Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gépfegyverrel a sátán ellen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a jobboldali média képtelen elfogadni, hogy a BLM mozgalom, vagyis a Black Lives Matter világkörüli útra indult. Egyre több országban kénytelenek emiatt szembenézni az emberek országuk múltjával, ami nem minden esetben szívderítő. Magyarország pont nem vett részt semmiféle gyarmatosításban, ezért nem is igen van olyan, amiért a mostani mozgalommal kapcsolatban bocsánatot kellene kérnie. Ezzel nincs is semmi gond, nem kell idehaza mindent lemásolni, ami az Egyesült Államokban és egyéb országokban teljesen érthető. A hazai megmozdulásokon sem az ország múltját támadták és arra sem volt példa, hogy szobrokat döntögettek volna, pedig lenne bőséggel olyan, amely erre már bőven megérett, noha a rasszizmushoz nincs köze a dolognak.

A 888 nemrégiben arról az álhírről számolt be, miszerint szélsőbalos tüntetők – szerintük minden rasszizmus ellen tüntető csak is baloldali, sőt szélsőbaloldali lehet – felgyújtottak egy fontos templomot az Egyesült Államokban. A hír persze nem volt igaz, de ez nem számított. Az érdekes a dologban mégis az, hogy miért kell mindig mindent összekötni a vallással és a templomok meglétével? A rasszizmus elleni tüntetéseknek mégis mi közük van a keresztény egyházhoz? Még ugyan nem érkeztünk el ehhez a narratívához, de tartok tőle, hogy előbb utóbb ebből is az lesz, hogy a rasszizmus ellen tüntetők üldözik a keresztényeket és el kívánják törölni a teljes európai kultúrát.

Manapság miben nem látta még meg a kormánypropaganda a kereszténység halálát? Minden és mindenki rájuk akar törni, az ő üldözésük a legfontosabb mindenki számára. Nem is csoda hát, hogy ismét úgy érezték meg kell védeni a kereszténységet az antifasiszta vandáloktól. Pontosabban nem ők érezték így, hanem egy csoport Michigan állambeli katolikus hős, akik gépfegyverekkel állták körül Jézus szobrát, mondván, ők megvédik templomukat, mint ahogy anno a keresztes lovagok is megvédték a híveket és a kereszténységet az iszlámtól.

Azonban eltelt pár száz év azóta, az ember pedig azt gondolhatta volna, hogy felfogásban sikerült túljutnunk a középkoron. Noha ez igaz is a többségre, de mint azt a példa is mutatja, akadnak még azért bőséggel olyanok, akik megragadtak a múltban. A fenti képen szereplők teljesen komolyan hiszik, hogy gépfegyverekkel kell megvédeniük hitüket a rasszizmus ellen tüntetőktől. Akinek ennyire gyenge a hite, az inkább a Bibliát olvasgassa, kiváltképp azt a részt, ahol az erőszak ellenkezőjére tanít Jézus. Mert hogy fegyvert fogni – bármilyen indokkal is – nem túl keresztényi cselekedet, az egészen biztos.

A 888 csak megosztotta a képet, de elég egyértelműen egyet is ért vele. Sőt, maga a képet megosztó Catholic Study Fellowship Facebook oldalának üzemeltetője is, aki a következőket válaszolta egy kommentelő kérdésére:

Örülök annak, hogy úgy gondolod a fegyverek ijesztőek. A vandálok is ezt gondolják. Bárki, aki azért érkezik egy templomhoz, hogy azt lerombolja, vagy a híveket megsebesítse, az a sátánt szolgálja ki. Isten áldja ezeket a modern kereszteseket!

Itt tartunk tehát, 2020-ban. Az álkeresztények továbbra is sátánt és háborút vizionálnak, ezért gépfegyverekhez nyúlnak. Halálos eszközök nélkül már nem is képesek megvédeni hitüket. A kérdés már csak az, hogy vajon ki támadja őket? A rasszizmus ellen tüntetők hirtelen gaz kommunistákká lettek és minden vágyuk templomok százainak felgyújtása? Mert én ugyan követem az eseményeket már jó ideje, de még csak hasonlót sem láttam. Úgy hiszem a nemzeti jobboldalon egyszerűen igény van a mártírkodásra, arra, hogy elmondhassák, valaki támadja hitüket vagy ideológiájukat, esetleg őket magukat, mert hetero keresztények.

Engem tényleg érdekelne, hogy miért gondolják, hogy ez bárkit is érdekel? A kutyát nem érdekli, hogy ki keresztény, ki zsidó vagy ki muszlim. Mint ahogy az sem érdekli sokunkat, hogy heteroszexuális-e valaki vagy sem. Egyre jobban az az érzésem, hogy a jobboldal mindenben és mindenkiben az ellenséget látja, miközben képtelen beismerni, hogy leginkább saját identitásával van baja. Akinek ugyanis fegyverekre és folyamatos védelemre van szüksége ahhoz, hogy biztos legyen hitében, annak bizony komoly gondjai vannak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.