Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kampány elkezdődött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közelednek a választások, így hát a kormánypárt megtesz mindent azért, hogy az urnák előtt ne legyen egyenlőség. A propaganda megerősítése talán mindennél fontosabb, ezért nem annyira meglepő, hogy az ország egykori vezető lapja, az Origó bekebelezése után a jelenlegi legolvasottabb online újság, az Index is a Fidesz célkeresztjébe került. Orbán bedaráltat mindent, ami negatívan befolyásolhatja a 2022-es választásokat a számára. Semmi szüksége sincs arra, hogy több milliós olvasottságú újságok beszámoljanak arról, hogy a kormány mégsem tökéletes, hogy vannak korrupciós ügyeik és talán még az Ördög Ügyvédjéhez hasonló kiszivárogtatóval is számolniuk kell. Az Index kinyírása tehát szükséges számukra ahhoz, hogy ne kelljen izgulniuk 2022-höz közeledvén. De ez még önmagában nem elég, hiszen az MTVA agymosását is csúcsra kell járatni.

Ez annyit jelent, hogy a már most is nevetséges csatornahálózatot további milliárdokkal segítik ki, természetesen az adófizetők pénzén. Az hogy közmédia, annyit jelent, hogy közpénzből fenntartott, azonban közérdeket nem szolgál. A teljes, évente sok milliárd forintot felemésztő pöcegödör-média több száz embernek ad munkát, akik feladata az emberek központi utasításra történő agymosása, az álhírek terjesztése, az ellenzéki és független képviselők nevetségessé tétele és félelem szétterítése. De emellett a közmédia arra is szakít időt, hogy idegengyűlöletet szítson, a menekülteket állatokként mutassa be, Soros Györgyöt pedig az élő sátánként írja le. A közmédiába olyan, aki nem Orbán Viktor érdekeit szolgálja, a lábát sem teheti be, aki pedig ezzel megpróbálkozik, azt fegyveres biztonsági őrök vonszolják, majd dobják ki az épületből.

A magyar emberek fizetik ugyan ezt az egészet, de nekik nincs jogunk még ahhoz sem, hogy oda betegyék a lábukat. Beleszólási lehetőségünk azonban nem csak nekünk nincs abba, ami ott folyik, hanem a több százezer ember által megválasztott ellenzéki és független képviselőknek sem. Noha a közmédia csatornáin Orbán Viktor uralkodását megelőzően sem láthattunk túlzottan igényes műsorokat és a politikai pártatlanság sem feltétlenül volt jellemző, azonban köszönőviszonyban sem volt azzal, amivel ma vagyunk kénytelenek szembesülni. A csatornák szerepe nem más, mint a teljes agymosás. Nem érdemes még csak túlcifrázni sem, hiszen az elmúlt években ennyire leegyszerűsödött a dolog. Ott már nem maradt olyan alkalmazott, aki ne lenne tökéletesen tisztában azzal, hogy munkájával Orbán Viktor hatalmát szolgálja. Legyen programszerkesztő, operatőr vagy riporter.

De térjünk vissza ahhoz, hogy egyre közeledik a választások ideje, így hát még jobban meg kell pörgetni a hazugsággyárat. Ennek végrehajtásához pedig mi másra lenne szükség, mint még több pénzre. A korábbi 75 milliárd fölötti összeg – ebből a Lánchidat akár kétszer is fel lehetne újítani – úgy tűnik, egyszerűen nem elég a feladataik ellátásához, még több pénzre van szükség. De nem potom 1-2 milliárdokkal tolják meg a korábbi költségvetést, hanem több, mint 20 milliárd forinttal, ami  így összesen az előzetes számítások szerint 97 milliárd lesz, azonban ezt még kiegészíthetik évközi kormányzati támogatások és kereskedelmi bevételek is, ami azt jelenti, hogy a 2021-es költségvetés elérheti, az akár 100 milliárd forintot is.

Mire költött ennyit a kormány az utóbbi években, aminek valódi haszna is volt? Ennyit iskola és óvodafejlesztésre, vagy az egészségügyi dolgozók bérének megemelésére sem szántak az utóbbi időszakban. De a tanárok nevetséges béremelése – amely mint tegnap is értekeztem róla, nem béremelés, csak plusz juttatás – is jóval kevesebből jött ki. Ennyi pénzből akár még egy Puskás Stadiont is felépíthetnének, amire persze az égvilágon semmi szükség nincs, noha vélhetően a köz számára hasznosabb, mint egy olyan médium fenntartása, amely az agymosáson, az álhírterjesztésen és az ellenzéki politikusok lejáratásán kívül másban nagyon nem érdekelt. De ehhez még azt is érdemes hozzátenni, hogy egy világjárványt követő időszakban vagyunk, amit egy gazdasági világválság követ. Több, mint százezer magyar ember vesztette el az állását egyik napról a másikra, emberek százai kerültek utcára, vagy kerültek olyan helyzetbe, amelyet segítség nélkül képtelenek lesznek átvészelni. Erre mit tesz a kormány? Még jobban kitömi a propaganda gépezetét, hiszen a legfontosabb a 2022-es győzelem.

Ez olyannyira fontos, hogy a fővárost és egyéb ellenzéki vezetésű településeket is a válságra való tekintettel boldogan kifosztanak, hogy aztán legyen miből állni a választás költségeit. Ne gondoljuk ugyanis, hogy Orbán már nem kezdte meg a felkészülést 2022-re. Mindent, de tényleg mindent be fog vetni azért, hogy megtarthassa a kétharmadot, annak elvesztése ugyanis vélhetően akár polgárháborúhoz is vezethetne. Orbán már megmondta korábban is, az ország nem lehet ellenzékben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.