November 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Plage gazebóval

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden a legnagyobb rendben van, akárki láthatja, valóban fejlődik az idegenforgalom, nem kidobott pénz az, amit beleöl a kormány. Ha jó kezekbe kerül az ágazat, az csak hasznára válik, egyre magasabb lesz a színvonal. Jó példa erre a Balaton, amelynek képe nagyon sokat változott az utóbbi időben, ezt mindenkinek el kell ismernie. Elég csak megnézni a  kipofozott tihanyi strandot, hogy meglássuk, merrefelé vezet az út a jövőbe. Míg korábban csak a természet adta lehetőségek vonzották ide az embereket, a hozzáértők meglátták, hogy sokkal több a lehetőség a tóban, mint a víz és a napfény, olyan lehetőségeket teremtenek, amelyek a legkényesebb igényeket is kielégítik.

A magasabb osztályú szolgáltatásoknak természetesen az ára is magasabb. A tihanyi Plage18-ra 4000 forint fejenként a belépő, ebben benne foglaltatik egy napágy, két ágyanként egy napernyő, valamint egy kis asztalka használata, továbbá egy törölköző, ezért azonban 2500 forint kauciót kell fizetni. További lehetőségek is szerepelnek a kínálatban, lehet bérelni négy személyes kis gazebót 26000-ért, illetve nagy gazebót, amely viszont már hat személyes, ez 39000 forintot taksál. Mindenféle szedett-vedett holmit nem szabad bevinni a területre, így tilos a saját napernyő, netán sátor bevitele, mint ahogy bárminemű étel, ital, hűtőtáska is, na de ezekre semmi szükség, a strandolók az ottani kínálatban mindent megtalálnak.

Nem tudom, mekkora lehet a tolongás ott Tihanyban, de gyanítom, hogy jut mindenkinek gazebo, a tömegeket egészen biztosan távol tartja az árszint. Lehetséges, hogy ez is szerepel a célok között, ha kimondatlanul is. Aki csak úgy fürdeni szeretne, menjen máshová, találjon alkalmas helyet, biztosan van valahol. Az ő problémájuk, oldják meg maguknak. A plage üzemeltetői és tulajdonosai nem hajszolják a népszerűséget, nem kínálnak kedvezményeket nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, tősgyökeres tihanyiaknak, gyerekkedvezmény az van, a három évesnél fiatalabb dedek ingyenesen is bemehetnek, amennyiben nem igényelnek külön napágyat.

Az ott fürdőző úri közönség aligha teszi szóvá a magas árakat, alantas lenne pénzről beszélni ilyen extrák mellett, meg hát szerintük ez nyilván így helyénvaló, azok szörnyülködnek, akik kívülről nézik az árlistát, mert számukra ez nem sok, hanem egyenesen elérhetetlen. Ráadásul tartanak tőle, hogy hamarosan nem lesz egyetlen pontja sem a Balaton partjának, ahol lehetőség lenne akár csak arra, hogy a víz közelébe jussanak, ha nem fizetnek érte.

A magyar tenger régen is legendás hírű volt az ottani borsos árakról, viszont volt választási lehetőség. Választhattad a szabadstrandot, nem volt kötelező étteremben ebédelni, nyugodtan ehetted az otthonról vitt szendvicset, cipelhetted magaddal a hazai üdítőt vagy sört, a lángosról is le lehetett mondani, ülhettél a fűben, ha nem volt szerencséd és nem jutott hely valamelyik fa alatt, aszalódhattál a napon. Az osztályon felüli igényeiddel is volt hova fordulnod, ha neked olyan volt, de amennyiben nem, akkor is megengedhettél néhány napot, akár egy egész hetet magadnak a Balatonnál, anélkül, hogy a tönk szélére jutott volna a család. Nem érezted rabnak és szerencsétlen lúzernek magad, ha nem láttad évenként a tengert, bőven elég volt, kárpótolt a magyar tenger, közben azt is tudtad, nagyon sokan ezt a luxust sem engedhetik meg maguknak.

Változnak az idők, változnak az igények, itt van nekünk ez a nagy tó, körülötte a temérdek idegenforgalmi fejlesztéssel, amelyekbe elképzelhetetlenül sok pénzt beleöltek. Erre jön a járvány és aláássa a szezont, a kormány nem győz rettegni, hogy elmaradnak a várt hatalmas bevételek, és arra buzdítja az embereket, hogy az idén mégse akarják látni a tengert, jó dolog itthon nyaralni, biztonságos is, forintban is lehet fizetni, ezer előnye van. A legfőbb előnye, hogy egyúttal hazafias cselekedet is. Persze kérdezhetnénk, hogyha már ez szinte létkérdés, miért nem annyira az, hogy mindenki eszerint cselekedjen, vagyis Orbán vagy Mészáros miért nem üldögélnek ott egy gazebo alatt, vagy hogyha hajózni vágynak, biztosan akadna itt is megfelelő jacht. Víz is van, a nap is süt, mi lehet a probléma? Kérdezhetnénk, de nem tesszük. Egy ideig voltak kérdéseink, ennél fontosabb kérdéseink is voltak, de nem kaptunk választ, és ahelyett, hogy egyre hangosabban követeltük volna a választ, inkább arról is leszoktunk, hogy egyáltalán kérdezzünk.

Marad nekünk az, amit nem kértünk, de megkaptuk, a plage gazebóval.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!