Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Párhuzamos valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden szerdán autóba csapjuk magunkat Péterrel (és egy-két ismerőssel, aki éppen ráér), hogy elvigyük vidékre a valós híreket. Második éve telnek így a szerdáink.

Tegnap egy idős bácsi szomorúan azt mondta a kerítése mögül: „Figyelem magát, és olyan, mint egy angyal, mégis ilyen agresszív újságot dob be folyton. Inkább valami vallási lap illene magához. Olyat hozzon!”. Meglepődtem, beszélgettünk kicsit, hogy miért tartja „agresszív” újságnak a Nyomtass te is!-t.

Természetesen azért, mert „hazugságok vannak beleírva”. Elköszöntem, elköszönt. Éreztem ahogy még néz utánam. Visszafordultam, mosolyogtam és mondtam, hogy azért olvassa csak el, ha hozok. Bólintott, és a lappal a kezében intett utánam csalódottan.

Nagyon kedves volt (nem mindenki az). Gondolkodtam, hogy vinnék neki valami vallási lapot is a következő héten, de elfelejtettem megkérdezni, hogy melyik vallás áll hozzá a legközelebb (a fideszes valláson túl), nehogy azzal is csalódást okozzak… Pár házzal arrébb leültem, lefotóztam az „angyali szettem”, aztán leírtam a sztorit a barátaimnak és a főszerkesztőnknek. Ilyen még nem volt. Nevettünk.

Délután ki kellett szaladnom a Kossuth térre egy ismerősömhöz. Ahogy vártam rá, megláttam az árnyékom a kövön. A felsőm ujján a fodrok olyanok voltak, mintha szárnyaim lennének. A bácsira gondoltam. Ilyennek láthatott.

Hófehérben, szárnyakkal érkezik valaki, aki mutat neki valamit, ami nem fér bele az ő világába. Egy olyan világba, amit a kormány és a propagandagépezet hazudik köré.

Már nem nevettem. Sajnáltam a bácsit a többi megvezetett emberrel együtt…

Ezért nem adjuk fel! Összeszedjük, rövid és közérthető nyelvezetre fordítjuk, kinyomtatjuk és elvisszük mindenhova a valóságot. Ki fogjuk pukkantani az ezeket az embereket körülvevő buborékot, amibe még csak a kormány adagolja számukra a levegőt!

http://www.nyomtassteis.hu/ 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.