Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre súlyosabb tüneteket produkál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországnak, nekem személyesen szerencsém van, mert én voltam katona, a fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. 

És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a hátamon. 

Ezt nem egy falusi tahó – pontosabban de – nyilatkozta, hanem Magyarország miniszterelnöke. Az az ember, aki állandóan azt állítja, hogy ő képviseli az országot, sőt, ő maga a magyar nemzet is. Nos, számomra egy ilyen ember egy senki, nem pedig egy ország miniszterelnöke. Azzal sajnos tisztában vagyok, hogy milliók szavazták hatalomba – kit megvásároltak, kit megfenyegettek, de volt olyan is, aki saját akaratából döntött így – azonban engem nem képvisel. Magyar vagyok ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy ez a túlsúlyos pojáca engem is ugyanúgy képvisel, mint szavazóit. Nincs ugyanis szinte egyetlen olyan megnyilatkozása, vagy cselekedete sem, amivel legalább részben egyet tudnék érteni. És nem azért mert libsi hazaáruló vagyok, hanem azért, mert Magyarország miniszterelnöke egy szánalmas pojáca.

Az ember súlya és kinézete mindenkinek a magánügye, abból nem érdemes hírt csinálni, azonban amikor Orbán immár sokadszorra is a fizikai erejéről pofázik, akkor azért csak érdemes megjegyezni, hogy az ország miniszterelnöke úgy néz ki, mint egy ikrekkel terhes férfi, aki a kilencedik hónapban jár. Ezen kívül úgy öltözik, mint egy tróger, teljességgel szarik az etikettre és ahol csak tudja, ott lejáratja a fél országot. Orbán kinézete csak egy dolog, ha csak ezzel lenne probléma, a kutyát sem érdekelné, de erről szó sincs. Csak problémákat lehet felhozni vele kapcsolatban, hiszen mindent, de tényleg mindent magának akar és bármire képes azért, hogy megszerezze azt, amire kivetette a hálóját. Az ország feletti teljes uralom a célja, messze nem túlzó ilyet állítani. Mint ahogy nem túlzó őt diktátornak sem nevezni, hiszen pontosan az. Nem úgy mint Sztálin, vagy Franco, de attól még, hogy a külső szemlélődő számára szabad választáson szerezte meg a hatalmát, nem nevezhetjük egy demokratikus választás győztesének.

Orbán évek óta beszorult ebbe a háborús retorikába és képtelen váltani. Kétharmados hatalommal, és egy félig kirabolt országgal a kezében is attól tart, hogy valaki még keresztbe tehet neki. Fél attól, hogy valakinél túl sok hatalmat hagyott, ezért veszélybe kerülhet az uralkodása. Noha immár tizedik éve rombolja az igazságszolgáltatást és a sajtószabadságot, mégsem érzi magát biztonságban. Folyamatosan retteg és háborúkat vizionál. Egy diktátor soha nem nyugodhat meg. Hatalmát ugyanis egyszer el fogja veszíteni, amelyet jó esetben felelősségrevonás követ. Ő is pontosan tudja, hogy mit tett az elmúlt években és azt sem hiszem, hogy nem pont ezek következményeitől tart a leginkább.

Orbán nem egy egészséges, életerős kormányfő, hanem ennek pont az ellenkezője. A folyamatos rettegés és állandó feszültség tönkretette mind fizikálisan, mind pedig szellemileg. Nem véletlen szerintem az sem, hogy érdekes pletykák keringenek róla, amelyek persze lehetnek teljesen valótlanok is, azonban nehéz lenne tagadni, hogy azért vannak jelei annak, hogy nincs minden teljesen rendben a felcsúti focistánál. A megszólalásai már régen nem viccesek és elmések, hanem érthetetlenek és siralmasak. Beszédeinek sokszor már értelme sem nagyon van. Sokszor, sokan hasonlították már Orbán Viktort Ceaușescu, volt román diktátorhoz, akinek utolsó éveiben már szinte elmebajra hajazó tünetei voltak, ami úgy hiszem, megint csak nem véletlen. Nem állítok én persze semmit, de hogy komoly segítségre szorul ez az ember, az egészen biztos. Nem csak a saját, de Magyarország érdekében is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.