Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nagy magyar befőtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint tudjuk, a befőzés kényes művelet, addig kell megejteni, amíg a gyümölcs ép, egészséges, nem rohadt, nem fonnyadt.

Kezdjük hát el a nagy magyar befőtt elkészítését!

Először is vegyük az alapanyagot: kell hozzá körülbelül tízmillió kis bogyó. Alaposan válogassuk ki, a rohadtakat (ballibsi, sorosfertőzött, meleg, pogány, cigány, zsidó, beteg, gondolkodni tudó, stb.) dobjuk ki. A maradékot mossuk át ígéretekkel, szlogenekkel.

Ezeket szép sorban helyezzük el az előzetesen Cecília asszony által hipóval kifertőtlenített, vírusmentes edényben. Ízesítésnek használhatunk cukrozott taknyot, pár kiló krumplit, egy heti nyugdíjat, színezékként aranyos propaganda videókat, édes, cuki Orbán fotókat. Legfelülre tegyünk óriásplakátokat.

Kicsit várjunk, amíg leülepszik, majd az egészet öntsük fel csurig parlamenti felszólalásokkal, és aki a csípősebbet szereti, megbolondíthatja Bayer-féle szósszal is. Díszítésként tegyünk rá Kövér, Áder, Orbán, Novák, Mészáros stb. marcipán figurákat.

Ne feledkezzünk meg a tartósításról se. Szórjunk rá tetszés szerinti mennyiségű – tíz, vagy akár ötven évnyi – titkosítást, majd zárjuk le pengekerítéssel, és a biztonság kedvéért tekerjük körbe néhány kilométer szögesdróttal is.

Az így elkészített befőttet tegyük egy közpénzzel kibélelt, stadion nagyságú dunsztba, takarjuk le uniós pénzekkel, és várjunk, amíg összeérik. Mikor azt látjuk, hogy a kis készítményünk egységes egész, rózsaszín árnyalatot öltött masszává vált, felbonthatjuk, fogyasztásra kész. Jöhet a kóstolás!

Na de miezamiez? Poshadt, erjedt, ráadásul még büdös is. Sebaj, ne keseredjünk el, jó lesz cefrének!

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.