Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez ám a keresztényi szeretet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyon úgy tűnik, hogy a vasarnap.hu nagyszerű cikkek tárháza. Ez a magát kereszténynek valló oldal pontosan azt testesíti meg, amit keresztény-konzervatív kormányunk is, vagyis a bibliai tanítás(ok) tökéletes ellentétét. Azt már mindannyian tudjuk, hogy Orbánéknak annyi közük van Jézushoz és tanításaihoz, mint Bill Gatesnek vagy Soros Györgynek a világvégéhez. Orbán ateistaként kezdte politikai pályafutását, aztán miután rájött arra, hogy mekkora hatalmat szerezhet azzal, ha magát vallásosnak vallva eléri a keresztény választókat, valamint tökéletes partnerre lelhet az egyházban, egyik pillanatról a másikra megtért. Az egykori térdre csuhások gondolatától eljutott oda, hogy meg kell őrizni Magyarország keresztény gyökereit, sőt nem csak meg kell őrizni, de meg is kell védeni azokat a gaz muszlim migránsoktól.

Magyarországra minden jöttment azért érkezik, hogy tönkretegye kultúránkat és eltörölje történelmüket. Mi mást is akarhatnának a nyomor, éhezés vagy háború elől menekülők? Egyértelmű: a kultúrájuk ránk erőltetését és az Iszlám Állam létrehozását világszerte. Ezzel a gondolatával a szélsőjobbos miniszterelnök nincs egyedül, lengyel barátai is pontosan erre a következtetésre jutottak, és úgy tűnik, hogy sokan be is veszik ezt a hazugságot. Nem mondom, vannak, akiknek idővel azért felnyílt a szemük, de ez messze nem mondható el mindenkiről. Sokan a mai napig teljesen komolyan elhiszik, hogy Orbán egy valódi keresztény megváltó, aki már-már királyként tesz azért, hogy megvédjen mindannyiunkat.

A már fent is említett újság is vélhetően meg van erről győződve. Most mégsem erről szeretnék megemlékezni, hanem arról, hogy micsoda keresztényi szeretetről tettek tanúbizonyságot, amikor az Index bedarálását követően a következő gondolatot osztották meg portáljukon:

A mostani történéseknek a szememben két vetülete van. Az első az emberi aspektus: természetes, hogy megfogalmazódik egyfajta szolidaritás-érzés olyan kollégákkal szemben, akik úgy érzik, műhely, alkotó közösség nélkül maradnak, akik elhagyják a lapot, ami nekik fontos volt. Bízom benne, hogy egyéni életükben nem történik helyrehozhatatlan kár, hogy hamar megtalálják a helyüket.

A sorok olvasása után az ember meg is lepődik hirtelen, hiszen ez egy emberi megnyilvánulásnak látszik, már-már keresztényi, de legalábbis szép gesztus. Pontosabban annak tűnik, hiszen a gondolatmenet itt még távolról sem ér véget. Ami ezen sorokat követi, tökéletesen bemutatja a kormány által is követett ideológiát, miszerint vesszen a férgese. A férgese pedig jelen esetben a kereszténygyűlölő Index. Igen, jól olvasták.

Keresztény-konzervatív emberként ne várja tőlem senki, hogy könnyeket hullajtsak egy sokat ártó újságért.

Az Index.hu-nál talán egyetlen sajtótermék sem tett többet az egyházak lejáratásáért, a keresztény értékek kifigurázásáért, a nemzeti érzés nevetségessé tételéért, a konzervatív szimbólumok sárba tiprásáért.

Kevesen népszerűsítették nagyobb elánnal a nihilizmust, a szabadosságot, a normanélküliség normává emelését, devianciák társadalmi elfogadását. Ne legyünk naivak: objektivitásról náluk szó sem volt.

Kibújt a szög a zsákból, előbb vagy utóbb mindig kibújik. A vasarnap.hu szerzője, Vágvölgyi Gergely megmutatta a keresztény-konzervatív mentalitás valódi arcát, azt, hogy micsoda gyűlölet rejtezik ezekben az emberekben. Itt persze nem a valódi keresztény-konzervatívokra gondolok, hanem ezekre az álvallásos szekértolókra, akik boldogan vették tudomásul, hogy végre befellegzett a legnagyobb független hírportálnak, az Indexnek. De kérdem én, mégis mivel ártott az egyházaknak a lap? Mikor írtak olyan hazugságokat, amivel beletiportak a lelkükbe? Amikor beszámoltak a pedofil papokról? Esetleg akkor, amikor megírták a tagadhatatlant, vagyis azt, hogy a keresztény egyházak elfogadták a kormány együttműködési megállapodását és pénzért eladták a saját becsületüket?

A keresztény egyházat azért éri annyi támadás, mert a legtöbb esetben erre okot adtak. Itt nem egy szabadkőműves összeesküvésről van szó, hanem arról, hogy az egyház egy fikarcnyit sem változott a középkorhoz képest, és a mai napig hiszi, hogy vezetőinek jár a hatalom. Azt is hiszik, hogy rájuk nem vonatkoznak a világi törvények és azt is, hogy a pedofília elfogadható. Ha ez nem így lenne, akkor kivetnék maguk közül a gyermekeket megrontó papokat és egyéb egyházi személyeket. Ha erre valaki felhívja a figyelmet, az mocskolja az egyházat? Véleményem szerint az egyház az, amely a saját megítélését rombolja évtizedek, évszázadok óta, és nem is tűnik úgy, mintha ezen bármikor is változtatni akarna.

Az külön nevetséges, hogy pont a szerző állítja azt, hogy az Index a devianciák társadalmi elfogadását szorgalmazta – itt vélhetően az LMBT-mozgalomra gondolhatott a szerző –, miközben a keresztény egyház küzd (vagy éppen nem küzd) évtizedek óta a saját pedofil, deviáns papjaival. Az, hogy a nemzeti érzés nevetségessé tételét mégis hogyan kell elképzelni, azt meg sem kérdezem, hiszen magának a felvetésnek sincs semmi értelme. Sok szép gondolatot olvastam manapság az Index beszántása kapcsán, de ez a keresztény-konzervatív elmélkedés még ezek közül is kiemelkedik. Orbán Viktor és csapata egészen biztosan értékelte ezt a megnyilatkozást. Csak így tovább!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.