Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen könyvet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vannak, akik nem csak úgy összevissza cselekednek, mint a kelekótyák, hanem előzetesen alaposan utánanéznek, van-e erre vonatkozóan valamilyen szabály és ahhoz igazítják a lépéseiket. Szinte szabvány szerint tesznek mindent, nem is csoda, hogy egész működésük példa értékű. A napokban megtudhattuk annak kapcsán, hogy Gyurcsány hülyeségeket beszél, hogy ezzel szemben Orbánék egészen mások. Ők felütik a Könyvet és megnézik, mit rendel ilyen esetekre, és ezúttal azt a bölcs iránymutatást találták, hogy „aki kardot ránt, az kard által vész el”.

Nem bonyolódik bele a fejtegetésbe, hogy mégis, kinek a kardrántására gondol, feltehetően nem a sajátjára, mivel ő megállás nélkül kivont karddal rohangál, úgyhogy gyakrabban is felüthetné azt a Könyvet, mert ha az intelem igaz az egyik esetben, akkor igaznak kell lennie a másikban is, feltéve, hogy az idézett bölcs nem személyválogató és nem fűz a tanácsaihoz olyan kiegészítéseket, hogy kivéve ezt vagy azt. Már amennyiben ugyanarra a Könyvre gondolunk mindannyian.

Lehet persze, hogy neki másféle Könyve van, talán Szájer összeütött egy használhatóbb változatot, van az ilyesmiben gyakorlata, létrehozott egy másikat, egy alkalmasabbat, ami már képes betölteni azt a szerepet, amit a Könyvnek be kell töltenie. Ebben a könyvben a parancsolatok nem életidegenek, hiszen a lényeg pontosan az, hogy az ebben írottak betarthatóak legyenek. Az egészen biztosan benne maradt, hogy boldogok a szegények, mert övék a mennyeknek országa, de a tízparancsolat például egészen biztosan sokat változott.

Be kell látnunk, hogy egy fajta szükségszerűség diktálta a módosításokat, elvégre egy keresztény ország nem lehet meg a Könyv nélkül, amely viszont mit sem ér, ha a benne foglaltak nem fogadhatók el maradéktalanul, tehát nincs más megoldás, mint az igények és a lehetőségek összehangolása. Nem lehetetlen ez, megtörtént az Alkotmánnyal is, miért kellene meglepődnünk, ha a Könyvvel is megtörténne ugyanez. Talán nem véletlen, hogy nem Bibliának, hanem Könyvnek nevezik, az Alkotmánynak is Alaptörvény lett a hivatalos neve.

Nem vagyok ugyan keresztény, de azért érdekelne, van-e új változat és ha igen, mi minden foglaltatik benne. Hogy most hány parancsolat van, kevesebb vagy netán több, Sátán-e a Sátán továbbra is, vagy esetleg most már Sorosnak hívják, a kígyó nyilván liberális, az alma pedig nem a tudást, hanem a romlást jelenti, bizonyára szerepet kap benne a muzulmán veszedelem is, de lehet még megannyi apróság, amire nem is gondolnánk. Mégiscsak fontos lenne tudni, hogy miféle Könyv az, amelyet ilyen alkalmakkor felütnek és az abban foglaltak szerint cselekszenek.

Kérdés, hogy mennyire kell ezt komolyan venni? Valóban létezik valamiféle szabályrendszer a működésükben, vagy ez csak a látszat, valójában esetükben minden isteni és emberi törvény érvényét veszti? Most tehát annyit tudunk, hogy van egy Könyv, de az is lehet, hogy nincs, vagy benne van a hivatkozott intelem, vagy nincs, vagy felütik néha, vagy nem, végső soron előfordulhat, hogy csak hivatkozási alap, időnként leakaszt a szögről nagy szónokunk valami bölcsnek látszó mondatot és azt mondja, hogy valójában a Könyvből származik, tehát afféle isteni sugallat, aminek igazságtartalmához kétség sem férhet. Jó lesz az a polgároknak a következő hétre, mert azért az elképzelhetetlen, hogy akár egyetlen pénteken is magvas gondolatok nélkül maradjunk. Nyilván sose fogjuk megtudni, hogy milyen Könyvet is üt fel olykor iránymutatásért.

Talán a Bibliát, de az is lehet, hogy az uborkakovászolás kézikönyve áll ilyen fene nagy tiszteletben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.