Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Maszkvarrás helyett inkább a szemellenzőt kellene levenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor maszkot kapott. Na nem mintha rászorult volna, hiszen neki már a kezdetek kezdetén is a legnagyobb biztonságot nyújtó ffp3-as maszk volt az arcán, amikor még az orvosok közül sem sokaknak volt még csak ffp2-es védőmaszk sem. De Orbánt ez nem zavarta, szinte naponta cserélgette a maszkjait, hiszen vélhetően ő is a veszélyeztetettek csoportjához tartozik, ugyanis szinte kizárt, hogy ne rendelkezzen még valamiféle érrendszeri betegséggel, arról már nem is beszélve, hogy nem túl sportos alkat. Ez azonban csak egy dolog lenne, hiszen ahhoz, hogy valaki jó miniszterelnök legyen, nem előfeltétel a sportos külső, azonban Orbán nem hogy nem sportos, de legalább igénytelen. Ezen nem változtat egyetlen maszk, vagy hátitáska sem, hiszen lehet bármilyen gazdag valaki, a tahóság bizony kiül az emberre. Itt elsősorban nem a kinézetre gondolok, hanem arra, ahogy Orbán sorozatosan megnyilvánul, vagy ahogy fogadja vendégeit.

Itt azonban mégsem ez a legfontosabb, hiszen a maszk nem azért érkezett Orbánnak, hogy attól majd megszépül, hanem azért, hogy az megvédje őt a sárdobálóktól. Az ajándékozó – aki a maszkot küldte egy-két miatyánk kíséretében – itt vélhetően a hazaáruló, mocskos libsikre gondolt, de mégis csak csúnya lett volna ezzel elrontani ezt a nagyszerű levelet, amelyet a drága miniszterelnökúrnak küldött. Ahhoz, hogy az ember vak legyen, megvan minden joga, de az, hogy valaki ennyire ne lássa a valóságot, az valami egészen súlyos. A maszk kíséretében ugyanis a következő levél érkezett Orbán Facebook bejegyzésének tanúsága szerint:

Ezt a két maszkot nem annyira a vírus- inkább a sárdobálók elleni küzdelmhez készítettem Önöknek és küldöm szeretettel, nagyszüleim fohásszával, Segíts Öreg Östen, oltalmazz Boldogasszony, a gonoszoktól ments meg Uram minket! Én ennyivel (és az itthonmaradással) tudok csatlakozni ahhoz a talán több millió honfitársamhoz, akik Önök mellett és mögött állva segítenek erőfeszítéseikben. Köszönöm ezt Önöknek, segítőiknek és minden jóakaratú embernek!

Ez a levél pontosan azt mutatja meg: volt okunk attól tartani, hogy Orbán szavazói majd azt fogják képzelni, hogy maga a miniszterek elnöke volt az, aki csodálatos hazaszeretetével és törődésével megmentette a magyarokat a gaz járványtól. Ahogy a levélből is jól kivehető, vannak, akik úgy hiszik: Orbán legyőzte a vírust, ezért mi jól tesszük, ha mellé, valamint mögé állunk, ezzel is segítve őt az erőfeszítéseiben. Természetesen a drága miniszterelnökúr csapatát is megilleti a dicséret, hiszen ők is óriási munkát végeztek akkor, amikor sikeresen megvédték az országot a vírustól. A kérdés már csak az, hogy miért is kellene támogatni ahhoz a kormányt, hogy valaki otthonmaradással segítse az egészségügyet? Tudtommal nem a magyar kormány zsenialitásának köszönhető az, hogy több millió magyar maradt otthon, hanem annak, hogy a kijárási korlátozás bizonyult az egyetlen működő opciónak, lévén, hogy a kormány a kezdetekkor az emberek folyamatos könyörgése ellenére sem kívánt tesztelni senkit.

Aki nem ért egyet Orbán döntéseivel, az pedig azonnal sárdobálóvá válik? Ugyan miért is? Azok, akik ellenezték Orbán teljhatalmának kiteljesedését, nem a járványellenes intézkedések miatt háborodtak fel, hanem minden más miatt, amit a kormány a járvány nevében megtett. Magyarországon pont nem volt jellemző az, hogy az emberek azért mentek volna utcára, mert követelték, hogy újra „szabadok” lehessenek, sőt ha emlékeim nem csalnak, pont hogy gyorsabb reakciót és súlyosabb korlátozásokat vártak volna el még márciusban. Itt nem sárdobálásról van szó, hanem arról, hogy Orbán ismét visszaélt a hatalmával, ez pedig – úgy tűnik – sokaknak egyszerűen fel sem tűnt. Csak az óriási sikert látják Orbán döntései következtében, azt már nem, hogy eközben szaporán semmisítik meg az önkormányzatiságot, fosztják ki korábban soha nem látott mértékben az országot, és csoportosítják úgy át a kerületi és városi költségvetéseket, hogy afölött a Fidesz rendelkezhessen majd.

Nem maszkot kellett volna varrogatni, hanem a szemellenzőt kellene már végre levenni és meglátni, hogy itt már sem a Boldogasszony, sem pedig a fohászok nem segítenek. Egy rabló maffia lopja szét az országot, miközben Mari nénik Hugyagról köszönetet nyilvánítanak ezért. Sajnos súlyos a helyzet, és nem tudom, hova fokozható még.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.