Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Négy lábon álló stabilitás és a matek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Népünk bölcs vezére, a falusi gyerekből lett megmutatóember ismét szózatot intézett az ő népéhez a rádióján keresztül.

Falusi gyerek vagyok, úgy neveltek, hogy nagy nemzetnek vagyok a gyereke. És előbb-utóbb eljön az az idő, amikor ezt meg lehet mutatni.

Úgy látszik, most ez lesz a trend. A falusi közülünkvaló, a legkisebb királyfi, aki marokra kapta a bunkósbotot és elment, hogy rendet csináljon a nagyvilágban. A volt focista, aki nem feledi gyökereit, sem a szülőfaluját, sőt, meghosszabbítja Bicskéig. Pálinkát iszik, kolbászt tölt – ha szerencséje van a disznónak, ledarálás előtt le is szúrja -, fél kézzel összepattintja a stelázsit, maga kovászolta uborkát visz be a dolgozóba, és beleszórja a savanyúságos edénybe, a többi közé, hogy a menzára érkezők végre valami jót is egyenek. Ez mind a nagy nemzethez tartozás megnyilvánulása.

Egy falusi gyerek mindig két lábbal áll a földön – a stabilitás érdekében néha akár négy lábbal is -, racionálisan gondolkodik, kérges a tenyere, bütykös a lába, lézeres nézéssel átlát a szitán, préselt farost lemezen, falazóblokkon. Ezért aztán őt nem lehet bepalizni, átverni, megszédíteni. Pontosan tudja, hogy a kommunisták köztünk járnak, és megállás nélkül ármánykodnak ellene. Újra át akarják venni a hatalmat, ebben Soros György is segíti őket – már amikor nem azzal van elfoglalva, hogy migránsokat telepítsen Hajdúrettenetes-külsőre -, ráadásul itt van a szörnyű Európai Unió is, amelyiknek feltett szándéka, hogy kifossza Magyarországot.

Az Európai Unió új szétosztási rendszere abszurd, mert a szegény országok pénzéből finanszírozzák a gazdagokét.

Ezt is a rádiójában mondta ő. Márpedig ha van valaki, aki képben van az elosztási rendszerek torzulásaiban, az nem más, mint Orbán Viktor. Gondoljunk csak a minimálbér megadóztatására, és az egykulcsos adórendszerre, ezzel párhuzamosan a már eleve is magas áfakulcs megemelésére és kiterjesztésére. A minimálbér megadóztatásával a legalacsonyabb jövedelműeket sarcolta meg, de az semmi az egykulcsos adóhoz képest. Ott ugyanis a szegények adóját emelte, a gazdagok adóját csökkentette. Áfát pedig mindenki fizet, aki bármit vásárol, bármilyen szolgáltatást igénybe vesz. A legszegényebbek is annyit fizetnek, mint a gazdagok. Na és hogyan teremtette meg a nagyszerű falusi gyerek a feltételeket a gazdagok adójának csökkentéséhez? Hát úgy, hogy amennyi bevétel kiesett azért, mert az ötmilliós jövedelem után már nem 36, hanem 15 százalék lett a személyi jövedelemadó, azt beszedte azoktól, akik a nyomorult kis fizetésükből addig nem fizettek személyi jövedelemadót. Ameddig egy bruttó ötmilliós fizetésből 2008-ban a szorgos munkavállaló 2 617 789 forint nettót vitt haza, ma ugyanez a szorgos, buttó ötmilliót kereső szalagmunkás vagy bolti pénztáros 3 325 000 forintnak örvendezhet. De – csak az érthetőség kedvéért használok kerek számot – ameddig egy bruttó százezres fizetés 2008-ban 76 340 forintot ért, ma ugyanez 66 500 forintot kóstál.

És még itt nincsen vége, sőt! Ha ugyanez a bruttó százezret kereső helyettes államtitkár három gyereket nevel, akkor családi adókedvezményként 32 000 forint kőkemény emelkedéssel számolhat, így már 98 500 forintot is hazavihet, eldőzsölhet. Ámde 67 000 forint családi adókedvezményt meg nem vihet haza ő, mert nincs annyi jövedelme, amiből le lehetne vonni. Az ötmilliót kereső szalagmunkás természetesen teljes egészében igénybe tudja venni a három gyerek után havonta járó 99 000 forint adókedvezményt. Kicsit több (az adókedvezmény), mint a százezres államtitkári fizetés teljes nettó összege.

Na, így kell ezt csinálni. És hát a százezres államtitkár is megveszi a három gyerekének a kiflit, gyógyszert, tejet, tornacipőt, ami után ki is fizeti a világbajnok áfát. Persze az ötmilliós szalagmunkás is megveszi, csak neki valamiért nem fáj annyira.

Hát valahogy ez a módja annak, hogy a szegényektől elvegyünk, a gazdagoknak meg odaadjuk. Nem? De. Ha mindezt sikerül úgy kivitelezni, hogy a szegények még hálásan kezet is csókoljanak érte, akkor az már tényleg világszám. Márpedig Orbánnak sikerült a nagy bravúr. Ameddig a társadalom egy bizonyos része meg nem tanul összeadni, kivonni, addig nem sok minden veszélyeztetheti a falusi gyerek nemzetileg büszke hatalmát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.