Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Amilyen az adjonisten

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!”

Mint tegnap óta ismert, ezt mondta a kormány legnagyobb becsben tartott publicistája és üvöltve mindent megmondó embere – nem utolsó sorban fideszes alapító és párttag – az utolsó szó jogán a Fővárosi Központi Kerületi Bíróságon abban a becsületsértési perben, amelyet Nagy Blanka indított ellene. Rögtön miután a véresszájú véleményformáló „igazi, kretén, barom állatnak”, „szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt kis prolinak” titulálta a párttévében neki fenntartott műsorban. Az akkor 18 éves, érettségi előtt álló gimnazista 2018 decemberében egy túlóratörvény miatti tüntetésen fertőző járványhoz hasonlította, és a 2008-as Trópusi vihar című filmből kölcsönzött keresetlen szavak kíséretében bírálta a kormánypártot, amelyről azt is mondta, hogy lerabolja az országot.

A jobboldali berkekben hivatkozási alapként és megkerülhetetlen vonatkoztatási pontként számon tartott fideszes véleményformáló elmondása szerint az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd „fürdik a népszerűségben”, a kormánykritikus média dicséretében, aztán „pityeregni kezd”, ha az általa használt stílusban bírálják. Ebben az utolsó szóban a fideszes apparátus által mindenféle elhajlással megvádolt, a kommunisták és Soros emberei és válogatott genderliberálfasiszták által megszálltnak nevezett bíróság egyetértett a perbe fogottal. A bíróság szerint azzal, hogy valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, innentől kezdve pedig tűrnie kell a „kritikát”. Bayer Zsolt mondatai ilyen értelemben beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, nem valósítanak meg becsületsértést, tovább lehet haladni.

Biztosan nem szenteltem volna ennek a fejleménynek egyetlen szót sem (főleg, hogy a véleménynyilvánítás tekintetében különösen liberális elveket vallok, és ha tehetném, sem vetemednék arra, hogy hatalmi erőszakkal vagy bírósági ítéletekkel belefojtsam a szót bárkibe; ez alól az ötös számú sem képez kivételt), ha nem éppen tegnap futottam volna bele a szóban forgó szabad véleményével, amelynek kivételesen nem a közpénzből (is) üzemeltetett Magyar Nemzetben/Hír TV-ben, hanem a saját blogján adott hangot. Az indulatos személyeskedést, valamint a verbális agressziót meghonosító, akadémiai szinten művelő és társadalmilag elfogadottá tevő propagandista egy német facebookozó posztját osztotta meg, amelyen fehér emberek fekete férfiak bakancsát csókolgatják, és anélkül, hogy elmagyarázta volna hűséges követőinek, hogy mit ábrázol a videó, rettegett egy egészségeset, mellé pedig ezt írta:

Ez lenne a jövő? Kibaszott négerek mocskos bakancsát kell csókolgatni, és önfeledten mosolyogni hozzá? Örülni? Mert másképp kinyírnak vagy összevernek? Akkor inkább irány Szibéria! Istenem… hát mivé lett ez a világ…

Hogy mi a bayerista uszítás-hergelés pontos kontextusa, hogy mennyire manipulatív és hazug módon nagyítja fel egy marginális jelentőséggel bíró amerikai gyűlöletcsoport senkit nem érdeklő utcasarki idiotizmusát, és hogyan igyekszik azt összemosni az Egyesült Államokban jelenleg is zajló, rendőri erőszakkal és rasszizmussal összefüggő társadalmi megmozdulásokkal, azt most tegyük zárójelbe, ha tudjuk. Természetesen a közpénzből finanszírozott hangulatkeltéssel szemben az igazság az, hogy nem ez a jövő. Még Bayer Zsoltnak sem kell azért rettegnie, hogy a jövőben térdre borulva kell majd bakancsokat csókolgatnia. Senki nem fogja kinyírni, se összeverni, a legkevésbé valószínű, hogy pont a kibaszott négerek.

Azt a kérdést viszont talán érdemes feltenni bármilyen unalmas is, hogy ha egy tüntetésen felszólaló, a kormányt, vagyis a szóban forgó véleményformáló gazdasági érdekcsoportját bíráló 18 éves gimnazista a felszólalása nyomán automatikusan aktív közszereplővé válik, és utána szabadon gyalázható és sértegethető – nézetem szerint nem a véleményét mocskolták, hanem a személyét gyalázták, nem az érveivel vitáztak, hanem a szoknyája alá fotóztak be, nem az állításait cáfolták, hanem az osztályzatai után nyomoztak és azon gúnyolódtak  -, akkor abba a véleményszabadságba vajon belefér-e a mocskos bakanccsal közlekedő kibaszott négerek (másutt, a Bayer-barát kormányzati propagandagyárban csak egyszerűen „niggerek”, azaz „mocskos banánzabáló fekete szarok”) elleni kollektív uszítás is? És ha belefér, akkor az mit jelent a társadalomra nézve? Van újabb tíz évünk erre a görcsös gyűlölködésre?

Attól, hogy a négerek nem fogják beperelni emberünket azért, mert hosszú évek óta rögeszmésen fantáziál a nem fehér bőrű emberek (többek közt négerek) agyonlövéséről, elpusztításáról, miközben kétharmadokon átívelően fröcsög a nem elég magyar, talán nem is magyar, nem fideszes, nem keresztény hazaáruló ellenzék/civil szervezetek/mezei polgárok taknyáról és véréről; azzal, hogy bármikor jólesően lepatkányozza, tetűnek, szemétnek, azaz nem embernek (a sor végtelen és már-már rekonstruálhatatlan) nevezi azokat a honfitársait, akik a főnökével és a rendszerrel szemben állnak, pontosan azt az eszetlen, lelketlen, gonosz erőszakot bátorítja, amelytől a saját véleménye szabadságának árnyékában retteg.

A degradáló, általánosító, kollektív uszításra alkalmas négerezés (máskor cigányozás, hajléktalanozás, buzizás, és a többi) még véletlenül sem azért probléma, mert a széplelkű, elhülyült, gyökértelen balliberálisok nem értik a világot, ezért nekik a nemzet nem számít, és akik ahelyett, hogy a határon túli magyarokért aggódnának, a kibaszott négerek jogai miatt kapnak a szívükhöz, hanem azért, mert attól, hogy nincs bírósági ítélet arról, hogy ez becsületsértés, vagy arról, hogy nem az, ez a jelenség nincs rendben. Az nagyon nincs rendben, hogy valaki, aki arról panaszkodik úton-útfélen, hogy őt „lámpavassal, agyonlövéssel, kibelezéssel, felkoncolással, börtönnel” fenyegetik, úgy védje a rendszert, amelynek a szekerét tolja, hogy rendszeresen megaláz másokat, és az elpusztításukról delirál.

Az alapvetően jó dolog, hogy a magyar bíróság szerint a vélemény szabadsága fontos, de az, amire a bíróság által most felmentett propagandista és a Fidesz megmondóemberei úgy általában használják ezt a jogot, az gyalázatos. Mert nekik mindenki kibaszott néger, aki útjában áll a hatalomnak: Nagy Blankától a jogfosztott transzszexuálisokon, a tranzitzónákban éheztetett menekülteken át a láthatatlan turisták szemét zavaró hajléktalanokig. Nehéz elképzelni azt az „adjonisten”-t, amire emberileg elfogdható az a „fogadjisten”, amit a felmentett gyűlöletgenerátor és az általa védelmezett teljhatalom képvisel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.