Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyáltalán nem burkolt fenyegetést és zsarolást hallhattunk, némi nemzeti mázas ócska hazugsággal díszítve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Esküszöm, valami rohadt tű felakadt valahol. Ma reggel éppen Orbán szónokolt a rádiójában, de már egyetlen egy gondolat sem bukkan fel sem az ő, sem az őt szolgálni hivatott udvaroncok szövegében. Engem azért zavarna, ha ugyanazokat az unásig ismert lózungokat használnám újra és újra és újra. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés: a miniszterek elnöke ilyen végtelenül korlátolt vagy a szavazóit nézi annak? Rendben, valószínűleg nem ő írja le papírra azokat a spontán válaszokat, melyeket a mikrofon előtt felolvas, de azért egy ivarérett felnőtt ember csak képes eldönteni azt, hogy ha valamit már nyolcvanötször elmondott, nyolcvanhatodszor nem mondja el, mert még a végén szenilisnek nézik.

Ez láthatólag nem izgatja Orbánt, talán elfelejtette, hogy izgatnia kellene. Franc tudja. A sablon pontosan ugyanaz,mint ami tíz hosszú, gyötrelmes éve: megtámadtak, háború van, megvédelek benneteket, csak én tudlak megvédeni benneteket, rohadékunió, adjálpénzt, büszkemagyarok, csórómagyarok, okosmagyarok, mimagyarok. Még csak eszébe sem jut ennek a korszakos zseninek az, hogy megpróbáljon összerakni egy normális országot, egy olyat, ahol erős az állam – jelzem: az erős állam nem azonos az erőszakos kormánnyal. Ez az állam büdösgyenge, nem védi a polgárait, nem biztosítja az alapvető létfeltételeket sem -, működik a jogbiztonság, az oktatás, az egészségügy és a magyar ipar. Ezek helyett folyamatos hazudozás és falvédőszöveg-gyártás megy.

Most éppen a nemvagyunkgyarmat-nemtartunkgyarmatot az aktuális mantra, a hívek lefetyelik, felböfögik, kiokádják. A nem hívek a folyamat végével kezdik. Édes kicsi Orbán innen üzenget az Uniónak (leginkább Angela Merkelnek), hogy ám egyhangú szavazás kell a hitelfelvételhez – az Unió hitelt akar felvenni, hogy a tagországok ki tudjanak lábalni a gazdasági válságból -, ezért most szól, hogy dicső hazánk simán, szemrebbenés nélkül meg fogja vétózni a hitelfelvételt, amennyiben bárki meg akarja szabni, hogy minden magyarok vezére mire költheti a pénzt. Azt majd ő el fogja dönteni, senkinek semmi köze nincs hozzá, ahogy a következő hét éves ciklusra járó támogatást is követeli, de az sem lehet feltételhez kötött, plánehogy jogállamisághoz kötött, mert akkor ő, minden idők legviktorabb Viktora megsértődik, az uniós tagországok meg leshetnek, mert nem lesz pénz. Höhöhö.

Egyáltalán nem burkolt fenyegetést és zsarolást hallhattunk, némi nemzeti mázas ócska hazugsággal díszítve:

Hiába támadják hazánkat, ha összehasonlítanánk a magyar és német jogállamiságot, mi kerülnénk ki győztesen. Nálunk például elképzelhetetlen, hogy alkotmánybírák lehessenek párttagok. Ha jogállamiságról akarunk beszélni, üljünk le egymással és beszéljünk komolyan. Most azonban bajban van Európa, foglalkozzunk ezzel, ne hozzuk elő a jogállami vitákat. Ne keverjük össze a kettőt, mert akkor nem lesz gazdasági újraindítás, nem lesz költségvetés, csak elhúzódó viták.

Ez egyszerűen hibátlan. Merthogy nálunk alkotmánybírák nem lehetnek párttagok, megőrülök helyben! Aki csak egy kicsit is tisztában van azzal, micsoda mocskos módszereket vet be ez a bűnbanda azért, hogy a saját pártkatonáit ültesse minden létező posztra, az ezen a kijelentésen egészen biztosan felröhög. Ez a nempárttag-dolog olyasmi, mint amikor a törvényre hivatkozva jelentik ki valami országos szemét disznóságról, hogy a törvényeknek megfelelően cselekedtek. Igaz ugyan, hogy azt a törvényt, amire hivatkoznak, ők maguk hozták előző nap, de azzal már a jómagyar polgár nem foglalkozik.

Aki ebből a néhány sorból nem érti meg, hogy bűnbanda vezére frontálisan megzsarolta az Uniót, az egyszerűen hülye. Amihez mindenkinek alkotmányos joga fűződik – ezt azóta tudjuk, mióta Simicska Lajos egy csomó pénzért megvette a gánti bányát, majd annak a töredékéért eladta Orbán apjának, akkor ez volt a magyarázat, a hülyeséghez való jog -, de aki él, pláne visszaél ezzel a jogával, az tegye már meg, hogy otthon marad a választás napján, nem szavaz senkire. Ugyanis aki ennyire hülye, az nem alkalmas arra, hogy felelős döntéseket hozzon, főként nem a mások életét is befolyásoló döntéseket.

Tudom, hogy ezen (is) fel szoktak hördülni a fideszesek, de szerintem érdemes minden adandó alkalommal felhívni a figyelmet a következőkre: a rezsim meg fog bukni. A tolvajoknak, bűnözőknek, korrupt geciknek el kell számolniuk a vagyonuk eredetéről. A családtagjaiknak, rokonaiknak is. Azoknak a propagandistáknak, akik éveken át abból éltek, hogy mások életét tönkretették, tudatosan hazudtak, rágalmaztak parancsra, szintén a bíróság előtt kell felelniük. Mindazoknak, akik maguk ugyan nem loptak-csaltak-hazudtak, egyszerűen csak közreműködtek abban, hogy a bűnbanda megtehesse, nem a bíróság előtt ugyan, de legalább a saját lelkiismeretükkel el kell számolniuk. Ebbe a körbe beletartoznak a szavazók is. Mindannyiunknak számot kell majd vetnünk az elmúlt időszakkal. Bizony.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.