve ezzel a nemzeti együttműködést. Az egység megvan, sőt, egyre fokozódik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.