Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Morális mocsárban dagonyázva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Judit eddig is már több ízben bizonyította, hogy neki mindenképpen helye van a Fidesz soraiban, sőt. Többszörösen megmutatta, hogy minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy igazságügyi miniszter legyen. Azt a látszatot kelti, hogy fogalma nincs az emberségről, tisztességről, de a gerincességgel is maximum a filmekből ismerkedhetett meg. Gond és kérdés nélkül hajtja végre a kormány által kiadott parancsokat, amelyek szisztematikusan csorbítják a magyar demokráciát, valamint emberi jogainkat. A kormányzati döntéseket Varga bármilyen fórumon képes rezzenéstelen arccal megvédeni, ami azt jelenti, hogy vagy valóban elhiszi azt, hogy amit tesz, az rendben van, vagy azt, hogy fel sem fogja döntései súlyát. Bárhogyan is legyen, ilyen kvalitásokkal nem is volt kérdéses az, hogy miniszteri szék járt neki. Varga mostanság nem csak az igazságügyek kapcsán fejti ki véleményét, hanem például úgy tesz, mintha kiállna a nők jogaiért is. Ha már ő maga is a női nem képviselője.

Először a családon belüli erőszak ellen szólalt fel, ami igencsak visszafelé sült el, hiszen elég nehéz elhinni, hogy a kormány kiáll a nők jogaiért, amikor nemhogy nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, de egyenesen elutasítja azt egy politikai állásfoglalásban. Az is elég egyértelmű, hogy törvényi módosításokra lenne szükség ahhoz, hogy valóban felelősségre lehessen vonni azokat, akik folyamatos lelki, vagy fizikai erőszakot követnek el a velük egy háztartásban élőkkel szemben. De a büntetés önmagában még nem elég. Pláne akkor nem, ha az túl későn érkezik, hiszen a sokadik bántalmazást az áldozat gyakran már nem éli túl. Arra is szükség lenne, hogy családsegítő szervezetek és pszichológusok támogassák az erőszakot elszenvedőket. Szükség lenne emellett olyan lakásokra is, ahol biztonságban tudják tartani azokat, akik feljelentették az erőszaktevőket.

Ezek közül igen kevés teljesült ezidáig (tervek és ígéretek vannak dögivel), ami annak is köszönhető, hogy a kormányt valójában hidegen hagyja ez a téma. El vannak foglalva a saját meggazdagodásukkal és azzal, hogy 2022-ben – már ha tartanak majd választásokat – ismételten győztesen jöjjenek ki a megmérettetésből. A hatalom és a pénz megtartásához ugyanis arra van szükség, hogy továbbra is rendelkezzenk legalább kétharmaddal, hiszen akkor az ellenzék lényegében teljesen funkcióját veszíti és egyedül kormányozhatják az országot. A törvényeket ők írják, a döntések mindegyike tőlük – pontosabban Orbán Viktortól – függ, ezért az ország is az ő szájuk íze szerint változik.

Ezt is tökéletesen ábrázolja Kövér László házmester országgyűlési tevékenysége, amely már régen túl van a felháborítón. Még egy ilyen arrogáns, agresszív, modortalan házelnöke a parlamentnek nem volt, mégis úgy tűnik, a Fidesz szinte büszke Kövérre. Elég csak megnézni, mit mondott pár héttel ezelőtt egy, a Hír Tv által feltett kérdésre, miszerint az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea felszólalást? A csattanós válasz pedig azonnal érkezett:

Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.

Ezután az ellenzék politikusai bocsánatkérésre szólították fel a házelnököt, és a parlamentben is tiltakoztak a kijelentés ellen. Egy normális országban egy ilyen beszólás után már másnap nem lett volna Kövérnek munkája, de nálunk ezzel semmi gond nincs. Sőt, a Fidesz konkrétan azt állította, hogy félremagyarázzák a házmester szavait, ő ugyanis nem általában a nőkről beszélt, csupán azokról az ellenzéki képviselőkről, akik eltorzult arccal gyűlölködnek. Ha van legalja a dolognak, akkor mi már régen ez alá ástunk méterekkel. Egyszerűen hihetetlen, hogy morálisan elfogadhatónak találják ezt a kijelentést, ami tényleg az elmúlt időszak egyik legsúlyosabb kijelentése. Viszont a házmester nyilvános megvédése itt még messze nem ért véget, hiszen a nők jogaiért újabban a kirakatban harcoló Varga Judit is beszállt a csörtébe. A kormányzati Magyar Nemzetben megjelent interjú témába vágó alákérdezésére a következőket bírta válaszolni:

A jelenlegi helyzetben szerintem nem kellene ilyen kérdésekkel foglalkozni. Irigylem az ellenzéki képviselőket, hogy ennyi idejük van. Egy TV műsorból vett, kontextusából kiragadott félmondat alapján akarnak feszültséget kelteni.

Kövér László szerintem a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor arról beszélt, hogy nem szeretne egy nőt hozzá méltatlan helyzetben látni.

Arra az eszményre utalt, hogy a nőket bizonyos rájuk jellemző viselkedésformák miatt jobban tiszteljük. A házelnöknek éppen annyira joga van egy ilyen konzervatív megnyilvánuláshoz, mint másnak egy liberális állásfoglaláshoz. Személy szerint engem, mint nőt nem sértett meg. Magyarországon egyenjogúság van, de figyelembe kell vennünk, hogy a férfiak és a nők egymástól különböznek.

Azt csak halkan és szégyenkezve jegyzem meg, hogy az idézett interjú a következő címen fut: Mindenki legyen bátor és hűséges a saját elveihez. Milyen elvekről beszélhetünk itt, drága Judit? Alig merem megkérdezni, hogy egy végtelenül primitív, tahó megnyilvánulás valóban konzervatívnak minősül? Ez lenne a konzervatív felfogás alapja? A mérhetetlen tahóság és erkölcstelenség? Ha ez így van, akkor elég sok dolgot megmagyaráz abból, miért kormányoz úgy a keresztény-konzervatív Fidesz-KDNP, ahogyan kormányoz. Varga Judit jól beleillik a sorba, hiszen tökéletesen megtesesíti ezt a felfogást. Trócsányi László után hiába bízott bárki abban, hogy nem lejjebb csúszik a mérce, sikerült lejjebb csúszni. Varga Judit az élő bizonyíték arra az erkölcsi mocsárra, amelyben olyan büszkén dagonyázik a magát konzervatívnak és kereszténynek tartó kormány.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.