Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig ekkora baj van a fejekben, addig itt minden lesz, csak nemzeti összetartozás nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nyilván a demokráciának az a lényege, hogy mindenki egyenlő, és a többség akarata dönt, hisz így lenne az igazságos. A kisebbség meg vár négy évet és elviseli, vagy megszokja, hogy most nem az ő értékrendje a menő. Egy demokráciában, mármint egy igaziban úgynevezett szólásszabadság van. Tehát ha valaki kisebbségbe kényszerül a többséggel szemben, akkor is véleményt formálhat, kritizálhat, tiltakozhat a többség ellen, szíve joga. Mindez szervesen hozzá kellene hogy tartozzon, hiszen ez a demokrácia lényege: a vélemények ütköztetése, érvelés, mindenféle fórumok szervezése, a hatalmon lévők bírálata. Sőt, bizonyos ügyekben konstruktív együttműködés a kritikusokkal, főleg amennyiben a haza vagy a nemzet érdeke úgy kívánja. Ez lenne a hatalmasok dolga és feladata.

Ami még fontos, és a történelem során erre sok rossz példát láttunk (konkrétan milliók haltak meg), hogy a mindenkori hatalom ne függjön semmilyen vallási vagy felekezeti szervezettől, hiszen a szólás szabadsága mellett a vallásszabadság is evidencia. Ha ezt így összefoglaltuk, akkor idetenném azt a 24.hu-n megjelent interjút, amelyről már sok szó esett a napokban, de nekem sem sikerült csendben elmennem mellette. Nem mondom, hogy nagy levegő és hajrá, mert az ember úgy érzi magát olvasás közben, mint Alice Csodaországban, de mégis le kell merülni az ingoványba, hogy összerakjuk a zagyva, egymásnak lépten-nyomon, minden második mondatban ellentmondó faszságokat. 

Talán nincs rá szükség, de hagyok időt felócsudni, mert ezeket a tömény hülyeségeket nem más hordta össze egy nagy magyar szénaboglyába, mint az R-Go együttes oszlopos tagja, Szikora Robi, aki rögtön azzal kezdi, hogy őt nem érdekli a politika (sicc!), ezzel szemben géniusznak tarja Orbánt. Továbbá ilyeneket bír mondani a szájával:

Nyilvánvaló volt, hogy a barikád túloldalán álló balliberálisok beszólnak majd. Úgy gondolják, a liberalizmus addig tart, amíg elfogadják, amit ők gondolnak. Nem tudják benyelni, hogy boldog születésnapot kívántam Orbán Viktornak. Ezt csak akkor tudnák megtenni, ha picit is liberálisok lennének, és nem ilyen felforgatók.

Ki nem szarja le, hogy mit kíván és kinek kívánja Robika? Felőlem magára is tetováltathatja a nagy vezért, és elmondhat érte napi 10 miatyánkot, nincs ezzel semmi baj. A baj a fejében uralkodó hatalmas fogalomzavarral van, amelynek jegyében keveri a szezont a fazonnal. A LIBERÁLIS azt jelenti, hogy szabadelvű, kvázi nem konzervatív, úgyhogy ennek az okfejtésnek így semmi értelme nincs. Mondjuk annak sincs, hogy Orbánék keresztény-konzervatívok lennének, én inkább illiberális-diktatórikus tolvaj gazembereknek definiálnám őket, arra sokkal jobban rászolgáltak. Továbbá a Fideszről az is elmondható, hogy sem nem fiatal, sem nem demokrata, de ebbe ne menjünk bele.

Tehát Szikora Róbert nem tudta mikor van Orbán szülinapja, ő csak úgy ott volt a spontán seggnyaláson, ahol videóra vették a pezsgős poharas lefetyelést. De menjünk tovább, mert ez csak a bemelegítés volt: 

24.hu:  Háborús a szembenállás a „barikád” két oldala között?

SZ.R: Már a „ne magyarkodj!” felvetés is elválaszt. Bocsánatot kérek, Amerikában is az lett a trend, hogy az elnöknek mindenféle hollywoodi sztár nekiugrik. Mondom: a liberális oldal mindig mindenkit nyakig megaláz. Persze mindennek a végén ott van Soros, a sátáni figura. Közben mindenre ráfogják, hogy rasszista. Miért volna rasszizmus, ami George Floyddal történt? Csak mert fehér volt az az idióta rendőr, aki rátaposott az egyébként visszaeső bűnöző, fekete George Floyd fejére.

