Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kicsit rettenetes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igyekszem elkerülni, hogy azokra a napi förmedvényekre reagálják, amelyek tönkre teszik az életünket. Sokan megteszik nélkülem is. Most viszont, sok eltelt idő után, képtelen vagyok megállni, hogy ne mondjam el, mit gondolok arról a méltatlanságról, ami hetek óta napirenden van és csak egyre rosszabb helyzethez vezet.

Bárhol megtalálható a történet, amelynek a lényege, hogy körülbelül 100 millió forintot kellene kifizetni ma már szinte felnőtte vált 62  roma gyereknek, mert anno MINDEN JOGUKAT MEGSÉRTETTÉK, és kártérítés jár nekik.

Felesleges emlékeztetni arra, gondolom, hogy a magyar kormányfő pont lesz@rta azt az ítéletet, amelyet a Kúria hozott a  kártérítés kifizetését illetően. Sokszor beszéltünk erről itt is, máshol is. Én most egy olyan aspektusáról szeretnék beszélni ennek az ügynek, ami szerintem semmilyen módon nem védhető.

A nagyon nemzethy és még inkább keresztény kormánnyal megvert ország Alaptörvényének erre vonatkozó cikkelyét idézem, szó szerint kimásolva onnan, ahol elérhető:

XV. cikk

(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.

(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.

(4) *  Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.

(5) *  Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.

A második bekezdésre szeretném felhívni – elsősorban – mindenki szíves figyelmét.

Annyira tökéletesnek tűnő megfogalmazás, hogy nem is lehet ennél demokratikusabban gondolkodni egy olyan országban, ahol  a magyarok mellett élnek svábok, tótok, székelyek, romák, és számtalan más nemzetiség. Sokan közülük itt születtek, a fent felsorolt nemzetiséghez tartozó szüleikkel együtt.

Ki számít magyarnak? Aki Magyarországon született, avagy honosítással vagy visszahonosítással, esetleg családjogi tények alapján erre igényt tart(hat).

Eddig tiszta sor – nekem legalábbis- egészen addig, ameddig ezt az Orbán szöveget nem dobta a képernyő az arcomba:

A többség otthon kell, hogy érezhesse magát. Ez mégiscsak a a bennszülöttek, a mi országunk.

Na, helyben vagyunk. A saját maga által megrendelt alaptákolmányt köpi szembe. Gondolom, egyszer sem ült le a pár éve  Kerényi pajtás  által kitalált asztalhoz, hogy elolvassa az – azóta milliószor kiforgácsolt – nagyszerű műalkotmányt.

Bennszülöttek. Mi.

Bizony, mi, akik Magyarországon születtünk, mi vagyunk a bennszülöttek. A dakoták is azok voltak Észak-Amerikában, ahogy az inkák is Dél-Amerikában. Az utóbbiak sorsát ismerjük, a magyar bennszülöttek sorsa meg itt pereg a szemünk előtt. És nem az a magyarság kritériuma, ami jogilag az, hanem ma arra korlátozódott a dolog, hogy hajbókoló seggnyaló, gerinctelen rendszer-kiszolgáló vagy kilóra megvett csicska legyen valaki. Akkor minden rendben, akár nagyon magyar is lehet, ha nem elég neki a sima magyarság.

Azért nem kicsit rettenetes ez az egész, mert már azokkal a törvényekkel sem törődnek, amit ők maguk találtak ki. Majd átírják, Semjén pajtás éjszakai víziója alapján – mondjuk, valami ilyesmire – az idézett törvényt:

(2) Magyarország  senkinek sem biztosítja az alapvető jogokat: bármely megkülönböztetés megengedhető, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerint – visszamenőleg  is jogerős, a FIDESZ idők végezetéig.

Ámen?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.