Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a valóság az álhír, az álhír pedig a valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magát köztévének hazudó M1 Leleplezzük az álhíreket címmel külön blokkot hozott létre a híradóban, ami már önmagában is borzasztóan nevetséges, hiszen ha valóban lelepleznék az álhíreket, akkor saját magukkal kellene kezdeni a munkát, csak akkor nem igazán férne bele abba a 10 perces blokkba, ahol az ellenzék lejáratásával és a kormány seggnyalásával foglalkoznak. A szombat esti műsorba futólag belepillantottam, de a készülék előtt ragadtam, mivel ennyi baromságot már igen régen láttam gyors egymásutánban. Ott kezdődött a történet, hogy Szemző Áron a Momentum Budakeszi önkormányzati képviselője egy posztot tett közzé Facebook-oldalán, amelyben elmondta, hogy az M1 megkereste őt azzal a kérdéssel, hogy miért rohannak egy német tévéhez hazát árulni?

Ez a megkeresés azt követően érkezett, hogy ő, Szél Bernadett és Karácsony Gergely is nyilatkozott a német közszolgálati tévé riporterének, aki pár perces anyagot készített egy műsor számára. Ezen úgy felháborodott a magyar köztévé – ilyet ugyanis idehaza biztosan nem tehetne meg semelyik közpénzből fizetett riporter sem –, hogy azonnal kérdőre vonta a momentumos képviselőt. Már ez önmagában is borzasztóan szánalmas, de ezt követően egy, még ennél is szánalmasabb anyagot készítettek a megjelent riportról, amit sikeresen beillesztettek a már korábban említett álhíres blokkba. A vicc az egészben az, hogy Szemző a poszt végére csak a következő állítást tette:

Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lejárató propaganda anyagot fognak ebből estére kotyvasztani.

A kormánypropaganda ennyire egyszerűen és átlátszóan működik, pedig a riportban nem másról volt szó, mint arról, hogy a Szijjártó Péter irányításával Magyarországra szállított ki tudja hány millió védőfelszerelésből messze nem jutott mindenkinek, ezért fogták magukat, és elkezdtek védőfelszereléseket osztani a helyi intézményeknek. Ezzel az M1 szerint lejáratták Magyarországot – nem a kormányt, hanem közel 10 millió magyar embert –, ami természetesen felháborító. Hogy egyébként ez mennyire nem álhír, azt egy következő blokkban bizonyították, ahol Bencsik János videójával foglalkoztak, amelyben a független képviselő bemutatta, hogy a Jahn Ferenc kórházban milyen eszközökkel dolgoznak az orvosok és nővérek.

Ezek a szóban forgó eszközök – amelyeket Bencsik be is mutatott – a már elhíresült kínai szállítmányból származtak, amelynek dobozain nem más volt olvasható kínai nyelven, mint hogy egészségügyi felhasználásra nem alkalmas. Emiatt újságírók és képviselők tucatjai keresték fel az illetékes minisztériumokat és különféle osztályokat, azonban sehonnan nem kaptak semmiféle választ. Nem elég ugyanis, hogy a mi Orbán Viktorunk hozat több millió védőfelszerelést, de egyesek még meg is kérdezik, hogy ezek egyébként milyen minőségűek. Felháborító, hogy kussolás helyett valaki kérdéseket mer feltenni. A Bencsik János oldalán található videó igen súlyos, azonban távolról sem kapott akkora sajtónyilvánosságot, mint az véleményem szerint egy ilyen esetben elvárhatóó lenne.

Ebből ugyanis kiderül, hogy a dobozban található maszkok, kesztyűk és védőköpenyek egyszerűen nem alkalmasak egy egész napos munkára, ezért használatuk veszélybe sodorja az abban dolgozókat. Ezt egy nővér – neve elhallgatása és hangja megváltoztatása mellett – merte csak elmondani, hiszen tisztában van azzal, hogy ha kiderül, ki ő, akkor vélhetően már aznap repül a kórházból. Mi sem mutatja jobban ezt a félelmét, mint az, hogy a kórház igazgatósága azonnal elhatárolódott a videóban tett nyilatkozattól és felháborítónak minősítették azt, mert szerintük a kormány biztosított minden felszerelést az egészségügyi dolgozók számára. A legszomorúbb az, hogy – úgy hiszem – a videó bármelyik kórházban készülhetett volna, a végeredmény hasonló lett volna. Nem feltétlenül a silány minőségű felszerelések tekintetében, de abban mindenképpen, hogy tartva a kormány bosszújától, mindent is letagad a kórház vezetősége.

Nem történt tehát más, mint hogy a kormánypropaganda malmai tovább őrölnek, a valóságról pedig továbbra is csak Facebook-oldalakról, esetleg blogbejegyzésekből értesülhetünk. Az ország egyetlen szerencséje az, hogy minket, akárcsak a régiónkat, idáig megkímélt a járvány, hiszen ha ezeket a védőfelszereléseket komolyan próbára tette volna a járvány, akkor magyarázhatta volna a köztévé a kormány sikerességét ahogy akarja, ha ezer számra haltak volna az emberek a hiányosságok miatt, igen gyorsan megváltozott volna a közhangulat. Orbán megúszta a pofáraesést, hiszen a lélegeztetésre használhatatlan készülékek, a hajfestésre alkalmas gumikesztyűk, a papírból készült védőköpenyek és a használhatatlan maszkok nem kellett, hogy élesben is vizsgázzanak a koronavírussal szemben. Őszig még van ideje helyrehozni az eddigi hibáit, és felkészülhet a járvány második hullámára. Ha viszont ezt nem teszi meg, akkor csúnya taknyolás lehet a vége, hiszen nincs rá biztosíték, hogy a most még rettegő egészségügyi dolgozók nem nyitják ki egyszer nyilvánosan is a szájukat, és nem számolnak be a valóságról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.