Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Skizodráma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Forgatókönyv egy alternatív propagandavideóhoz.

Szín: Nemzeti Színház, az összetartozás függönye előtt (vagy tetszés szerint mögé bújva, a drámai hatást fokozva ezzel). A díszlet annyira puritán, hogy gyakorlatilag nincs is, az üres színpadon csak egy (remélhetőleg működő) mikrofon van elhelyezve. Az elhangzó részlet a híres “Függönyharcos” című jelenet nagymonoskizológja az immár 10 éve futó, méltán népszerűtlen Pannon Paradicsom című népszínműből.

(Nagyvezír balról be, majd a színpad közepén megáll a saját lábunkon és rázendít.)

Mimagyarok büszkék vagyunk ezeréves nemzetünkre és a hagyományainkra: a járványgörbét már honfoglaló őseink is nyereg alatt lapították, és én mi, gyökereinkhez hűen, a hátrafelé nyalizó 133 bátor harcosunkkal elértük, hogy ezentúl mindig úgy álljanak a számok, ahogy azt a nagykanyarban előzés könyvében előre megírom.

Az elmúlt időszakban éjt nappallá téve küzdöttünk a gonosz vírussal, előnyünkre szolgált, hogy már évek óta harcolunk mindenféle láthatatlan ellenséggel, így tapasztalatban nem volt hiány. Jól ismert együttműködési szándékaink ellenére mindvégig ellenszélben lovagoltunk a csatába a mindenhonnan ránk záporozó támadó nyilak ostromgyűrűjének erdejében.

A fővárosban a helyzet komoly aggodalomra adott okot, és itt zárójelben fontos kiemelnem, hogy bezzeg Tarlós István 9 éves főpolgármestersége alatt senki nem fertőződött meg koronavírussal Budapesten. Rengeteg keccsölés áll mögöttünk, kemény döntéseket kellett meghoznunk a korlátozásokra, majd azok feloldására vonatkozóan. A Trianon emlékévet idén jelképesen ünnepeljük: hétfőtől Budapestet és Pest megyét visszacsatoljuk az országhoz.

Megígértük, hogy senkit nem hagyunk az út szélén, és ezt be is tartottuk, mert elrendeltük, hogy mindenki maradjon otthon inkább. Aki ennek ellenére mégis az út szélén kóválygott, azt megbüntettük vagy megkértük, hogy üljön át egy másik kaspóba.

Világtörténelmi gazdasági akciótervünk sikere óriásplakátra kívánkozik, ezeket úgy helyeztük ki, hogy távoli galaxisokból is jól láthatóak legyenek, bár irigyeink már így is annyian vannak, mint földön a csillag.

Rengeteg munkahelyet teremtettünk, mert azt máris elmondhatom, hogy a már meglévő munkahelyeken a kijárási korlátozások miatt/alatt elbocsájtottak megürült helyén a nyitás után újra szükség lesz a dolgos munkaerőre.

Sikeres portyáinknak köszönhetően térdig járunk a védőmaszkokban, ezért kivezényeljük a közmunkásokat, hogy lapátolják félre az utakról. A lélegeztetőgépekkel eltorlaszolt légihidunk megtisztítására közbeszerzési pályázatot írtunk ki, és légvárainkat is tovább építjük-szépítjük, ezek költségeire már elkülönítettünk néhány milliárdot a járványügyi alapból.

Végtelenül hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak, ezt egy facebook bejegyzésben ki is fejeztük, sőt, Csepelen néhány rekesz almával honoráltuk áldozatos munkájukat, reméljük, az országban minden keményen dolgozó kisemberhez eljut megbecsülésünk üzenete.

Május végén visszaadom Európa zászlóshajójának kapitányi kormányát a parlamentnek, de hogy melyik évben, azt még nem áll módomban elárulni.

Nekünk a családom az első. Ezekben a vészterhes időkben össze kell fognunk, gondoskodjunk családunkról és segítsünk a szomszédunknak is, én is ezt teszem lankadatlanul.

Egyetlen magyar sincs egyedül, a hangok is megmondták.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

(A jelenet végén eltűnik a süllyesztőben)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.