Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A macska rúgja meg!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kérem szépen, én megpróbáltam, de tényleg. Hogy mit? Egészségmegóvó célzattal néhány napig megpróbáltam távol maradni mindenféle hírektől, meg eseményektől, meg kommentektől, meg…

Nem megy. Legalább rádiót hadd hallgassak, könyörgöm! Természetesen csak zenei adók jöhetnek szóba, mert ugye a zene az mindenre (is) jó… egészen addig, amíg itt is felhangzanak a „társadalmi célú” hirdetések, meg a hírek. Na jó, ez se jött be, térjünk vissza a való világba.

Mielőtt visszatérnék, azért megemlítenék egy heti rendszerességgel jelentkező rádiós műsort, melyben Görög Ibolya protokoll szakértő beszél arról, hogy mi illik és mi nem. Nem csak a hétköznapi életben, hanem „magasabb szinteken”. Is. Régóta bögyömben van ez a téma, már írtam is róla néhány szösszenetet, úgyhogy ezzel most nem kívánok foglalkozni, teljesen meddő vállalkozás. „Odafent” úgyis más, új séma szerint gondolkodnak.

Divatba jött a „nép egyszerű gyermeke” stílus, a hellokittis hátizsák, a munkában meggyűrődött, kigombolt nyakú ing, a vasalatlan, kitérdesedett, szalonnás ülepű gatya, a műanyag vödröcskében érlelt koviubi és az újszülött unoka lobogtatása, a fickós állapot közhírré tétele, meg a „dutch guy”. (Erzsébet királynőt vajon „Bözsi ángyomnak” kellene szólítani az új trend szerint?)

Nem is sorolom tovább, hiszen épp az imént említettem, hogy ezekkel nem kívánok foglalkozni. Ahhoz képest meg dehogynem. Lépjünk. Ja, hogy mit is akartam mondani! Minap beszélgettem valakivel, aki megemlített egy közös ismerőst. Teljesen meg van döbbenve azon, hogy az illető FB oldala tele van tömény fröcsögéssel, gyűlölettel. Megnéztem. Na, mit láttam? Megosztott K. Szalonna írásokat. Felháborító! Kedves ismerősöm még azt is elárulta, hogy számára a V…hajtások az egyetlen hiteles oldal, ő csak ezt olvassa. Jóvanakkor, nem vitatkozom, mert egyébként kedvelem az illetőt,  és ha tehetem, inkább (vele is) kerülöm ezeket a témákat.

Ezen a „fröcsögős” dolgon azért elgondolkodtam. Túltengő empátiám segítségével megpróbálom magam belehelyezni egy O. V. (vagy akár más) hívő bőrébe. Viszonylag értelmes, önálló gondolkodásra képes lényként vajon hogyan vélekednék imádottamról, aki nem csak kinézetével, hanem viselkedésével, tetteivel is szégyent hoz rám (meg az egész országra)? Tudnám-e feltételek nélkül imádni azt, aki magasról tesz az egészségügyre, oktatásra, a szólásszabadságra, a szabad sajtóra, meg mindenre, aki állandó rettegésben tart, aki kilopja a szememet, tönkreteszi a gyerekeim, unokáim jövőjét?

Nem folytatom. Tök mindegy, hogy az illetőt Tell Vilmosnak, Robin Hoodnak, Bruce Willisnek vagy Ötödik Iktornak hívják… Nagyon ostobának kell lenni ahhoz, hogy ezt el lehessen intézni egy elnéző „a macska rúgja meg!” kitétellel.  Ennyit a fröcsögésről. (Azért csak nem bírom megállni egy b@szd meg nélkül).

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.