Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarosan. Tradicionálisan. Pofára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Üstökös

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne tessék jönni! A Neowise üstökös úgy vonul el a fenti Nagy Medve lábainál, mint a mi felfuvalkodott kistökösünk szaporulatostul a földi Medvegy rubeleivel a luxus jachtra. Innen csak a fentit látni. A többit nem. Egyesek látni vélték még az üstökösként feltűnt lovagkeresztes jordán migráns Hamdant a Párizsi-udvarban hasznot söpörni, de csóváját, a magyar strómant már elég bizonytalanul azonosították a szakértők. 

Úgy hírlik, hogy egy üstökös megjelenésekor mindig zavar van a világmindenségben. Elképzelhető, mert a Bajszi bá’ illiberális tesztje a parlamenti légtérben kimutatta, hogy antiliberálisok lettek a liberálisok a brüsszeli kommunisták nyomására. Sőt a nemzet testébe beférkőzött liberálisok nem liberálisok. Gáncsoskodnak. A mesterkedésük miatt tíz év alatt csak 32 stadiont tudtak 350 milliárdból az udvari építőmesterek alkotni a 3 milliónyi bennszülött magyar szegénynek, pedig Magyarország jobban teljesít. 

A gondolatszabadságról már szó sincs, mert minden más eszmét elnyomnak ezek a libsik. Liberálisan. Európában meg pláne. Meg Isztambulban. Most például magukat Sorosnak álcázva muszlim templomot csinálnak a Hagia Szophia ortodox bazilikából, de a világ keresztény papjait a mi pénzünkön hizlalva oltalmazó miniszterelnökünk ezt simán lezsírozza veterán Soros-ösztöndíjasként a deréksimikáló Erdogán cimbijével. Ebbe kend ne szóljon bele. Így is sok már az országban a török gyártmányú tömegoszlató harci jármű. Szűk a tárolási keresztmetszet a KIsmagyarhonban. Már a Lölö bácsi is kénytelen néhány tankot a portáján kerülgetni, így aztán nem tudnak leszállni nála a közpénzszállító repülők.  

Senki nem tudja mi, hogy van, meg pláne hogyan lesz. Talán csak a kirgizek dőlhetnek nyugodtan hátra, mert a kipcsak barátság jegyében ujgurmintás türk ágyat tolt alájuk a nagy magyar testvér. 

Az üstökös rossz ómen a világnak. És nem csak én pislogok értetlenül. Nincs itt egy igaz ember, aki tudná a tutit. Már a Bogdán bácsira se számíthatunk. Aki amúgy messze lakott, de a tata szerint közel állt hozzánk. Pedig csak a tévében látta/hallotta, és akkor is ült a Laci bácsi. 

Hangsúlyozom: nagy a baj. Nem tudom, tetszik-e érteni (mindjárt írom, csak keresem az illő szavakat a szótárban) az anomáliát, meg a hezitálásomat, meg hogy tiszta ideg vagyok. Mert csak akkor nincsenek allergiás tüneteim, mikor a nagyiék szeizmográfjai veszik nekem a valóság rezdüléseit. 

Most az ősök helyszíni képviselőit állagmegóvó teendőik miatt szabadságoltam. Rekreáción vannak a veteményesben, én meg tök egyedül írok itt kendnek. Vigasztalásomra a tucatnyi magyarságkutató intézet kiderítette, hogy van távolabbi ősi rokonságunk Afganisztánban. Termelik a mákot. (A Juci néni szerint ennek a máknak a mellékhatása az EMMI nevű flashmob formáció, ezért mára az idősotthon lakók 80%-a már térden, imádságos buzgalommal, nemzetileg konzultál a várúrral, és egyházi tréning szervezésében készül a mennybéli megmérettetésre, ha a szavazatát a Fideszre adta. Ha nem, akkor megy a kórházba vírust vételezni. Persze nem „politikai, ideológiai alapon” hanem önkormányzatilag, mert Karácsony.) 

A gondjaim szaporodnak, segítség sehol. A bátyám? A bátyám fiú, tehát gyárilag lökött. Neki én hivatalból akadály, meg konkurencia vagyok. És hajdanában, mikor az iskola szóra „megbetegedtem”, akkor három méterről, kapásból megállapította jogilag az „iskolaérettséget vizsgáló szakértő”, hogy érett vagyok, csak szeretethiányom van. Merthogy a bátyám így, meg úgy, én meg a fasorba se. De a nagyi a tatával még nagyobb szakértő és lőtávolon kívülről, törvényi felhatalmazás nélkül, egybehangzóan diagnosztizálták, hogy kinek az anyja kopasz, mondván, a bátyám a TESTVÉREM és… (és a többit az anyu kényes ízlése miatt elhallgatom, de kend sejtheti, hogy nem gyerekfülnek valót nyomtak duóban).  

Én már középsőcsoportos óvodásként, a kertkapuból fél szemmel láttam a bátyám fancsali képéről, hogy az általa előkóstolt iskola tényleg pocsék és szeretethiány miatt tényleg nem iskolaérett az iskola. De nem volt mit tenni, rám húzták az iskolának nevezett kényszerzubbonyt hiába adtam elő a bátyám taktikai utasításainak megfelelően a „nagyhalált”. Azóta is SNI-s vagyok. Főleg a memóriám miatt, meg hogy esetenként, figyelmetlenségből gondolkodom, és ezzel zavarom a hazafiságra való nevelés áhítatát. Lehet, hogy az éleslövészetre ki se visznek. Márpedig ezek a kövér bácsik nem fognak beférni a lövészárokba, ha meg kell védeni a hazát. Az is igaz, hogy ők a gazdagságot akarják puskával védeni, aminek már csak forrásként –mint arany-/kő-/tőzeg-/kastély- stb. bányaként – van köze a hazához. Minket viszont azért koplaltatnak, hogy sovány mélységi felderítőként, cselédnek álcázva besurranjunk a Brüsszel hátországába, és amíg a képviselők néppárti politikusként dőzsölnek a közös asztal mellett, mi illiberális hazafiságból kifolyólag elfűrészeljük az asztallábakat, hogy uniós pályázat keretében székely kaput és trianoni kopjafát faragjon belőle az udvari asztalos.  

Jó, jó! Tudom, hogy már régen nem az üstökösről és a csóvájáról írok. De kend nálamnál jobban tudja (méghozzá tapasztalatból), hogy az üstökös csóvástul is csak egy pillanatnyi jelenség az égbolton. A mi földi nyomorúságunkhoz csak annyi köze van, hogy amíg bénán az eget lessük kigúvadt szemmel, addig a sötétség leple alatt még a maradék talpalatnyi földet is kilopják alólunk, és lóghatunk a levegőben. Aztán kamuból – mintha segíteni akarna – jön a Toncsi bácsi helikoptere, és a légörvénytől lepottyanunk. Magyarosan. Tradicionálisan. Pofára.

Kend ezt nyugodtan kihagyhatja. Eleget gyakorolta az árnyékra vetődést.

Bütyökfalva, 2020. július 17.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.