Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki hogyan konzultál?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma olvastam egy felhívást, annyira meglepő, hogy legjobb, ha szó szerint idézem: Mivel a postán is rengeteg a kommunista, mindenki adja le a Nemzeti Konzultációt a helyi Fidesz-irodákban! Nem tudom, ki hogyan van vele, nekem ott helyben megállt az eszem, mert meg nem fordult volna a fejemben, hogy a Fidesz-hívek rettegnek. Pedig ezek szerint merő gyanakvás az életük, mindenfelé kommunistákat látnak, akik most azon mesterkednek, hogy megkaparintsák az ő kérdőíveiket.

Ez önmagában is egy csemege, de a java csak ezután következik, ugyanis természetesen kommentek is érkeztek hozzá szép számmal, és ha ezeket olvasgatjuk, megismerkedhetünk a magyar valósággal. Vannak például olyan települések, ahol „libbant” a polgármester, a képviselőkben sem lehet megbízni, még Fidesz-iroda sincs helyben, mihez kezdhetnek az ott élők? Nem is magukért emelnek szót, hanem azért a sokezer emberért, akik teljesen kiszolgáltatottak, ugye postára nem adhatják, a polgármesteri hivatalban sem tanácsos ilyen településeken leadni. Az lenne a legokosabb, ha megkérnének valakit, aki rendelkezik internettel, hogy ott tölthessék ki a saját kérdőívüket. Többen helyeselnek, hogy igen, ők mindig így tesznek, mert fő az óvatosság. Van, aki hozzáteszi, hogy ő minden alkalommal összegyűjti a család válaszait és egy nagyobb borítékban küldi el, természetesen ajánlva. Mert a postára nem lehet számítani, ő már hallott olyat, hogy a kommunista postás elsikkasztotta a konzultációs leveleket, aztán odaadta az ellenzéknek, hogy ők töltsék ki, meghamisítva ezzel az eredményt. Egy másik hozzászóló felháborodásának ad hangot, mert tűrhetetlen, ezt a csürhét helyre kellene már tenni, hát mindenki bármit megtehet büntetlenül ebben a hazában? Erre azonnal jön az egyetértés: a rendőrség csak a hazafiakat hurcolja meg!

És így tovább. Mindezt egy olyan kérdésben, amelynek annyi jelentősége sincs, mint a viharnak a biliben. Teljesen mindegy, lesz-e olyan válasz, amelyik esetleg valahol elkeveredik, attól még a végeredmény legalább 98%-os lesz, de az is lehet, hogy 120. Igazából annak sem látom túl sok értelmét, hogy most az ellenzék is gyűjti a konzultációs íveket, rengeteg munka lesz vele, a végén össze lehet számolni és el lehet mondani a meglévő néhány fórumon, hogy mennyi az annyi, de attól nem leszünk beljebb, hát elrontója nem vagyok semminek, természetesen adom a sajátomat, de a kérdés még kérdés marad: elérünk ezzel bármit is? Aki látja ennek a cécónak a lényegét, az látja, a hívek meg úgyse fognak kijózanodni.

Mi, a „libsibolsi csürhe” tulajdonképpen csak azért foglalkozunk a konzultációval, hogy lássuk, ugyan bizony hogyan tekint bennünket a kormány újfent hülyének, ráadásul tengersok pénzért, és ha konzultációs íveket gyűjtünk és számolgatunk, azért tesszük, hogy felmutassuk, az a hatalmas támogatás mégse akkora, amekkorának hazudni próbálják. Következménye természetesen nem lesz, semmi nem változik, végső soron most már eljutottunk oda, hogy bár nagyon sokan vagyunk, nem számít a véleményünk, nem fontos, élünk-e vagy halunk, ránk osztották a falu bolondja szerepét, azt beszélünk, ami jól esik, senki se figyel ránk, különösen a hatalom számára közömbös a létezésünk. Bár olykor úgy tűnik, időnként kellemetlenné válunk, de ne legyenek kétségeink, előbb vagy utóbb tesznek róla, hogy ez ne így legyen.

Most tehát – amint azt naponta elmondják nekünk – a demokráciát lesz lehetőségünk gyakorolni. Mert a kormány számára rendkívül fontos, hogy gyakran konzultáljon az állampolgárokkal és minden egyes embernek feltegye a sorsdöntő kérdéseket. Aki ettől nem boldog, az nyilvánvalóan nincs tisztában a demokráciával. Remélem, a konzultációból nem maradnak ki a határon túl, sőt a világ bármely sarkában élő magyarok sem, az ő véleményük is számít.

Alig várom, hogy megszülessen a végeredmény.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.