Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak ennyire futja Pikó ellen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy igen nevetséges „tüntetést” sikerült szervezni Pikó András ellen Józsefvárosban. A fél hazai sajtót körbejárta az a videó, ahol a megmozduláson megjelenők tálcákkal takargatják el a fejüket és teljesen eltérő dolgokat nyilatkoznak azzal kapcsolatban, hogy Szolnok megyéből mégis miért utaztak fel, hogy egy számukra ismeretlen polgármester ellen tüntessenek. A megmozdulás elég egyértelműen nevetség tárgyává vált, és azt sem volt nehéz kitalálni, hogy ki állhat annak hátterében. Kinek állt ugyanis érdekében az, hogy megpróbálja lejáratni Pikót? Értelemszerűen a Fidesz agytrösztjeit véltük felfedezni a legtöbben a háttérben. Igen ám, csak a kormánysajtó rájött a turpisságra, és pár nappal az események után – nyilván az oknyomozáshoz idő kell – bemutatták, ki áll az akció hátterében. Nem túl meglepő módon a Fidesznek természetesen nincs ehhez semmi köze, az elkövető nem más, mint maga Pikó András.

A valódi problémáról senki sem beszél – szólalt meg a botrányba fulladt a szombati józsefvárosi tüntetés szervezője. Hiába vonult a Polgármesteri Hivatal elé több száz elkeseredett józsefvárosi, ismeretlenek a demonstrációra rászervezhettek idegen tüntetőket. Az esemény végén Pikó András polgármester csapata azonnal egy „ismeretlen” eredetű videót kezdett el posztolni a közösségi oldalon, ezzel elterelve a figyelmet a tüntetés valódi céljáról, mint például a közétkeztetés körül kialakult korrupciós botrányról.

Szögezzük le az elején: több száz józsefvárosi nem vonult a Polgármesteri Hivatal elé, ugyanis többségük vidékről érkezett. Ránézésre senki nem szervezett rá semmit semmire, ugyanis a csoport tagjai szemlátomást ismerték egymást, arról nem beszélhetünk, hogy két teljesen különböző csoport verődött volna össze a hivatal előtt. A videókon is jól látszik, hogy szervezett tüntetésről van szó, ahol az ott megjelenteknek fogalmuk nem volt arról, hogy mit kellene csinálni. Előre legyártott táblákkal „tiltakoztak”, még a rigmusokat is a fülükbe súgták. De ez nem számít, Pikó áll a háttérben, hiszen neki olyan kapcsolatai vannak, amivel ez könnyen magyarázható. A cikkben ezt ki is fejtik hosszasan:

A szombaton történtek alapján úgy tűnik, nem egy elbénázott, inkább egy meghekkelt tüntetésről beszélhetünk. Adott néhány elkeseredett, tüntetésszervezésben járatlan helyi polgár, és velük szemben áll Pikó András polgármester profi csapata. Pikó volt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza, aki jelenleg is a polgármester jobbkeze, nemhogy rutinos tüntetésszervező, hanem saját vállalkozást is futtat. Udvarhelyi nevéhez fűződik a Közélet Iskolája elnevezésű rendezvénysorozat. Az Auróra Kioszkban tartott hétvégi „tanórákon” olyan ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők, mint például a tüntetésszervezés. Ezért nem meglepő, hogy Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre.

Ez mind szép és jó, csak azt elfelejti a cikk szerzője, hogy a Fidesz mögött egy profi kampánygépezet áll, Kubatov-listával, sofőrökkel és hadra fogható buszokkal. A közmunkásoknak sem Pikó ad állást, pláne nem Szolnokon – ahol mit ad Isten – pont fideszes a polgármester. Bár az igaz, hogy inkább kisebb települések vélhetően közmunkát végző lakosairól lehet itt szó, akik aznap épp ezt kapták feladatul. Természetesen ezt nem lehet bizonyítani, hiszen ezeket a dolgokat megoldják okosba. Ha ez nem így lenne, ma nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt, hiszen a sorozatos választási csalás gyanús esetek miatt már felelősségre vonta volna a hatóság a Fideszt. De nem idehaza, ahol több milliárd forint közpénz felett rendelkezik Orbán és csapata úgy, hogy azt arra költi, amire csak akarja.

Ha épp ellenzéki plakátokat kell leszedni az önkormányzati választások előtt, akkor akár a polgármesteri hivatal autóját is bevetik a feladatra. De a tűzifa osztás és a zsák krumplik eljuttatása a szegényebb településekre sem megoldhatatlan. Termászetesen a választások környékén, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy kárba vesszen a tiltott pártfinanszírozás. Abszolút semmi racionalitása nincs annak, hogy Pikó megpróbálja átverni a saját szavazóit, hiszen a lebukás veszélye jóval nagyobb, mint amennyit nyerhet vele. Arról már nem is beszélve, hogy kötve hiszem azt, hogy pont erre lett volna pár százezer forintja, amikor a kormány épp bődületes összeggel nyírta meg a kerület költségvetését.

Lehet, hogy a Fidesz szavazóit ilyen könnyen át lehet verni, de Pikóra nem azok voksoltak, akiknek ne lenne józan eszük. Az ő szavazóit egészen biztosan nem lehet ilyen marhaságokkal átverni, mint ahogy az ellenzékre voksoló budapestiek többségét sem. A Magyar Nemzet, vagyis a Fidesz vergődése tehát inkább nevetséges, mint komolyan vehető támadás. A párt elszámolta magát, a bértüntetők most nem váltak be, amit jó lenne végre tudomásul venni. Jobban jártak volna, ha egyszerűen csöndben maradnak, akkor csak egyszer csináltak volna magukból teljesen hülyét, de így sikeresen elérték, hogy két alkalommal is elkönyvelhessük, képtelenek beismerni a hibát. Ez persze nem azt jelenti, hogy a közeljövőben ne lehetne majd arra számítani, hogy újra nekifutnak a történetnek. Pikó András – Karácsony Gergely vagy Baranyi Krisztina mellett – talán a legnagyobb ellensége az állampártnak, ezért legyünk biztosak abban, hogy a támadás folytatódik majd. Pikó jövőjéről azonban a kerület lakosai döntenek, nem egy csoport vidékről odavezényelt közmunkás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.