Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állj ki azokért, akik nem tudnak kiállni magukért, és emeld fel a szavadat, ha bántanak valakit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha egy társadalmat manipulálsz az olyan, mintha egy gyereket csapnál be. Sőt, egyenesen olyan, mintha a saját gyerekedet csapnád be. Rendben van, hogy a rendszerváltás már vagy 30 éve volt, de ez nem olyan lépték, ami történelmi távlatban mérvadó lenne, hiszen ez visszanézve csak egy pillanatnak fog tűnni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mi, akik a részesei vagyunk, mit ragadunk ki belőle. Meghatározó lesz ez a következő generációra, és joggal fogják mondani, hogy semmit nem csináltunk. Nem lehet kifogás, mert azt a legkönnyebb kreálni. Könnyebb mint tenni, csinálni valamit.

Vagy mit fogunk mondani? Hogy Gyurcsány miatt volt az egész, mert hát lényegében ott roppant meg a gerinc, ami még szinte ki sem fejlődött? És nem azért, mert elmondta a lényeget, hanem mert azóta is ugyanaz megy, csak nagypályán? A mi gyerekeink közömbösek a politika és a közélet iránt, nem érdekli őket más, csak a telefon nyomkodása, az Insta, a Face, a Snapchat, nagyrészt szarnak mindenre, ami körülöttük történik. Hogy ez jó-e, vagy sem, még nem tudhatjuk. De ez is egy bizonyos közöny, és ennek a kormánynak a legfőbb bűne és stratégiája, hiszen félnek tőlük, mint az ördög a tömjénfüsttől.

Mert ugye aki egy kis lángra  vágyik, az könnyen megégetheti magát, azt meg senki nem szeretné. A kérdés az, hogy mit lát egy fiatal otthon? Egy szervilis, bólogató, gondolkodásra képtelen droid anyut meg aput, vagy az összefüggéseket átlátó, saját gondolatokkal rendelkező felnőtteket? Te melyik vagy? Aki beszélget a gyerekével, elmagyarázza neki a dolgokat, ha elmúlt 18, elmegy vele szavazni, és felvázolja neki, hogy ez miért fontos és jó dolog egy ország életében, és külön az ő életében?

Mert a mi családunkban ilyen lehetőség nem volt, és most azért különösen fontos ez, mert visszarugdosták az országot oda, ahonnan 30 éve elindult. Megbuktunk? Meg. De ezért újra kijárni azt a 30 évet hatalmas időpocsékolás lenne. Beszélni kell a fiatalokkal, a gyerekekkel, az ő szintjükön, az ő nyelvükön. Az iskolában ezt nem fogják elmondani nekik, vagy nem úgy, ahogy kellene, hiszen pontosan ez volt a cél az oktatás tönkretételével. Orbán szavazótábora az idős (és idősödő) korosztályból kerül ki elsősorban, miközben a megoldás kulcsai csak a fiatalok lehetnek. Az pedig, hogy őket milyen impulzusok érik, a mi felelősségünk. Hogy beszéljünk nekik azokról az alapvető emberi tulajdonságokról, erényekről, amelyeket ezek elítélnek, és üldöznek.

Hogy nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy jó ember legyél, hogy adj a rászorulónak, ha látod, hogy nincs mit ennie, vagy segíts annak, akinek nincs.

Hogy állj ki azokért, akik nem tudnak kiállni magukért, hogy emeld fel a szavadat, ha bántanak valakit.

Hogy egy menekült nem terrorista, hanem egy kiszolgáltatott ember, akit a háború elűzött a szülőföldjéről, és ha Szíriában lelőnek, vagy lebombáznak egy családot, akkor nem az az első dolog, hogy elkezdünk migránsozni.

Hogy a hajléktalan nem biztos, hogy azért hajléktalan, mert alkoholista, drogos, büdös csöves, hanem azért, mert valami tragédia történt az életében, ami bármelyikünk életében bekövetkezhet egyszer.

Hogy a multikulti nem egy szójáték, hanem egy jó dolog, hiszen minden nép más, de ha összekeverednek, abból nagyon jó dolgok is születhetnek.

Hogy a libsi nem szitokszó – amit azok találtak ki, akik amúgy semmit nem tudnának maguktól kitalálni -, ezért legyen büszke ha ezt hallja, mert onnan, ahonnan ez jön, már csak a sötétség van. És legyen büszke libsi, mert az azt jelenti, hogy LIBERÁLIS, vagyis szabad gondolkodású, szabadelvű ember, aki elfogadó, befogadó és toleráns.

Hogy Horthy igenis egy náci söpredék volt, akárhogy is próbálják lemosni róla a gyalázatot.

Hogy Soros egy üzletember, aki pont azért ad sok pénzt az egyes országoknak, civil szervezeteknek, hogy egyenlő bánásmódban részesüljön mindenki.

Hogy a civil azt jelenti, hogy független a hatalomtól, hogy segít ahol tud, és fontos a munkája.

Hogy a pénz nem terem a fán, hanem azért meg kell dolgozni, és azért, hogy azt minél könnyebben elérje, sokat kell tanulnia.

Hogy nem az a trendi, ha valaki lop, csal és hazudik.

Hogy igenis van jó és rossz, és neki kell eldöntenie majd, hogy hova akar tartozni, mert ez kizárólag az ő felelőssége lesz.

Hogy a felelősség azt jelenti: bármit tesz, annak lesznek következményei. Vagy jók, vagy rosszak, de mindenképpen lesznek, és azokat vállalni kell.

Legyen a gúny, a gőg, az ítélkezés a sötét oldal kiváltsága, mert hiszem, hogy mindenki meg fogja kapni a méltó büntetését azért, amit másokkal tett. Orbán Viktor is azért, amit a magyar nemzettel tett. Mert egyszer neki is el kell majd számolnia. Vagy így, vagy úgy. Nyilván könnyebb a hülyéket irányítani, mint azokat, akik gondolkodnak, ezért nem szabad hagyni, hogy ezt az élete felét amúgy is a felhőben töltő fiatalságot elragadja a közöny. Mert nem minden a márkás cipő, a legújabb telefon, meg a szerkesztett profilkép, eljön az idő, amikor nekik is tenni kell saját magukért. Hogy legyen valahogy. Mert a való élet itt van, bármennyire is küzdenek ez ellen elég sokan, és itt kell helytállni, nem a kommentszekcióban, névtelen trollként.

Legyen ez a mi küldetésünk, mert minden egyes normális gyermek vagy fiatal remény egy jobb világra. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.