Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hogy az „ellenállási mozgalmat” csírájában elfojtsák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a korlátozások feloldása után mintha elszabadult volna a pokol Kipcsakiában; bűncselekményekről, szabálysértésekről szóló hírekkel vagyunk tele, visszaállni látszik a régi „rend”.

Mert ugye home office-ban nem lehet nyakláncokat letépni a nőkről. Nem lehet két, nem éppen büntetlen előéletű csapatnak szülinapozni, hogy aztán a társadalmi távolságot be nem tartva gyilkolják egymást. Nem lehet zavartan viselkedni a piros lámpánál, majd zavartan elhajtani a rendőrök elől. És nem lehet drogot szállítani sem. Egyszóval a járványügyi operett-intézkedéseknek legalább annyi hasznuk volt, hogy a rendőröknek nem volt más feladatuk, mint a dudálókat, az EU-lobogósokat, a Facebookon kritikus véleményt megfogalmazó, rendszerellenes nyugdíjasokat rémhírterjesztés vádjával zrikálni. De majd most minden másképp lesz.

Nyilván nem azért, mert megszűnnek a bűncselekmények, hanem azért, mert nem fogják győzni. Amíg ez tart, addig sem vesszük észre, hogy a katonaság még mindig operatívan ott liheg a különböző intézmények, cégek, kórházak élén, és korlátozza mindennapi tevékenységüket. Hogy ezerrel pakolják tele szájtépő külügyminiszterünk valamennyi repülőgépét kartondobozokkal, lejárt szavatosságú latex kesztyűkkel, valamint alvászavart javító orvosi eszközökkel. Amely repülőket, nem tudom, látott-e már valaki online a radaron röpködni, vagy csak azt az egyet pakolták ki és be minden nap. (Hinnye, na most várhatom az ÁVH-t.) Tábornok úrelvtárs, jelentem, hogy csak kérdeztem.

Mindenesetre eggyel több feladatuk biztosan lesz az állampárti hatóságoknak, mert fel kell majd dolgozniuk egy rakás besúgói feljelentést, hogy az „ellenállási mozgalmat” csírájában elfojtsák. Hála Orbánék nyugdíjaskorú, zárlatos processzor-állományának, amely adatok tárolására már nem különösebben alkalmas, hely hiányában így inkább „megosztják”. Legalább kevesebbet kell gondolkodniuk. (Na most a nyugdíjas szekértábort is jól magamra húztam, pardon.)

Szóval lesz itt munka bőven. Amennyit a vírus elpusztított, annyi munkahelyet teremt a fickós macsó. El tudnak helyezkedni bruttó 160 ezerért a pacalhuszár hadseregében tölteléknek. Esetleg az olajszőkített seregében. Erről jut eszembe: most akkor már nem sebész, hanem rendőr fog műteni? Bár lényegében mindegy: a kórházakban eddig is a fertőzésekbe döglöttünk bele, ezután legfeljebb az ólom is a nyakunkba liheg majd. Eggyel több vagy kevesebb, már igazán nem számít, csak újra kell értelmeznünk a Mengyelejev táblázatot.

Persze ez nem nyugtat meg, mert eddig legalább a háziorvosaink el tudtak látni, de innentől kezdve visszaállunk a jól bejáratott szocialista rendszerbe, hiszen a lila foltosra dolgozott tenyerű kipcsak macsó megmondta, hogy nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy visszajöjjenek az ablakon. Nem biza, tudniillik végig itt voltak, csak Fidesznek álcázták magukat.

Sokáig a Szekuritátét üdvözöltem a telefonban, most kezdhetem elölről. Csak a neve lett más a gyereknek. Kicsit hosszabb szülés volt, a gyerek is testesebb, és már nem is sír fel. Isten hozta, őrnagy úr/elvtárs!

Csoma Gábor

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.