Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Máris rettegnek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen erős írás jelent meg nemrégiben a Magyar Hírlap nevű nemtudom miben. Ez a weblap leginkább MTI híreket posztol 0-24 órában, most mégis egy vélemény cikk-szerű dolog jelent meg rajta. A szerző kissé kacifántosabb módon, de lényegében arra kéri az ellenzék képviselőit, hogy inkább tűnjenek el a közélet környékéről és hagyják a nagyokat, a Fideszt kormányozni, hiszen ők már bizonyították, hogy erre képesek. A cikk azután jelent meg – lehet persze, hogy véletlen – hogy az ellenzéki pártok bejelentették, mind a 106 választókerületben közös jelöltet indítanak a 2022-es választásokon. Ez – amennyiben sikerül megvalósítani – azt jelenti, hogy a Fidesz 2010 óta először kerül nehéz helyzetbe és első alkalommal lesz kénytelen arra, hogy megvédje magát. A pálya persze elképesztő módon nekik lejt, mivel úgy változtatták meg a játékszabályokat, hogy csak és kizárólag ők nyerhessenek, ettől függetlenül még érdekes lehet a parlamenti választás.

Az emberek többsége évek óta könyörög azért, hogy legyen már végre összefogás, hiszen a felszalámizott ellenzék képtelen még csak meg is szorongatni az állampártot. Évekig nem törődtek ezekkel a hangokkal az ellenzéki oldalon, egészen a tavalyi önkormányzati választásokig, amikor a korábbiakkal ellentétben még akár sikernek is nevezhető eredményt értek el. Ugyan vidéken továbbra is elképesztő Fidesz uralom van, de Budapestet elveszítette Orbán. Ez egy hatalmas fricska volt, amely miatt a mai napig dühös a vezér. Nem véletlen az, hogy bünteti az ellenzéki vezetésű városokat, mióta csak teheti, és ezen szokását egészen biztosan folytatni is fogja még egy darabig. De térjünk inkább vissza a cikkíró gondolatmenetéhez, aki írását következőképpen kezdi:

Odáig jutottak, hogy bőven elég annyit mondani gyűlölettől eltorzult fejjel, hogy O1G, meg náci–fasiszta–rasszista elnyomás és diktatúra, miközben arról fantáziálnak, hogyan fognak majd a jobboldaliak lámpavason lógni, s hogyan teszik majd őket tönkre, ha hatalomra kerülnek. Az ilyen fantazmagória és a megzakkant lelkiállapot az elmegyógyintézetben érthető, de a magukat kormányzati szerepbe képzelő politikai aktoroktól már problémás.  

Most tegye mindenki a szívére a kezét, és mondja azt, hogy Magyarországon minden borzalmas, és ez az ellenzéki alakulat képes lenne a kormányzásra! Ugye hogy nem megy? Legalábbis őszintén biztosan nem. 

A szerző kissé idegállapotba kerülhetett, hiszen a fentebb általa említett kijelentések max egy cikk alatti kommentszekcióban vannak jelen, a mai politikai közbeszédben egészen biztosan nem. Az pedig, hogy Orbán egy geci, pont a vezér régi haverjának egyik idézete, ezért ha valakit olyannyira szidni akar a szerző, akkor keresse inkább fel Simicska Lajost, Orbán egykori oligarcháját. Lámpavasazni igen megszokott sajnos idehaza, amelyben a kormánypárti fanatikusok ugyanolyan bűnösek, mint az ellenzék hasonló szereplői. A közbeszéd sajnos ide süllyedt, ami egyáltalán nem az ellenzék sara, mint inkább a kormányé, amely már egy évtizede vezeti ezt az országot a szakadék felé.

Lehet, hogy az ellenzéki összefogás még nem kiforrott és az is, hogy elő kell még állni egy komolyabb tervvel azzal kapcsolatban, hogy mit tennének, ha 2022-ben sikerülne nyerniük Orbán ellenében – már amennyiben békés keretek között eltávolítható Orbán -, azonban azt be kell látni, hogy egy évtizede ez a legkomolyabb veszély Orbán hatalmára, amivel a propagandisták is pontosan tisztában vannak. Az összefogásnál talán nincs is erősebb demokratikus fegyver az ellenzék kezében, amelyet végre nem félnek használni. Megértem tehát a rettegést a propaganda oldalán – hiszen mi lesz, ha megszűnik jól fizetett állásuk? – de az ilyen szintű kifakadás igencsak kontraproduktív. Ha ugyanis nem lenne mitől tartani, akkor nem akadnának ki ilyen szinten a kormányzati firkászok sem. De mégis megtették, ami azt jelenti, hogy komoly probléma elé néznek.

Nem idézem tovább a cikket, hiszen nem történik ott más, mint tovább vezeti ezt a szálat, a Jobbikot, majd Gyurcsányt és Fekete-Győr Andrást megpróbálva nevetségessé tenni, ami – mint ahogy már említettem -, nálam azt jelenti, hogy megrémült a kormányoldal. Mi lesz, ha 2022-ben elveszítik a kétharmadot? Mi lesz, ha nem csak a kétharmadot, de a választásokat is elveszítik? Mi lesz a kiépített korrupt intézményrendszerekkel? Mi lesz a propagandával? Hiábavaló volt a több éven át tartó állandó seggnyalás? Fölöslegesen kapaszkodtak felfelé? Nem tudom, hogy mi a reális forgatókönyv 2022-re, de nem tartom kizártnak, hogy gondba kerülhet az állampárt, fennállása során először. Kérdés, hogy össze tudják-e szedni magukat mielőtt beüt a krach, vagy végérvényesen ellenzékbe kerül az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.