Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miután a munkásból prolit csináltak közös erővel a nagyokosok, a melósok tenyere izzadni kezdett, az okosba utazó politikusoké meg ragadni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Jókor

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Időben szólok: tessen maradni! Nemváltás nélkül megindultam a Lőrinccé válás útján, és maholnap én leszek a térdre kényszerített magyar nép harmadik legnagyobb kizsákmányolója az állam és a Lölö bácsi után! Ezt a Zsiga bácsi mondta, akinek az idén már nem telt a szenvedélye éves engedélyére, de még a napi horgászjegyre se. Aki majdnem olyan okos, mint a tata, és mégis álmélkodva figyeli a trükközéseinket, amit a tatával produkálunk. Tapasztalt ő a maga módján, csak hát ő fiatalabb a tatánál, és rácsodálkozik, hogy hull a szilva a szilvafáról, de a tölgyfáról makk hull. Elég koros, de már nem volt se lelkes úttörő, se párthű ifjúkommunista egyetemi polgár az előző diktatúrában, mint a mostani kereszténydemokrata értelmiségiek, akik az állampárt által közpénzzel dúsított keresztény hitet hirtelen beszippantva svungot kaptak és kikergették a Magyar Tudományos Akadémiából a tudományt. Egyébként a Zsiga bácsi egyszer majd jól megüti a bokáját a nagyi szerint, mert Fidesz kukának hívja a válogatott szemetet tartalmazó narancsszínű műanyag tartályt. Rejtély miként lehet ettől lesántulni illiberális viszonyok közepette, elios márkás keresztény megvilágosodás mellett, miközben a budai Várból is figyeltetik hová lép?

Szóval jókor szólok: maradjon! És nem csak elvileg Pro Libertate! Most figyeljen: empirikusan is! Bizony. (Nem esett a fejemre az idegen szavak szótára, nekem ez a sok okosság csak úgy jön, de a nagyi szerint nem mindig ott és akkor, amikor kellene, de hát a nagyi az mindig ilyen igényes volt irányomba, mert szeret. Ugye tudja, hogy a nagyi nem az ájtatos imádságért kapta a diplomáit, hanem tudással szerezte. Csak szólok: Ez van! Ja. Nem. Ez csak volt.) 

Tényleg, azt is a Zsiga bácsitól tudom, hogy ez a sok halvérű lakáj (ahogy ő mondja) nem rossz műanyag kínai robot ám, hanem narancskeresztes táptalajon tenyésztett okostojás. (Mivan? Hungarikumról nem hallott még, meg Európa motorjáról? A magyar föld főleg Erdélyben mindenre képes! Lám, most is okosokat tojik az Atyánknak a tenyészménekért cserébe!). Igenis képesek éjszaka szó szerint bemagolni és másnap kimerevített képpel, gülü szemmel előadni a salátatörvények védelmében a növényevő szarvasteheneket gyilkoló lovas-keresztény sablon szövegeit, és nem szakad rájuk az Ég, mert a Jóisten nem párttag, hanem plurális pártonkívüli (persze csak az eredeti, hungarikum-mentes szentírás szerint). 

Hanem. Az úgy volt, hogy a tata elmagyarázta nekem, hogy az elnyomórendszerváltás után – miután a munkásból prolit csináltak közös erővel a nagyokosok – a melósok tenyere izzadni kezdett, az okosba utazó politikusoké meg ragadni. Ez a konstelláció mára már csúcsra jár. Mellékhatása, hogy a komolyabb szakértelmet igénylő vasas üzemeket ellopták, mert az izzadó tenyerektől rozsdállni kezdett a vas. (Ez az általánosítás azért sántít egy kicsit szerintem, mert a Taurusban majd húszezren gumiabroncsokat gyártottak a világnak, a Richter Gyógyszergyárban meg csak a trezor volt vasból, mégis zsebre vágták.) De most nem ez a téma mondanák a sorosozó Soros-ösztöndíjasok, hanem a Kór, ami jókor jött nekik.

