Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak nem elkéstek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Apáti Bence ismét borzasztóan vicces volt. Már-már megszokott stílusában írt cikket – nem túl meglepő módon – éppen Karácsony Gergelyről, akit hallucináló ápoltként jellemzett. Persze eddig sem volt titok, hogy a jobboldal egyik kedvenc megmondóembere nem szívleli túlzottan azt, hogy Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek, de hát ez van. Nem kell mindenkinek mindent szeretni, sőt, még egyetérteni sem kell azzal, amit mások helyeselnek. De térjünk vissza arra, hogy Apáti mégis miért emlékezett meg Karácsony vélt hallucinációiról:

Hallucináló Téveszmékkel-küzdő Gergő az ATV-ben azt találta mondani, hogy látomásai vannak.  Szokott látni embereket. Ezek az emberek mindig fideszes fürkész és portyázó alakban jelennek meg a dolgozószobájában, és minden esetben azt parancsolják neki, hogy vonuljon vissza a belpolitikából, és ne legyen  2022-ben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A jelenések szerint csak ezen feltételek megvalósulása esetében lesz minden rendben. (Hogy ez utóbbi egészen pontosan mit jelent, nem árulta el a hallucináló ápoltunk.) 

Értem én, hogy vicces akar lenne Apáti, de ez a színvonal igen alacsony. Bayer Zsolt barátja biztosan tapsikolva gratulálna neki ehhez a frappáns pár sorhoz, de akinek van pár működő agysejtje, az úgy hiszem másképp, látja a helyzetet. Apáti a fenti sorokban Karácsony Gergely nemrégiben az ATV-nek adott interjújára reflektál, ahol is a főpolgármester azt találta mondani, hogy 128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz. Ez a válasz a riporter következő kérdésére érkezett:  igaz-e a pletyka, hogy Orbán Viktor Budapest ügyében akkor lép le a fékről, ha garanciát ad arra, hogy nem indul el 2022-ben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként?

A Karácsonnyal szembeni karaktergyilkossági kísérlet elég egyértelmű. Előbb a Pesti úti idősotthon ügyét próbálták meg felhasználni arra, hogy szavazóit szembefordítsák vele, most pedig a Lánchíd ügyében teszik ugyanezt. Megpróbálják teljesen alkalmatlannak és teszetoszának beállítani, miközben ennek pont ellenkezőjét mutatja sokak számára. Sokkal komolyabb ellenféllé vált az elmúlt pár hónapban, mint azt Orbán remélte korábban, ezért vélhetően egyre gusztustalanabb taktikákhoz nyúltak a kormányoldalon. Nem kötelező persze elhinni azt, amit Karácsony mond, azonban egyszerű hallucinációként értékelni, minimum gyermeteg. Ki ne ismerné a Fidesz módszereit? Ki ne tudná azt, hogy ha valamit akar a kormány, azt akkor is megszerzi, ha egyébként azt a másik fél nem adja.

Tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot, majd ha azt nem fogadja el az illető, akkor tesznek róla, hogy teljesen kicsinálják. A cégét tönkreteszik, a vagyonát zár alá vonják és ha kell még akár büntetőperbe is vonják. A Fidesz mindent, de tényleg minden megkaparint, ha ez a cél. Budapest esete azonban egészen más, hiszen itt egy választott főpolgármesterről van szó, egy olyan emberről, akit a budapestiek többsége támogatott a fideszes Tarlóssal szemben. Itt nem egy cégvezetőről van szó, akit mondvacsinált ügyekkel el lehet takarítani az útból. Itt egy meglepően karakteres, európai gondolkodású, fiatal városvezetőről van szó, aki jelen állás szerint talán a legnagyobb veszélyt jelenti Orbán hatalmára.

Ezek után miért is lenne meglepő, hogy a Fidesz mindent megpróbál azért, hogy sikerrel járjon és Budapest főpolgármesterét ne Karácsony Gergelynek hívják? Ez nem egy összeesküvés-elmélet, ez konkrétan még logikus is. Nem véletlenül merültek fel ilyen pletykák, hiszen jól látható a folyamatos támadás Karácsony személyével szemben, ezért magától értetődő volt az is, hogy a háttérben még ennél is több folyhat. És mint az kiderült az ATV-s beszélgetésből, ez pontosan így is van. Mondom még egyszer, nem kötelező ezt elhinni, de én úgy vélem, hogy nagyobb az esélye annak, hogy a Fidesz próbálkozik hasonlókkal, mint annak, hogy nem. A politika már csak ilyen, pláne az a politika, amit Orbán folytat 2010 óta.

Karácsony persze nem az első volt a sorban, Márki-Zay Pétert is megpróbálták kicsinálni azért, mert volt pofája elhappolni Lázár János városát. Azóta sem heverték ki a vereséget, azt a vereséget, amely pár hónappal később megismétlődött. Nem jutottak viszont semmire az eddigi terveikkel, a kérlelés és fenyegetés sem vált be, ezért válthattak taktikát és döntöttek az önkormányzati rendszer megváltoztatása mellett. Rájöttek arra, hogy a pénz a válasz mindenre, hiszen anélkül teljesen mindegy, milyen elképzelései vannak egy polgármesternek, képtelen lesz végrehajtani azt, amit akar.

Az persze, hogy ezzel végre sikerrel járnak-e vagy sem, csak a közeljövőben fog kiderülni. Addig még egészen biztosan fognak próbálkozni a fürkészek kiküldésével, hiszen pontosan tudják azt, hogy semmiféle következménye nem lesz ha lebuknak, akkor sem. Apáti Bence majd jól elvicceli a történetet, esetleg a Bayer Showban megvitatják a dolgokat és úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Mondanám, hogy nem vicces ez az egész, de végül is az, hiszen hónapok óta kapálózik a jobboldali elit, de eddig nem sokra jutottak. Karácsony kinőtte magát, már bőven késő ahhoz, hogy csak úgy eltüntessék a süllyesztőben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.