Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Üldözik a konzervatívokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arról értesültem az elmúlt napokban, hogy liberális fölény van. Különösen az online médiában, ott is elsősorban a közösségi felületen, ahol már elsöprő a liberális túlsúly, ezért szegény konzervatívok már meg se mernek szólalni. Ha mégis bátorkodnak, hát azonnal jön a liberális úthenger, össztűz alá veszik, mucsainak, vidékinek, tanulatlannak bélyegzik őket, ezért inkább csendben maradnak. Mindezt Kovács Istvántól tudhattuk meg, aki abból az alkalomból vendégeskedett a közmédiában, hogy a nemrég létrehozott Megafont bemutassa és népszerűsítse. Rögtön kézzelfogható példát is hozott a jelenségre: a közelmúltban regisztrált a Facebookon, amelyre nagyon sok ismerőse úgy reagált, hogy nagyon örül, nagyon jó, helyesli, de a megértését kérte, amiért nem vállalja mindezt nyilvánosan, ugyanis a liberális környezetben fél, hogy megbélyegzik emiatt, sőt, akár a munkahelyén is ellehetetlenítik. 

Na de most aztán jön a Megafon és jól felveszi a harcot. Már létrehoztak egy saját online felületet, ahol néhány nap alatt már ezren regisztráltak. A honlap egyelőre szegényes, csak néhány információ van rajta, például, hogy cél a nemzeti érzelmű kortársak megtalálása, hangjuk felerősítése, a sikerhez való hozzájárulás, és persze egy közösség létrehozása, mert ezek szerint ilyen közösség most nincs. Lehet jelentkezni képzésre, munkára, tartalmakat lehet felajánlani és persze pénzt, mert a Megafon mögött nincs közpénz, nincs idegen hatalom, csakis nemzeti erőből működik. 

Engem főleg az érdekelne, milyen képzéshez lehet hozzáférni a Megafonnál, de sajnos, nem részletezik, kénytelen az ember találgatni. Annyit megemlít Kovács úr, hogyha valaki például blogot szeretne írni, ők abban is támogatást nyújtanak. Biztosan híres konzervatív bloggerek tartanak oktatást, hamarosan tehát elárasztják a nemzeti blogok az online teret. Nem mintha ez engem zavarna, mert tőlem aztán virágozzék minden virág, legyenek csak minél többen és olvasgassák egymást, nagy a világ, elférünk benne. A kommentelőket is képezik majd, hogy minél ügyesebben fogalmazzák meg véleményüket, egy jól elkészített tartalmat ugyanis nehezebb kritizálni. Erre bizony nagy szükség lenne, mert ha valaki úgy kezdene vitatkozni, hogy elöljáróban szidja az ember liberális anyját, arra nem valószínű, hogy választ fog kapni, olyan választ főleg nem, amelyet kapni szeretne. Hogy az illető konzervatív-féle, az is csak a liberálisok szidalmazásából derül ki, általában a nevét se adja hozzá. 

Nem kétséges, hogy szükséges a konzervatív hangok felerősítése. Amint Kovács István fogalmaz, az ellenfélnek lejt a pálya, ráadásul az ellenfél sokkal jobban szervezett jelen pillanatban, az online teret elfoglalta, teljesen monopolhelyzetbe került, és ezen sürgősen változtatni kell, hogy kiegyenlítettebbé váljon a kibertér. Nem tudom, Kovács úr rendelkezik-e valamiféle konkrét adatokkal a közösségi média felhasználóinak világnézeti összetételét illetően, ha igen, nagyon érdekelne, hogyan jutott ehhez a ritka tudáshoz, engem senki meg nem kérdezett még, liberálisnak tartom-e magam, a nevemet azt kérdezték, amikor regisztráltam, de ha történetesen nem a saját nevemet írtam volna be, hanem egy férfinevet, az se derült volna ki soha. Az irányultságom a működés során derül ki, de az is csak akkor, ha akarom, mert nem kötelező se posztolni, se kommentelni, se lájkolni, tehát ha valaki úgy gondolja, teljes illegalitásban maradhat. 

Ha én használom a közösségi médiát, akár azt is hihetném, hogy igaza van Kovács Istvánnak és valóban elsöprő a liberális túlsúly, én ugyanis azokat a tartalmakat látom, amelyeket az én ismerőseim osztanak meg velem, és érthető módon többnyire ellenzéki ismerőseim vannak. Vannak persze konzervatívok is, sőt, egyenesen vad fideszesek is akadnak közöttük, nem bántom őket, legyenek csak, sokfélék vagyunk. Ha ezt veszem alapul, nem értem, egyáltalán hogyan látja Kovács István azt a rengeteg liberális tartalmat? Tartok tőle, ezt sose fogjuk megtudni, nem is igazán fontos, a fontos az, hogy a konzervatívok rettegnek, de majd most tesznek ellene. 

A Megafon tehát most majd felerősíti a konzervatív hangokat. Tartok tőle, hogy ez nem okoz majd észlelhető változást. A jobboldali felület még több lesz, az irántuk való érdeklődés nem valószínű, hogy számottevően növekedni fog, a többség ugyanis nem nagyon szeret olvasni, leginkább a rövid szólamokra vevő, a plakátszerű, színes alapon csupa nagy betűkkel közzétett mondatok a legnépszerűbbek, nem igazán érdemes a tartalom cizellálásával bajlódni. Persze fölösleges az okoskodás, hajrá, Megafon! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.