Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Etnikai egyszínűség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Edgar talált egy régebbi – három és fél évvel ezelőtti – Obán cikket, most ide idézek belőle egy kijelentést:

A kormányfő arról is beszélt, hogy az ország “felértékeléséhez” meg kell őrizni az etnikai homogenitást, mert “a túl nagy keveredés bajjal jár”, ugyanígy fontos a kulturális egyszínűség.

Ez önmagában is hátborzongató. Főleg akkor, ha szembesülünk azzal, hogy komolyan is gondolta. Van ugye ez a magyar családokat támogatja a kormány tűzön-vízen keresztül, mert kell a szaporulat és gyerehazafiatal és a CSOK meg a babaváró hitel úgy vonzza haza a külföldön élőket, mint a lépesméz Micimackót. Éppen olvasom, mik a feltételei a babaváró hitelnek abban az esetben, ha haza jött a fiatal, mert nem tudott ellenállni a rendkívüli lehetőségnek.

  • az igénylést csak házaspárok adhatják be, együttes igénylőként
  • mindkettejüknek rendelkezni kell magyarországi lakcímmel
  • legalább az egyik félnek három éves összefüggő tb jogviszonyt kell igazolni – ha szünet van a jogviszonyban, akkor ez összeadva nem lehet hosszabb 30 napnál
  • az igénylést megelőző 90 napról magyarországi tb jogviszony igazolására van szükség

Ez elég rendesen kizárja az etnikai és kulturális sokszínűséget, szó se róla. Igaz ugyan, hogy (még) nem tették kötelezővé a házasságot, sőt, amennyire jófejek, a házasságon kívül született gyereket sem minősítik törvényen kívülinek, ám babaváró hitelt csak az kaphat, aki házasságban él. Ráadásul a házastársa is magyar, máskülönben honnan és miért rendelkezne magyarországi lakcímmel? Azt sem árt tudni, hogy hiába fizeti valaki saját maga a társadalombiztosítást, az nem számít tb jogviszonynak, ahhoz munkaviszony kell. Tehát kell lenni egyszer három év, egyszer három hónap magyarországi jogviszonynak ahhoz, hogy a külföldről hazaköltöző, a magyar kormány családbarátságától megbódult fiatal megkapja a 10 millió forint babaváró hitelt.

Azok a fiatalok, akik tartósan külföldön dolgoztak és ott is éltek, nem ritkán kötnek vegyes házasságot. Már persze ha összeházasodnak egyáltalán. De nézzük egy példával alátámasztva a dolgot. Van egy fiatal, aki évekkel ezelőtt kiköltözött mondjuk Angliába. Ott megismerkedett egy angol (ír, skót, spanyol, német, kínai, akármilyen) másik fiatallal, egymásba szerettek, talán gyerekük is született vagy csak most döntötték el, hogy gyereket akarnak vállalni. Nekik biztosan nem jut a hitelből. A nem fajtatiszta házaspár nem hitelképes – kivéve, ha a nem magyar félnek valamiért van magyarországi lakcíme -, de az sem játszik, aki nem házasodott össze a párjával. Lényegében az a külföldön élő és dolgozó fiatal kaphat babaváró hitelt, aki itthon dolgozik, itthon lakik, házas és a házastársa is magyar és itthon lakik.

No, remélem érthető a dolog. Akkor elmesélném, hogy például Nagy-Britanniában fogja magát két fiatal vagy nem annyira fiatal, bemegy a bankba és bejelenti, hogy lakást szeretnének venni, a meglévőt nagyobbra cserélni, ezért hitelre van szükségük. Ez a két fiatal (vagy már nem egészen fiatal) lehet külön nemű vagy azonos nemű, lehetnek házasok, ha akarnak, de az senkit nem érdekel. Elég ha kijelentik, hogy ők egy pár, közösen akarnak lakást venni és kell persze jövedelemigazolás. Aztán ennyi. Ha hitelképesek – ez nem a nemüktől és nem is a kapcsolatuk jogállásától függ – akkor kapnak hitelt és megvehetik a lakást. Ez abban az esetben is simán működik, ha az egyik fél nem brit polgár. Vicces, nem?

Ott az ilyen vegyes kapcsolatból származó babának is tudnak örülni, nem kekeckednek a születési anyakönyvi kivonattal sem, hiába más származású az egyik szülő, a kicsi megkapja a brit állampolgárságot és senki nem azt nézi, hogyan lehetne nehezíteni a család életét. Egy magyar-angol származású baba, gyerek, felnőtt éppen olyan jogokkal rendelkezik, mint egy főnemesi származású brit.

Ezzel szemben egy magyar-angol, magyar-svéd, magyar-spanyol pár csak nagyon különleges esetben juthat hozzá a világhírű magyar családbarát vívmányokhoz, de akkor is csak abban az esetben, ha hivatalos papírjuk van arról, hogy ők egy pár.

Gondolom, ha sokáig marad még az Orbán-kormány, meg fogjuk érni a családbarátságnak azt a szintjét, amikor az kaphat bármiféle támogatott hitelt, aki vérvizsgálattal tudja igazolni a magyarságát, a törvényes házastársa szintén, mindketten igazoltan keresztények és gyakorolják is a vallásukat, valamint hűségesküt tesznek Orbán Viktornak. A mindenféle vegyes kapcsolatokat, vadházasságot és zabigyerekeket, valamint a kevert fajú kölköket meg ki kell tiltani az országból és kész.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.