Hanem. Az úgy volt, hogy kialudt a gázbojler őrlángja. Szikra volt, de nem jött a nafta. Azt ugye az emberekre veszélyes kórokozókra immunis maszk nélkül maszkra portyázó Tarajostól tudjuk, hogy amíg ők szopják a Barátság gázvezeték innenső végét, addig gáz van. Gázkamra se kell. Ők szívják az orosz gáz hasznát, mi beledöglünk. Csak a bojler nem szuszog. És akkor a tata (aki mondanom se kell, mindent tud, csak rosszul hall/lát/jár/hajlik és stb.) tovább lendített engem a meggazdagodás felé vezető lejtőn. Felfelé. Mert ugye az alap adott: Imádságos iskolába járok, a NER NATja bábuvá farag. A fideles új apánk, családostul a saját lábával úgy tiporja a családi jövedelmünket, hogy a KSH nagyítóval se látja. Már csak a gázszerelő tudomány hiányzott nekem, mint migránsnak a pengekerítés alatt a lyuk.  

És megkaptam a jövőt, kivetítve a bojler alján! A tata diktálta mit és hogyan (ipari titok, nem mondom meg, ne is kérje!), én meg ügyesen csináltam. Megcsináltam! És lobog a fényességes Őrláng, mint a hazafias importmagyar kultúraőr tekintetében a gazdi iránti alázat, és folyik a meleg víz, mint a rockról, polbeatról zsoltárra tért kultúrharcosok nyála.

Ez idáig még sima, adómentes kontármunka. Most jön a megdicsőülés, az isteni beavatkozás. A tata benyújtotta a számlát a közpénzt kezelő nagyinak. És tessék jól figyelni; a mi pénzünkből a nagyi kifizette nekem a beavatkozás díját. Ettől ugye oda lett a közpénz jellege, sőt materiálisan is eltűnt, mert a tata ebből vett egy horgász napijegyet, amire a nagyi a büdös életben nem adott volna egy huncut vasat sem. Mert a vízparti ücsörgés csak azután ildomos ha: ez újra le van permetezve, az fel van kötözve, amaz leszedve, és emezeket mind behordta, leszögezte, kifúrta, feldarabolta, meghegesztette, megélezte (az nem biztos, hogy ebben a sorrendben, de az se, hogy csak ennyi). Márpedig tudni illene a nagyinak, hogy még felével se végezne a tata, mire már tilalom lenne a pontyra. Tilalom idején pedig nuku peca (és nekem, mint befektetőnek nuku osztalék a fogás után). Ezért a tata jókor, tilalom előtt módosított a családi alaptörvényen egy fikarcnyit, és hosszú bájtok éjszakája nélkül is simán simicskáztunk az ámuló Zsiga bácsi okulására.

Hanem. Mindezektől még akár jöhetne is kend. És itt a bökkenő. A külső tényező olyan, amilyen. A tata fix pont a nagyival, anyuék automata pénzkeresőre állítva, mert koszt, fedél, ruha kell a gyerekeknek. Én vagyok a bizonytalansági tényező. Váll fölött. Mert jó szívem gyárilag tán lenne is lány létemre, morfondírozott a Zsiga bácsi. De már ez se biztos. Nagy a mutáció a stadionok árnyékában. A fűtött gyep melegétől kérgesedhet a szívem, és az én agyam is elsötétülhet, mint a többi ketteskének, akiket a felcsúti huzat szolgálólánynak rántott. Lehet, hogy engem is erre a sorsra szán a háromharmados egyeduralkodó?

Hezitálnak. Nézegetik a jövőképem. A tata szerint alulexponált. Ő még engem lát. A Zsiga bácsi már csak a kilátásaimat, a lehetőségeimet. Azt mondja, „Az aljasoknak jó kór és jókor is jött. Most fóliába csomagolva nyugger mentesítő „JóKor” adagot terítettek, mert biztosra mennek.” Kend remélhetőleg tudja értelmezni a kijelentését. Én csak annyit írok, bizonytalanra ne jöjjön.

Bütyökfalva, 2020. július 1.                                            

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.