Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csónakos kémek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan szép kémtörténetté növi ki magát. Kovács Béla után újabb kémek jelentek meg a horizonton, ezúttal Szijjártó Péter után szaglásztak. Legalábbis Földi László mindent a helyére tett, nem az a kérdés, hogy milyen hajón volt a külügyminiszter, senkinek semmi köze hozzá, ugyanis ez államtitok. Igazából a testőrség súlyos mulasztást követett el, a szakember szerint az lett volna a helyes eljárás, ha menten elsüllyesztik a csónakot, a benne ülőket meg feltehetően halomra lövik, elvégre pont úgy néztek ki, mint az ellenséges személyek, nem egyeztették előre a látogatásukat, nem adták le a névjegykártyájukat, sőt, meghívóval sem rendelkeztek, egy szavuk se lehetne, ha másképp végződik a történet. A testőrparancsnokot egészen biztosan előveszik emiatt, talán le is váltják, hát micsoda dolog ez, félmilliárdba kerül évente a miniszter védelme, erre silány munkát végeznek, ezzel az erővel merénylő is ülhetett volna abban a csónakban.

Van itt megint gondolkodni való. Nem gondoltam volna, hogy egy miniszter holléte államtitoknak minősül, ebből az a tanulság, hogy ideje kapnunk egy listát, mi mindenhez nincs közünk, illetve lehet, hogy inkább olyan listát fogunk kapni, amely azt tartalmazza, mihez van közünk, feltehetően az rövidebb. Azt most már tudjuk, hogy nemcsak a miniszterelnök rendelkezik testőrséggel, de a külügyminiszter is, és nehéz elképzelni, hogy csak ők ketten vannak ilyen kivételezett helyzetben. Nagy valószínűséggel a többi kormánytag is kap valamiféle védelmet, ha nem is olyan népes testőrséget, mint Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter. Utóbbiról egyszer kiderült, hogy a testőrsége 52 tagú, nem is csoda, hogy akkora nagy villára volt szüksége, hát valahova tennie kell ezeket az embereket, nem állhatnak kint az esőben. Gondolom, nem neki kell etetnie őket, biztosan van szakácsuk is, meg nyilván kap élelmezési hozzájárulást, mert különben a gatyája is rámenne, a sok testőr hamar kienné a vagyonából.

Ez minden országban így van, ez az elfogadott, hogy a vezetők különösen védett személyek, hogy hol mekkora testőrségük van, fogalmam sincs, lehet, hogy van erre valamiféle nemzetközi szokásrend, azt láthattuk, hogy más országok vezetői mekkora biztonságot igényelnek, Putyin például elvárja, ha idejön, hogy még a csatornafedeleket is lehegesszék, de láttunk már tetőkön elhelyezett mesterlövészeket, szóval ehhez képest a mi vezetőink kevesebbel is beérik. Nehéz ugyan elképzelni, hogy bárkinek pont a külügyminiszter jutna eszébe, ha valakit meg akarna merényelni, de nyilván a látszatra adni kell, az állandó védelmi készültség létező veszélyre utal, és nyilván az ilyen fenyegetett ember tiszteletre méltó. A hiedelem szerint legalábbis, úgyhogy adni kell a külsőségekre.

Nehéz elképzelni, mi történik ezekkel az emberekkel, akik ebben élnek 2010 óta, ha például hirtelen megszűnik a paradicsomi állapot? Esetleg veszítenek a következő választáson, nem kicsit, hanem nagyon, annyira nagyon, hogy elveszítik az összes kiváltságaikat? Képesek lesznek létezni ezek nélkül? A testőrök összecsomagolnak és másnaptól már nem őket kísérgetik, hanem az új miniszterelnököt, az új minisztert, a gumicsónakosok se lesznek már rájuk kíváncsiak, hiszen senkit nem fog érdekelni, hol vannak éppen és mit csinálnak – leszámítva természetesen a nyomozókat, mert őket sok minden érdekelni fogja, aminek természetesen nem fognak örülni a volt méltóságok, de akkor már Földi László se mondhatja, hogy államtitkokról van szó.

Jelenleg azonban Szijjártó a hivatalban lévő külügyminiszter, aki ráadásul belebonyolódott a saját hazugságába, mert miközben az Adrián hajókázott egy milliárdos yachtján, a Facebook-posztjával azt akarta elhitetni, hogy javában dolgozik az irodájában, ám a gumicsónakos mesterkémeknek köszönhetően lelepleződött. Ezek után esze ágában sincs megválaszolni a kérdést, hogy mégis mit keresett ott, hanem mások magyarázgatják a bizonyítványát, hogy ez tulajdonképpen magánügy, ráadásul jön Földi László, aki szerint egyenesen államtitok, hogy merre jár egy magyar kormánytag. Most már tényleg csak az hiányzik, hogy az Átlátszó oknyomozóit perbe fogják államtitok megsértése miatt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.