Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pofád fogd be, hajtsd le a fejed, és gazsulálj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen, létezik ez a típus. Sőt. Tele van velük a planéta, de azon belül is szerintem kis hazánk viszi a prímet, igen az irigy, rosszindulatú, sunyi szervilistákról beszélek. Akik legnagyobb öröme az. ha másokon élcelődhetnek, ha másokról pofázhatnak, ha másokon röhöghetnek, ha másokat hibáztathatnak. Akiknek az a filozófiájuk, hogy ha nekik szar akkor másnak is legyen az, ha nekik nem jut akkor másnak se, ha ők nem tudnak boldogulni, akkor azok se. Ez alapvetően egy rossz emberi tulajdonság, ami szerintem egy társadalmat alapjaiban határoz meg. Hogyan viszonyulunk egymáshoz, vagy másokhoz.

A rendszerváltás előtt voltam iskolás, már ott tapasztalható volt, hogy ki az, aki tehetséges és önálló gondolkozásra hajlamos ember, vagy pont az ellenkezője. Amivel nincs is komolyabb probléma, hiszen nem vagyunk egyformák. De ez valahonnan ered. És ez formálható lenne szerintem, ha lenne rá igény. De nincs. Sőt, pont ez az, ami életben tartja ezt a tehetségtelenekből álló, azokat hatalomban tartó jellemtelen nemzetet. Meg lehet sértődni, de ez van. Ahol alapvető emberi tulajdonságok nem léteznek, gondolok itt a bocsánatkérés képességére, a tiszteletre, az őszinteségre, ott mi a faszt várunk? Ahol az ország első számú vezetője úgy hazudik, mint ha könyvből olvasná, ahol a tiszteletet kiverik belőled nem kiérdemlik, ahol a szót képviselőkbe fojtják, ahol úgy lopnak-csalnak, mint egy bűnügyi filmben, ahol az a „valaki”, akinek van ismerőse a NER-ben.

Álljunk már meg! A pofád fogd be, hajtsd le a fejed, és gazsulálj! Ez az elvárható viselkedési forma 2020-ban Magyarországon? Tényleg? Ezek szabják az erkölcsi mércét? Mert egyszer sérelem érte őket valamikor, valamiért és most egy ország népén vesznek revansot? Majd megmutatják itt mindenkinek, ha kell erővel, hogy merre van az előre? Közben meg a sok kishitű tehetségtelen tapsikol örömében, hogy az, aki őt is kizsebeli, meg aki miatt részben ott van, ahol, milyen jól megmondja a tutit. Mert itt most eljutottunk oda, ahol a rendszerváltás után közvetlenül voltunk, ahol szállóige volt, ha többre vitted másoknál, hogy bűnöző vagy, mert ha nálad okosabb volt valaki, az szimplán nem lehetett elfogadható. De Orbánék beteljesítették a princípiumot és legalizálták a lopást és helyére tették a dolgokat, legalábbis azok fejében, akik mindig is ezt gondolták a gazdagságról. Mert azért volt itt szükség a kisebbségnek hazudott többségnek a történelem során mindig egy Ferenc Jóskára, egy Rákosira, Kádárra, és most Orbánra, hogy elhiggyék; minden úgy jó ahogy ők gondolják. Sőt, gondolkozni sem kell, mert az megerőltető, felesleges és természetesen vannak következményei, azt meg ezek nem szeretik. Ezért sincs itt semminek következménye, pontosabban annak nincs, amit ők elkövetnek, mert hát az úgy már annyira nem lenne vicces. És ha a tátott szájjal bambuló szekta azt látja, hogy ezek mindent büntetlenül megtehetnek, hát akkor miért ne? Sőt! Mert a szabályokat be kell tartani akkor is, ha tudjuk, nem biztos, hogy morálisan  az megállja a helyét. Mert ezek akkor lesznek valakik, ha másokon átgázolnak, kibeszélik, feljelentik, beárulják, őket?

Ahol az a trendi, hogy vasárnaponként összegyűlik a család, keresztet vetnek, bezabálnak húslevesből meg rántott húsból, és utána jóllakottan elkezdenek pletykálni és kibeszélni, nem magukat, hanem másokat? Ahol a bulvár és a fakenews adja a témát? Ahol mindenki büszkén liberálnácizik, gyurcsányozik és dob egy szódabikarbónás LIKE-ot lefekvés előtt Orbán kovászos uborkás posztja alá? Ahol ezt el lehet adni, és ebből 11 éve meg lehet élni, ott nincs miről beszélni. Ki kell mondani: itt generációk óta a szervilizmus alapkövetelmény, mert ha nem vagy az, akkor TE egy renitens senki vagy. Meg nem fogod sokra vinni, mondjuk ebben az országban tényleg nem, inkább húzzál innen kurva messzire amíg teheted és soha ne nézz vissza. Mert igen, vannak olyan országok, ahol tárt karokkal fogadják az okos, értelmes, gondolkodni tudó embereket, ahol megbecsülést, elismerést, átlagon felüli életszínvonalat adnak annak, aki épít és nem rombol, aki ad és nem elvesz. Van, ahol az értéket felemelik és nem lehúzzák. És a napnál világosabban látja aki nem vak, hogy a szemünk előtt kel életre a valóság. Ráhel, Tiborcz, Mészáros, Garancsi, Csányi, Anikó asszony és még sorolhatnám. Móricz is megírta, de még mennyire, és milyen igaza volt:

Csupa rokon, csupa rokon az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs… Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.