Na itt már messzire gurult a gyógyszer, meg sem lehet találni. Tehát a liberálisok, Soros György, meg a visszaeső bűnőző, aki ezek szerint mégis csak rászolgált a halálra (különben nem a fejére, hanem a nyakára térdeltek rá)? Vagy csak én érzem itt a gúnyt? Meg a színészek, akik igenis kimondják a véleményüket, mert ott még szabad, mert Trump bármennyire is egy tahó fasz, a demokráciát még nem sikerült lerombolnia, bár erősen dolgozik rajta. Ez a véleménye Szikora Robinak, ez az ő keresztényi hozzáállása? Mert én úgy tudom, hogy Jézus egy szóval nem mondta egyetlen apostolnak vagy követőnek sem, hogy rekessz ki, hogy gyűlölj és ne szeress, viszont éppen az ellenkezőjét mondta.

Ez a tudathasadásos ember, az egykori Amerikából importált nyugati kultúra és rock and roll életérzés akkori nagykövete, a Hungária együttes oszlopos tagja le meri ezt nyilatkozni? Vagy akkor az csak üzlet volt? Akkor még nem volt sehol a megváltó? Akkor még nem volt lila ködben az agya, a megvilágosodásra várni kellett? Akkor még jó volt a gidákkal cigizni, inni, bulizni? Akkor belefért, most már nem fér bele? Mert rendben van, hogy az ember változik, de ennyire? Mert ugye ismerünk ilyen palit, aki 30 év alatt akkora ideológiai és vallási időutazást hajtott végre, hogy beleszédültünk. Egy ilyen ember vajon kinek a szemében hiteles? És akkor itt van ez:

Én csak egy zenész vagyok, dobos és magyar. A lelkiismeretem szerint döntök, de nem akarok okoskodni. Csak azért politizálok, mert megkérdeztek, és nem azért, mert jobboldali hős szeretnék lenni. Ilyen a természetem: minden szívfájdalom nélkül, senkit le nem gyalázva, de elmondom a véleményem. És ott a választás napja, amikor ezt bárki megteheti, és szavazhat. Sajnos, 12 év után megint visszarendeződni látszanak a bolsevikok.

Ha tényleg az ami, mármint „csak egy zenész”, akkor meg ne beszéljen hülyeségeket nagy nyilvánosság előtt. De hamar rácáfolt a saját magáról alkotott véleményére, miszerint ő nem gyaláz senkit. Íme:

A koncert végén pedig valaki borízű hangon bekiabálta, hogy Gyurcsány egy köcsög. Én meg azt válaszoltam, hogy igen, így van. A legkártékonyabb politikus, nem magyar a szíve. (…) Erkölcsi hulladéknak tartom. Kártékony volt az országnak, amiből ő talán nem is érzékelt semmit.

Tehát így működik. Az egyik kezemmel megsimogatom, a másikkal lepofozom. Ám legyen. Szikora egyetlen mondatával talán mégis egyet tudok érteni: hogy 12 év után visszarendeződnek a bolsevikok. Annyival egészíteném ki, hogy a ruszkik is visszaszivárogtak, a Kínai Népköztársaság lett a legfőbb hitelezőnk, és ha így haladunk, újra a vörös csillag lesz a zászlónkra tűzve. A művész úr közben meg így zárja a felejthetetlen interjút:

Utolsó szó jogán még annyit szeretnék üzenni a liberális barátainknak, hogy gyakorolják velem szemben az általuk hőn szeretett szót, a toleranciát.

Robikám! Az utolsó szó jogán akkor válaszolok. Nehéz egy olyan uszító, sérelmeket hordozó, közpénzzel kitömött nemzethy művészt tolerálni, aki egy interjú során azért van megsértődve, amit a liberálisokon számon kér, majd a hatalom seggéből büntetlenül a pofánkba hörög. Úgyhogy száz szónak is egy a vége: ameddig ekkora baj van a fejekben, addig itt minden lesz, csak nemzeti összefogás vagy összetartozás nem. A távolban pedig felsír egy Coca-Colás üveg a Chevrolet Impala hátsó ülésén. Csikidám. 

Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.