Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A svájciak szuverén joga

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen hihetetlen az, ahogy a nemzeti konzervatív oldal – jelen esetben a 888 – képtelen elfogadni azt, hogy különböző országok különböző népei akár másként is gondolkodhatnak, mint ők. Nem minden országot vezetnek ugyanis begyöpösödött, a bibliára felesküdött, ezzel szemben egy sor embertelen tettet elkövető kormányok. Az egy dolog, hogy idehaza papolhat arról a kormányzati sajtó, hogy nem tetszik neki a liberalizmus, az LGBT közösségek térnyerése, vagy a civil szervezetek működése. Sőt, sajnos nem csak papolhatnak erről, de a kormány hathatós segítségével tehetnek is ezek ellen. Ez annyit jelent, hogy nyugodtan mehetnek neki egyes csoportoknak anélkül, hogy bárki is felelősségre vonhatná őket ezért. A kormány nyíltan kiáll amellett, hogy a melegházasság nem lehet elfogadott, mint ahogy a transszexuálisok léte is csak megtűrt, de el nem fogadott.

Jelen esetben egy olyan hírről van szó, amiben normál esetben semmi meglepő nincs, hiszen ahogy halad az ember a korral, úgy válik egyre elfogadóbbá. Az elmúlt évszázadok vallási gyilkosságai ma már nem számítanak elfogadottnak, mint ahogy az államvallás kihirdetése sem. Vallásszabadság van a legtöbb országban, ami a társadalom fejlődésének köszönhető. Túljutottunk ugyanis azon, hogy egy skatulyába soroljunk be mindenkit és azokra is ráerőltessünk egy bizonyos vallást, vagy társadalmi felfogást, akik ezzel nem értenek egyet. Ameddig valaki betartja az adott ország törvényeit, addig azt tesz szabadon, amit csak akar. Úgy tűnik azonban, hogy ez a konzervatív oldal egyes képviselőit borzasztóan zavarja. Erre jó példa a következő pár sor is.

Újabb nemzetnek ment el az esze: legális lett a homoszexuális „házasság” Svájcban

A közvélemény-kutatások eredménye lesújtó, a svájciak többsége támogatja a homoszexuálisok egybekelését. Februárban népszavazást is tartottak az országban, amelyen a „nemi alapú diszkrimináció tilalma” mellett döntöttek.

Nem pont az Orbán-kormány pofázik már évek óta a szuverenitásról, arról, hogy más kormányok ne szóljanak bele a mi dolgunkba? Ehhez képest mi ez a teljesen értelmetlen hőbörgés egy olyan döntés ellen, amit jól láthatóan a svájciak többsége támogat? A cikk írója mégis miért érzi felhatalmazva magát arra, hogy ítéletet mondjon mások felett? Egészen gusztustalan és visszataszító az a maradi gondolkodásmód, amely szerint lényegében a bibliában írtak szerint kellene élni a mindennapjainkat, teljesen figyelmen kívül hagyva a kor változásait. Ma már egyre több államban elfogadott a melegházasság, amiben semmi megbotránkoztató nincs, hiszen ha két ember szereti egymást, akkor két ember szereti egymást. Hogy épp egy nemhez tartoznak? Ki a fenét zavar ez? Ha boldogok, akkor mégis ehhez mi köze van bárkinek is?

Úgy tűnik, a nemzeti konzervativizmus idehaza egyenlő azzal, hogy az ember képtelen haladni a korral és képtelen azt felfogni, hogy történtek változások az elmúlt pár ezer évben. Az emberek többségének pont azért kezd elege lenni a keresztény egyházból és a tanaikat másokra ráerőltető megmondóemberekből, mert nincs igényük arra, hogy mások beleszóljanak az életükbe. Egy országban törvények vannak, amelyek megszegése büntetéssel jár, a Biblia nem játszik. Ha ugyanis így lenne, a magyar kormány már régen nem lenne ott, ahol van. A melegeknek is ugyanolyan jogaik vannak, mint a heteroszexuális embereknek, hiszen ők is ugyanolyan embernek születtek, mint bárki más. Tudtommal a mások elfogadása is egy fontos tanítása a Bibliának, ha már erre hivatkozva támadják oly sokan a homoszexuálisokat.

Nem történt tehát más, mint hogy Svájc állampolgárai egyetértettek azzal, hogy minden embert egyenlő jogok illetnek meg, ami üdvözlendő. Hogy ez nem tetszik a maradi, begyepesedett megmondóembereknek? Vezessék le máson a frusztrációjukat, hiszen a svájci döntéshez nekik sok közük nincs. Csak azt nem értem, hogy egyáltalán mi vezetett az ilyen szintű frusztrációhoz, kezdve Kövér Lászlóval, Semjén Zsolton keresztül, egészen Orbán Viktorig. Mit ártottak a homoszexuális, vagy transznemű emberek nekik? Miért fáj az, ha mostantól egyenlő jogok illetnek meg valakit, aki több száz kilométerre van a büszke magyar nemzet lakhelyétől? Fáj az a konzervatív oldalnak, hogy nem csak a heteroszexuálisak házasodhatnak Svájcban? Tényleg nem értem ezt a fajta, a kortól sok száz évvel lemaradó mentalitást. Senkinek sem tették ugyanis kötelezővé azt, hogy meleg legyen, ez továbbra is választás (de inkább születési adottság)  kérdése.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.