Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Indul a kiképzés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még két hétig lehet jelentkezni a Megafon szeptemberben induló tanfolyamára, amely azt ígéri, hogy profi Facebook-harcosokká képezi a növendékeket. Nincs új a nap alatt. Már rég rájöttek az ideológiai oktatás fontosságára, voltak itt már ML-középiskolák, ML-egyetemek, később lényegében a polgári körök is ezt a célt szolgálták: vitaképessé tenni híveiket, hogy helyt tudjanak állni az éppen aktuális ellenzékkel való kommunikációban. Valamiféle fejlesztést eddig is folytattak, emellett rendszeresen ellátják a híveiket propagandaanyagokkal, de úgy tűnik, ez kevés, fehér foltot sejtenek a háttérben, igazából ezt készülnek kiszínezni.

Hirdetésekkel árasztották el a közösségi oldalt, ezekből kiderül, hogy több mint hatmillió aktív felhasználója van a Facebooknak, akik átlagosan naponta 86 percet töltenek a Facebookon, ahol viszont a jobboldali hangok egyre inkább elhalkulnak, így többnyire a balliberális tartalmak jutnak el a felhasználókhoz, éppen ezért szükségesnek látják, hogy a jobboldaliak ne csak olvassanak, hanem írjanak is. A Megafon ehhez nyújt segítséget. A tanfolyam résztvevői megtudhatják, hogyan válhatnak jó online kommunikátorrá, olyan szakmai programot állítottak össze, ahol profi stáb áll a résztvevők rendelkezésére. Azt is megtudhatjuk, hogy a határon túlról is nagyon sok az érdeklődő a lehetőség iránt, eleinte voltak fennakadások, de mostanra sikerült leküzdeni azt a problémát, hogy határon túli címmel és telefonszámmal nem tudtak regisztrálni a Megafon oldalán.

Aggodalomra semmi ok, ha valaki most lemaradna a szeptemberben induló tanfolyamról, később is lesznek képzések, tehát aki nem most fog megokosodni, előbb vagy utóbb sorra kerül és kellőképpen felvértezve szállhat harcba. Nagy feladatok várnak a leendő harcosokra, mint írják, a balliberálisok még a gondolatokat is elő akarják írni, például a vandalizmust békés demonstrációnak nevezik, a baloldalit pedig függetlennek, de összességében jellemző a balliberális nyomás, eluralják a filmeket, sorozatokat, játékokat, tenni kell a túlsúly ellen. Nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi balliberális támadások is fenyegetnek bennünket. Másik fontos teendő, hogy véget vessenek a Facebookon a jobboldali öncenzúrának. Sajnos nem részletezik, mégis, miben áll ez az öncenzúra, ahhoz azonban, hogy ezt megtudjam, regisztrálnom kellene, aztán elmenni a tanfolyamra, bár nem tartom valószínűnek, hogy felvennének. Jóllehet, úgy hirdetik magukat, hogy „Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, de szeretnénk, ha te is hallatnád a hangodat!” Kedvem lenne próbát tenni, kétségkívül gyorsan tisztázódna, hogyan is állunk azzal a véleményszabadsággal.

Tartok tőle, hogy a képzés után a résztvevők többsége nem igazán lesz képes magvasabb tartalmak előállítására, ők leginkább közkatonái lesznek majd a konzervatív hadseregnek, jelenleg is léteznek, többnyire trollokként vannak jelen, kétségkívül hasznos lenne számukra egy alapos képzés, amelyen a helyesírás alapjaitól kezdve az értelmezhető mondatok megalkotását is megtanulnák, jelenleg ugyanis egyenesen nevetséges színvonalon végzik a feladatukat. Szorgalmasak ugyan, de olyan mélyen buták, hogy nem is értem, miért nem csapta még el őket a megbízójuk, több kárt tesznek neki, mint amennyi hasznot valaha is remélhetnek általuk.

A Megafon oldalán a kommentek és érdekesek. Többen azt panaszolják, hogy a ballib gőzhenger igyekszik mindent eltiporni, hogy a ballibek megszüntették a történelmet, átírták a könyveket, átfestették a képeket, átnevezték az utcákat és a középületeket. Mások szerint szükség van a liberális civil szervezetek megfékezésére, továbbá sérelmezi, hogy hazaárulás miatt még nem állítottak törvény elé többeket, holott van erre büntetőjogi paragrafus. Listába is szedi, kikre gondol, Gyurcsánytól Donáth Annáig többen szerepelnek rajta, amely úgy ér véget, hogy stb., nem tudhatjuk, valójában hány emberre gondol. Egy kommentelő egyenesen apokalipszist vizionál: Rendkívül veszélyes folyamatok zajlanak, és ha nem figyelünk oda, elveszünk! Nekem az a komment tetszik legjobban, amely azt veti fel, hogy létre kellene hozni egy magyar közösségi oldalt, lehetne a neve például V4.

Eddigi életünk sem békésnek nevezhető, de ha a Megafon szándékát nézzük, egyértelmű, hogy hamarosan kezdetét veszi az intenzív háború, amelyben a konzervatívok támadásba lendülnek, hogy felszámolják ezt az áldatlan állapotot, amelyben az ártatlan facebookozó polgárok, akik pedig mindössze információkat keresgélnek, folyvást balliberális álhírekbe és más veszedelmes tartalmakba ütköznek. Feltehető, hogy valahol, a világtól teljesen elzárva éldegélnek, ahol nincs rádió és televízió, kizárólag internettel rendelkeznek, ott pedig valamiért nem találják meg a tiszta források sokaságát, kénytelenek beérni a Facebookkal, ahol viszont a baloldali tartalomcunami esetleg magával ragadja őket. Ennek azonban hamarosan vége szakad, ha feláll a Facebook-haderő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.