Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Sajnálom, anya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szia, anya!

Szia kicsikém! Már annyira hiányoztál, úgy szerettelek volna megölelni, majdnem beleőrültem. Szörnyű volt ez a karantén. Hála istennek, hogy vége van.

Igen, vége van. De azért hoztam nektek két doboz maszkot. 100 darab van benne, az elég lesz egy darabig. Aztán talán majd lesz védőoltás.

Minek az? Mondtam már, hogy tőlünk nem kell félni, nem fertőzünk.

Nem tőletek féltünk eddig sem, titeket féltettünk.

Ugyan már! Túléltük a diktatúrát, járványokat, mindent. Meg aztán valamiben csak meg kell halni. De itt biztonságban vagyunk. Rengeteg maszkot vett az ország, mondták a televízióban. Abból jut mindenkinek.

Ti kaptatok belőle? Bárki, akit ismertek, kapott belőle?

Persze! Az önkormányzatiak hordták ki, minden család kapott.

Azt nem a kormány küldte, az önkormányzat vette. 

Ugyan, miket beszélsz? Orbán Viktor küldte, mert felelősséget érez irántunk. Fontos neki a népe. Megvéd minket.

Hordjátok a maszkot, ha vásárolni mentek! Kérlek!

Ha megint járvány lesz, majd hordjuk. De most vége van, a miniszterelnök megvédte az országot. Nem engedte, hogy annyi ember meghaljon, mint más országokban. Nagyon sokat dolgozott ezért ő is, a munkatársai is. Meg aztán majd jössz te is, bevásárolsz.

Nem tudok jönni. Elutazom, másik országba megyek.

Nem kellene menned. Máshol gyilkol a vírus, de nem csak azért veszélyes. A migránsok megtámadják a fehéreket. Kirabolják, megölik őket. Féltelek. Ne menj! Itthon is lehet nyaralni, ez hazafias kötelesség is! Ott a Balaton, az a mi tengerünk.

Már nem a miénk, anya. Az övék. 

Ezt nem értem.

Az övék. Mészárosé, Tiborczé…

Ezek magyar vállalkozók. Közülünk valók. Itthon csinálnak munkahelyeket, nem viszik ki a pénzt az országból, Magyarország fejlődik, magyar embereknek adnak munkát.

Akkor nem tudnak munkát adni magyar embereknek, ha nem vásárolják fel a tó partját? Ha a magyar emberek ingyen fürödhetnek a Balatonban, akkor nem fejlődik az ország?

Vannak szabadstrandok. Mondták a tévében. A balliberálisok hazudoznak, mint mindig.

Tudod mit jelent a liberális?

Hogyne! Hazaárulót jelent. Aki támadja a kormányt csak azért, hogy megkaparinthassa a hatalmat.

Szerinted most kié a hatalom, anya? Amit a liberálisok meg akarnak kaparintani. 

A miénk. A népé. A parlamenté.

Tényleg? Téged megkérdezett már valaki, hogy mit szeretnél?

Persze. Most is jött a nemzeti konzultáció. Orbán Viktort érdekli az emberek véleménye.

A parlament?

Mi van vele?

Nem zavar, hogy a Fidesz egymaga dönt? Más ez, mint annak idején, amikor az MSZMP döntött, mert nem volt másik párt?

Most van másik párt, de soha nem támogatják a kormányt. Direkt ellene szavaznak.

És? Ha ellene szavaznak, akkor azt a törvényt nem vezetik be?

Szerencsére annyian támogatjuk Orbán Viktort, hogy akkor is bevezetik, nem tudják megakadályozni a hazaárulók.

Akkor ez egypártrendszer? Ha mások, a liberálisok szava nem számít, akkor nem egy párté a hatalom? Nincs diktatúra?

Dehogy! Hiszen több párt van. Ez demokrácia.

Értem. Apa hol van? A kertben?

Nem. Fekszik. Nincs túl jól.

Mit mond az orvos? 

Még nem kapott időpontot a vizsgálatokra. Kell egy kis idő, mire sorra kerül, először azok jönnek, akik már régóta várnak.

És ha akkor már késő lesz?

Biztosan nem lesz. Az orvosok tudják, mit csinálnak. Ez Európa legjobb egészségügyi rendszere. Neked is pár nap alatt megtalálták a betegségedet, meg is gyógyították.

Mert fizettem érte, magánorvoshoz mentem. De apa hónapok óta véreset vizel, fájdalmai vannak, és még nem vizsgálták ki. Miért nem fogadjátok el a segítséget? Elviszem apát egy magánklinikára.

Jó nekünk a saját orvosunk. Apád csak benne bízik.

Értem. Add át apának üdvözletemet, most nem zavarom. Mielőtt elutazunk külföldre, majd még eljövünk elbúcsúzni.

Az jó lesz, nagyon hiányoztok, az unokám is hiányzik. A feleséged most dolgozik, azért nem jött veled?

Nem dolgozik. Nincs munkája. Nekem sincs, tönkrement a cégünk a válság elején. Azért nem jött, mert csomagol az utazáshoz.

Nem tudtam, hogy bajban vagytok, nem mondtad. Biztosan most kell menni nyaralni, amikor munkanélküliek lettetek?

Nem nyaralni megyünk, anya. Elmegyünk. Végleg. Most még van annyi megtakarításunk, hogy megtehessük. Egy fél év múlva már nem lenne, felélnénk a pénzt.

Hogyhogy végleg? Nem értem. Hol fogtok lakni? Miből fogtok élni?

Már van munkám, ha ott leszünk, találunk a feleségemnek is. Béreltünk egy kis lakást, ha berendezkedtünk ott, majd keresünk nagyobbat, jobbat.

És a gyerek? Vele mi lesz?

Ott fog iskolába járni. 

Hogy tehetitek ezt velünk? Hogy hagyhattok itt minket? Mi sem leszünk fiatalabbak. Mi lesz, ha ápolni kell apádat vagy engem? Ki fog rajtunk segíteni? Hogy lehetsz ennyire önző? Hiszen mi az egész életünket feláldoztuk érted, erre hátat fordítasz nekünk?

Nem, anya, nem fordítok hátat. Ti fordítottatok hátat nekem és az unokátoknak. Nem maradt más választásom. A gyerek miatt, az unokád miatt. Nem akarom, hogy diktatúrában nőjön fel. Nem engedem, hogy egész életében vegetáljon, és mindig csak a jobb jövőben reménykedjen, ahogy te abban reménykedtél, mióta az eszemet tudom. Ehhez túl rövid az élet. Az ő élete is, de a mi életünk is túl rövid.

De itt is hamarosan jó lesz minden. Csak egy kicsit kell még kitartani, és minden jó lesz. Mégiscsak ez a hazád. Ha másért nem, értem itt kellene maradnod! Miattam itt kellene maradnod.

Hát nem érted? Sajnálom, anya.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.