Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az afgán nagyapó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vajon van nekünk valami dolgunk ezzel a múlt heti bejelentéssel? Igazából kit érdekelne, az viszont elgondolkodtató, hogy mégiscsak lehet neki valamilyen jelentősége, mert nem csak úgy elhangzott valahol, nem a Hír TV-ben beszélgettek valami futóbolonddal, aki végső soron azt mond, amit csak akar, hanem miniszteri szintről érkezett az információ. Arról lenne szó, hogy találtak Afganisztánban csontokat, és azokban olyan kromoszóma-jellemzőket fedeztek fel, amelyek fellelhetők III. Béla király csontjaiban is, így nem vitatható az Árpád-házi eredet, jobban mondva az afgán eredet, mert a vizsgált csontok 4500 évesek, tehát nem ő volt Árpád-házi, hanem az Árpád-ház származik onnan. A magyarság eredetének kutatása ezzel új irányt vesz.

Nem tudom, hogy izgalomba jött-e valaki ettől, engem biztosan nem érint a dolog, és valószínű, hogy a magyarok túlnyomó része is így van ezzel, izguljon III. Béla, az ő csontjairól, az ő családfájáról van szó. Érthetetlen ez a megszállott magyarságkutatás, Kásler is komoly felnőtt emberekre hivatkozik, akik közreműködtek a nagy eredmény elérésében, csupa orvos meg orvosprofesszor, akik nem sajnálják az időt, pénzt, fáradságot erre, bár nyilván van, aki ezt finanszírozza. Persze lehet mindenkinek passziója, ami általában nem kifizetődő, addig, amíg a költségeket ő állja, tényleg senkinek semmi köze hozzá, de amikor már egy kormány szán erre a célra akármennyi pénzt is, onnantól kezdve közüggyé válik. Akkor már bárki, akár én is megkérdezhetem, hogy és akkor mi van, ha az Árpád-házi királyoknak a családfáját az afgán hegyek közé lehet visszavezetni? Következik ebből valami ma is használható eredmény?

Rejtély, mit várt a miniszter ettől a bejelentéstől, ahogy én látom, annyit sikerült elérnie, hogy egy egész ország röhög rajta, ő persze inkább arra számított, hogy nagy vita kerekedik belőle, erre utal az a kijelentése, hogy az eredménnyel lehet ugyan vitatkozni, de „csak érvekkel és tényekkel, azonban nem lehet azokat megkerülni.” Az mindenesetre nagyszerű, hogy van nekünk Magyarságkutató Intézetünk, 2019. január 1-je óta működik, nyolc darab központja van neki, és míg az első évben 600 millióba került, 2020-ban már 1,37 milliárd forintot kapnak. Csak kíváncsiságból kérdezem, de úgyse kapok rá választ, vajon a 2021-es költségvetésben mennyit szánnak magyarságkutatásra? Ha a tendencia folytatódik, ez egyre többe fog kerülni, gondolom, ezzel is lehet vitatkozni, csak nem érdemes.

Az afgán nagyapó nem is sejtette, hogy a leszármazottai micsoda fényes jövő előtt állnak, biztosan nagyon büszke lett volna már előre, sőt, talán elkezdett volna spekulálni, hogy vajon ő maga honnan is származhat, mert tulajdonképpen lehetséges, nem az afgán hegyek között kellene keresni a megfejtést. Mi van akkor, ha maga az ősapa is esetleg balkézről szerezte az ő árpádházi DNS-ét, és nem a magyarok eredeztethetők tőle, hanem neki vannak másfelé a gyökerei? Szóval nagy dolog ez a DNS-elemzés, de talán érdemesebb lenne más területen alkalmazni intenzívebben, például van egy csomó örökletes betegség, amelyek okainak felderítése valóban fontos és hasznos lenne, nem pedig kihalt királyi házak több száz éves csontjait kurkászni.

Az is előkerült a napokban, hogy a Vajdaságban találtak egy embert, aki ma is hordozza az árpádházi géneket. Hát ez nagyszerű. Mi következik ebből? Szólunk neki, hogy trónkövetelőként léphet fel? Ha valaki ilyen vérvonallal rendelkezik, akkor jár ezzel valamiféle örökség? Lehet belőle államtitkár? Az Emminél jó helye lehetne, mégiscsak a magyarság szaporításában lenne célszerű hasznosítani, magyar földbe magyar magot, vagy valami ilyesmi. Mi más lehet ennek a nagy erőkkel folytatott magyarságkutatásnak a célja?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.