Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És ki vásárolja vissza Erdélyt magának és maholnap kinek a kizárólagos tulajdonába kerül a műtrágyagyár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: matek

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne jöjjön! Akkora alapismeret hiánya van kendnek a hungarikumokból, hogy már rögvest, a határon fejre állna kend, miközben felakadt szemmel dobna egy hátast. Nem hiszi, mi? 

Akkor az ősöket kímélendő netes forrásokból dobok kendnek néhány levezetést a felhőbe, az egyszerűtől a bonyolultig haladva, mert azt mondta a tata, hogy azt úgy kell, mert ez nem NER NAT, hanem kendre méretezett, vagyis inkluzív ismeretátadás. (Ha ezt tudom, amit most csinálok, ezt így hívják, akkor neki se kezdek, de ha már belekaptam, magyar vagyok, vagy mi a szösz, nem értek hozzá, tehát logikus: gyerünk!)

Az alapművelet. Teszt, így digitálisan, online. Nem jár érte magyarság kredit pont, úgyhogy ne erőlködjön. Csak lazán. Nyugodtan mondja már előre, hogy amit írt a kezével, azt nem mondta a szájával. Simán bekajáljuk. Nálunk ez teljesen normális reagálás, mert legyengültünk a vírustól és mindjárt jönnek a migránsok. Mondjuk, kedvezményként Rákóczi dukátban számolunk. Hogy még könnyebb legyen, elhagyok egy szakajtó nullát mivel kend sose zsonglőrködött a nagy számokkal, ráadásul a piros pöttyről se tett említést. Nos: 10 – 11 – 6 = ? Mennyi? Na, nemá! Ne tessék gondolkodni. A gondolkodás nehezíti a magyaros számolást. Ez minálunk most +17 mert vészhelyzet van, és genetika, és bennszülött kedvezmény, és felcsúti szakrális ki-besugárzás. És főként leginkább a kedvező terepviszonyokat érvényesíteni tudó körbála tetejéről egyrészt garantáltan nincs veszteség, másrészt könnyebb meglátni az osztalékot.

És akkor most egy bonyolultabb feladvány. Kend ezt sose tanulta a jezsuitáknál, csak tudja. Ahogy mifelénk mondják, zsigerből. Ha fog kend egy rózsafa gyökeret és teszem fel száraz a nyomorult, akkor tűzre veti és tüzelőként hasznosul. De ha kend pipaszárat farag belőle (a tata szerint meggyfából jobb lenne, a nagyi szerint meg az hagyján, hogy ártalmas a dohányzás, de még büdös is), akkor munkát végzett rajta, amit a nyakkendősök hozzáadott értéknek neveznek. Mivelhogy az egyetlen szalonnázó bugylibicskájával végezte ezt a nemes tettet a pipaszár máris kézműves termékké lényegül, merthogy egyedi. Mert egyedi; drágább.

Namármost ha még a kend neve mögé odabiggyesztik a népművészet mestere titulust? (Elég egy Trianonos kopjafa, már a lakk nélküli változatára is életjáradékot kap érte, ha nem úszómester, akkor is.) Nos, akkor, ha a turistáknak nevezett migránsokra sózzák a világ legnagyobb számoló művészének, a Lölö bácsinak valamelyik szállodájába, hát akkor ne tudja meg mennyi az árrés, mert önjáróvá válik, menten megindul és kappanalkotóvá lényegül a bicska. És hiába tiltja törvény a nemváltoztatást, a kend faragó alkalmatossága szikévé avanzsál és a kend munkáján élősködőket a jellemükhöz igazítja – vagyis nemtelené – egyetlen metszéssel. (számítson rá, letartóztatják a bicskát és kend ellen eljárás indul, de mivel kend hálózaton kívüli, gyorsan be is fejeződik. Ítélettel. Ha jogvégzett kend, akkor késik az ítélet és a vizsgálatiban beszélgethet néhány évig a DK-s Czeglédyvel, ha másképpen nem lehet szívatni a Gyurcsányt.)

De térjünk csak vissza az értéktöbblethez. Mert az gyarapodik ám rendesen. A „Hűbéri Hálózat az Értékekért” nem aprózza el. 50 millió/fő a napi adag. Igaz már keményebb a bőr a térdükön, mint a tevének, és a folyamatos fogcsattogtatástól és vicsorgástól havonta protéziscserére szorulnak, de telik, van miből, a legtöbb értéket már megszerezték.

Tudom, hogy kend már ennyi csudától hasra esik. De nem féltem. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat most már mindenkit figyel, senkit nem hagynak feltápászkodni, hanem érte mennek, már akkor, amikor megbotlik. És azt ők döntik el, hogy mikor botlik meg valaki. Úgyhogy legyen csak kend nyugodt.

Azért még akad némi számolni való. A történelmi jelentőségűről vélhetően értesült, mert az árából ítélve a kend ablaka alá is jutott az erről tudósító óriásplakátokból, úgyhogy ezt nem is ragoznám. 

Abban sincs ugye semmi rendkívüli, hogy nálunk többen gyógyultak, mit ahányan megbetegedtek, és a járvány gyógyultan távozott a kórházakból az öregtárolókba, ahol a körülmények hatására úgy legyengült, hogy a fertőzött öregek alapbetegségükből következő elhalálozását már nem tudta megakadályozni.

A Trianonos újraszámolás viszont megint elakadt. Még mindig nem találtak Károlyi Mihályon kívül másik magyar urat, aki önszántából adott volna földet a magyar parasztnak, mint ahogyan az se publikus, hogy parasztok hiányában most kié a Károlyi birtok. És ki vásárolja vissza Erdélyt magának és maholnap kinek a kizárólagos tulajdonába kerül a műtrágyagyár.

Végül van még valami, amivel nem számoltunk és ez meg is látszik rajta. Az van, hogy itt a munkaalapú társadalmat azok tervezik, és kiviteleztetik, akik életükben egy percet sem dolgoztak. Érti? Munkahelyen/munkaszervezetben. Főnökként/beosztottként/kollégaként, egymásra utalva. 

Kend meg számoljon azzal, hogy már itt se vagyok, mert az eső után máris itt a levéltetű a gabonán. Tudta, hogy már ez a tetű is rendszert váltott? A gabona is kell neki. Bezzeg az előző diktatúrában szerényen el volt a szilvafánkon és etette a hangyáinkat. Megyek lesni, mennyi víz folyik a tartályba. Ez fontos feladat, az arányok miatt. Ennek a munkának kicsi a hozzáadott értéke. Ezzel előre számoltam. De nem számítottam arra, hogy a Gabi bácsi az ügyességem miatt KOLLÉGAKÉNT számol velem és meló után megyünk fertőtlenítés gyanánt sütizni a nyári konyhába! 

Tudja kend: az egészségre vigyázni (meg az okuláréra)!  

Bütyökfalva, 2020. május 22.                          

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.