Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem biztos, hogy mások nemi identitásával van itt gond

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Novák Előd egy újabb szivárványos zászlót tépett le, ezúttal Újbudán. Ez az ember meg a hívei – a fél, ha nem az egész Fidesz – teljesen büszkék erre a viselkedésre, ami legfeljebb egy óvodáséval érhet fel. Novák Előd annyira szánalmas, hogy cikket írni kár róla, mégis itt tartunk. Nehéz ugyanis elmenni amellett, ha valaki ennyire tuskó és ennyire képtelen elfogadni, hogy rajta és a nézetein kívül más is van ezen a világon. Az a kérdés persze felmerül, hogy ezek a heteroszexuális nemzeti keresztény hősök mégis miért lopkodnak szivárványos zászlókat, miért trollkodnak rózsaszín műfasszal – nehéz ezt máshogy megfogalmazni, elnézést –, és miért járkálnak szinte heti rendszerességgel meleg vonulásokra és LMBT konferenciákra? Nem veszik észre, hogy magukból csinálnak teljesen hülyét akkor, amikor másokat szidalmaznak a szexuális irányultságuk miatt, de úgy tűnik,  pont ők azok, akik nem képesek elfogadni saját magukat.

Egy ember nem attól lesz aberrált, mert meleg, transzvesztita vagy biszexuális, hanem attól, ha nem képes türtőztetni magát, és tiszteletben tartani, hogy mások másként élnek. Az aberrált szó jelentése: rendellenes, a normálistól eltérő, természetellenes, beteges hajlamú. Egészen biztosan kijelenthető, hogy a zászlótépkedő, műfasszal másokat megdobáló egyének aberráltak, hiszen rendellenesen viselkednek és eltérnek a normálistól. Hajlamuk is megkérdőjelezhető, mert nem világos, hogy mi a céljuk azzal, amit művelnek. Ezek az emberek nem képviselik az átlag polgárt, ezért maximum saját véleményüket fejezik ki. Ehhez persze alapvetően megvan a joguk, azonban ennek is vannak határai, hiszen ha ezen szabadságukkal megsértik mások szabadságát, méltóságát, akkor átléptek egy határt.

A Novák által letépkedett zászlók nem az ő tulajdonát képezték, ezért azok eltávolítása ha nem is bűncselekmény, de minimum szabálysértés. Mert nyilván nem kötelező egyetérteni azzal, amit a zászló képvisel, de a véleménynyilvánításnak megvannak a maga módjai. Persze egy ilyen megmozdulás is lehetne az, mint ahogy mondjuk Horthy szobrának leöntése is volt, azonban a két dolog között igen nagy a különbség. Az LMBT zászló nem mást testesít meg, mint hogy elfogadjuk azokat is, akik esetleg nem a megszokottak szerint élik az életüket. Kik vagyunk mi, hogy eldöntsük mi a helyes és mi a helytelen? Homoszexuálisnak vagy biszexuálisnak lenni törvény szerint nem bűncselekmény, hiszen a szexuális beállítottság az ember magánügye. És igen, itt felmerül a kérdés, hogy akkor mégis miért „mutogatják” magukat ezek az emberek.

Azért van ez így, mert hasonlóan például az amerikai feketékhez, évszázadokon keresztül megfizettek azért, amilyennek születtek. Itt ugyanis nem egy divathóbortról van szó – ilyen is létezik persze, amit a mai napig nem értek, de számuk igencsak elenyésző –, hanem egy beállítottságról. Az ember vagy a másik nemhez vonzódik, vagy sem. Ezt senkire sem lehet ráerőszakolni, még törvényekkel sem. Nekem például mondhatnák azt, hogy holnaptól a férfiakat kell szeretnem, nem tudnám megtenni. Ugyanez igaz egy meleg férfira vagy nőre is, hiába mondja neki bárki, hogy szeressen mást, az nem így működik. Ezek érzelmek, amelyeket nem lehet csak úgy ki- és bekapcsolni. Úgy vélem, a 21. században azt elfogadni, hogy élnek olyanok is a világon, akik saját nemünkhöz vonzódnak, nem egy óriási dolog. (A jelek szerint mégis az.)

Ha a Novák-féléknek nem tetszik a szivárványos zászló – vagy pont tetszik neki, azért is lopott el rögtön kettőt –, gyűjtsenek aláírásokat, forduljanak a városházához. Ha az ott lakók többsége valóban ellene van, úgy nincs semmi akadálya a levételnek. Tartok tőle azonban, hogy az emberek többségének az égvilágon semmi baja sincs azzal, hogy a város vagy a kerület elfogadja az LMBT-közösség tagjait. Ha viszont a többség Novák ellen van, akkor a Mi Hazánk provokátora bizony csupán magánvéleménnyel rendelkezik, amit kénytelen lesz elfogadni. De azt is felfoghatná ezzel egyidőben, hogy nem kell tartania attól, hogy ő is meleg lesz csak azért, mert meglátott egy szivárványos szászlót. Melegnek, leszbikusnak vagy épp transzvesztitának lenni ugyanis nem betegség, pláne nem fertőző betegség. Ha viszont attól tart Novák, hogy a sok zászlótól úgymond „bebuzul”, akkor inkább gondolkodjon el saját nemi identitásán, és ne a másokét kérdőjelezze meg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.