Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet egyet nem érteni, de ez igen távol áll bárminek is a meggyalázástól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Szent Korona rádió, amelynél szélsőségesebb oldalt nehezen lehetne itthon találni – talán a Vadhajtások – feljelentést tett azért, mert a Budapest Pride a magyar koronát használta fel idei rendezvényéhez. És nem elég, hogy a koronával promotálja a rendezvényt, de még egy szivárványt is rá mertek photoshoppolni, ami nyilvánvalóan az LGBT közösség szimbóluma. A kapcsolat – véleményem szerint – az lehet a korona és a Pride között, hogy a rendezvényt ezúttal a koronavírus-járvány miatt augusztus 22-én, vagyis két nappal az államalapítás után tartják, ezért talán magától értetődő volt a döntés. Persze fel lehet fogni provokációként is – nem állítom, hogy nem lehetett benne ez is – azonban ennyire kiakadni azon, hogy a korona mellé egy szivárványt mertek tenni, minimum marhaság.

Nem mondom, ha egy ennél jóval erősebb montázst készítettek volna, akkor meg lehetne kérdőjelezni azt, azonban itt egy szivárványról beszélünk, az isten szerelmére. Ennyire bigottnak kell lenni a XXI. században? A korona elviekben a magyarság szimbóluma, ezért azt meggyalázni – mint ahogy mást sem kellene egyébként – nyilvánvalóan nem szabad. Itt ilyenről azonban véleményem szerint nincs szó. Mint ahogy nem beszélhettünk vallásgyalázásról – már a fogalmat sem értem igazán – a korábbi Jézust ábrázoló karikatúrák kapcsán, úgy ezúttal sem mondhatjuk azt, hogy keresztény magyarokat gyaláztak volna meg a Pride szervezői. Egyesek érezhetnek persze így – mint ahogy megtették most a Szent Korona rádió munkatársai is – azonban kétlem, hogy így érezne a magyarok többsége.

Akinek a magyarságát egy korona, egy zászló, vagy egy könyv jelenti, ott bizony bajok vannak. Nem azt mondom, hogy ne tiszteljük ezeket a jelképeket, de azért nem kellene úgy viselkedni, mintha a sötét középkorban élnénk továbbra is, ahol vallásgyalázás és istenkáromlás címén akár ki is végezhették az embert. A keresztény vallás nem államvallás, noha a Fidesz ezt szeretné már évek óta elérni. Nem minden magyar katolikus vallású, sőt, hovatovább, nem minden magyar ember vallásos. A vallás ugyanis nem tartozik hozzá egy ember nemzetiségéhez, sőt még kultúrájához sem feltétlenül. Az tény, hogy István király idején keresztények voltunk, de az már egy másik kérdés, hogy hagytak-e választási lehetőséget az akkori polgároknak. Arra tehát, hogy őseinkre erőszakoltak valamit, amit nem feltétlenül akart mindenki, elég nehéz büszkének lenni.

Én, mint magyar állampolgár nem a korona miatt érzem magam magyarnak, de még csak nem is a zászlónk miatt, hiszen ezek csak tárgyak. Nem azt mondom, hogy felejtsük el ezeket a dolgokat, hiszen ezek valóban fontos emlékei a magyar történelemnek, de azért ne essünk már ismételten túlzásba és váljunk turbómagyarokká. De lássuk, hogy mégis mi a konkrét baja ezeknek a nagyon magyaroknak a Pride idei logójával:

A kereszténység és Isten tanítása szerint a helyes kapcsolat egy férfi és nő közt jön létre. A keresztény szellemű magyar jog ugyanezt ismeri el.

Alaptörvényünk L cikke alapján Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.

A feljelentés tárgyát képző esetben a szivárvány a homoszexuális, leszbikus, biszexuális, transzszexuális, queer s egyéb kóros szexuális irányzattal rendelkező személyek közösségének s a hermafroditák, mely testi betegség, közösségének jelképe.

Mi az, hogy helyes kapcsolat? Komolyan ott tartunk a XXI. században, hogy azt tartjuk helyesnek, amit egy több ezer éves könyvben valaki leírt? Nem gondoljuk, hogy a világ azóta változott, ezért jó lenne ezeket a régi gondolatokat a mai világban is értelmezni? Helytelen kapcsolat – nem csak a Biblia szerint, hanem törvényileg is – egy felnőtt és egy gyermek közötti szexuális kapcsolat. Na, az helytelen és büntetendő, na de két felnőtt ember között, legyenek mindketten nők, vagy férfiak, mégis miért helytelen? Ki állapítja ezt meg? Isten nevében a Szent Korona rádió firkászai? Egyre több országban fogadják el az azonos neműek közötti házasságot és teszik azt törvényessé, mégsem beszélhetünk az apokalipszis eljöveteléről.

A kóros szexuális irányzat ismételten csak nem a homoszexualitás – az ugyanis nem egy betegség – hanem a pedofília. Tudom én, hogy erről nem nagyon szeretnek beszélgetni a népnemzeti, nagyon vallásos megmondóemberek, de nagyobb problémát okoz jelen állás szerint, mint az egynemű párok. De visszatérve a Pride ügyére, én magam sem feltétlenül tartom a legjobb döntésnek a fölösleges, akár provokációnak is vélelmezhető korona ábrázolást, azonban továbbra is tartom, hogy aki ezen annyira kiakad, hogy feljelentést tesz, annak komoly gondok vannak a fejében. A Pride döntése maximum meggondolatlan volt, de semmiképpen sem bűncselekmény, ezért ez a vallási hajcihő teljességgel nevetséges. A Szent Korona nevét nem a Pride, hanem ez a szélsőjobbos oldal gyalázza a puszta létével. Engem ez például zavar, mégis eltűröm, ilyen ugyanis a véleményszabadság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.