Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A rézfülű vírus 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A sokat emlegetett bagolynak természetesen egészen már alkatrésze van rézből, de azért, hogy ne sértsem az érzékenyebb lelkeket, felhasználom a családi szótárunkat, nálunk ugyanis nem volt honos semmiféle trágárság, a legnagyobb dühükben is legfeljebb addig ragadtatták magukat a szüleim, hogy irgum-burgum. Na de nem ez a lényeg, lássuk, hogyan kerül most ide ez a rézfülű.

Napjaink meghatározója a koronás mumus, akár a kormány szűnni nem akaró nagyszerűségéről, akár az ellenzék egyre súlyosbodó bénaságáról van is szó, minden információ a járvány-adta vezérfonalra van fölfűzve, igazából előre meg lehet mondani, hogyan áll majd össze az esti híradó. Csak a számok módosulnak, a lényeg nem változik. A számok természetesen megbízhatóak, megtudhattuk Müller Cecíliától a minap, hogy a betegek között több a nő, mint a férfi, 53%-uk nő, 47%-uk pedig férfi. Nyugodtan utána lehet számolni, hibát nem találunk benne, a két szám pontosan kiadja a száz százalékot.

Szijjártó Péter naponta beszámol róla, hogy hány repülőgép érkezett Kínából, pontosan hány maszkot, hány kesztyűt, hány védőruhát és hány lélegeztetőgépet hoztak éppen – ezeknek a további sorsáról kíváncsiskodni fölösleges lenne, hiszen biztosan gondoskodó kezek juttatják el azokat mindenhova, ahol szükség van rájuk. Az ellenzék természetesen szokása szerint gáncsolja a kormányzati szakértelmet, a fake-news-gyárak ontják a rémhíreket, hogy a háziorvosokat például nem látták el védőfelszereléssel, ez azonban nyilvánvalóan nem igaz, Müller Cecília személyesen ismer olyan orvost, aki nem tart igényt ilyen jellegű ellátásra, mert saját maga időben gondoskodott elegendő felszerelésről. 

Rendszeresen megjelennek különféle Fidesz-potentátok a képernyőkön és kifejtik, hogy Karácsony Gergely roppant felelőtlen, mert gócponttá tette a Pesti úti idősotthont. Hogy ezt hogyan valósította meg, arra egyelőre nem derítettek fényt, de ami késik, nem múlik, előbb-utóbb feltárják, hogy talán személyesen szórta szét a vírusokat az intézményben. Ráadásul közönséges hamisító, doktorként emlegeti egészségügyi tanácsnokát, aki pedig nem is orvos, csak mentőápoló. A nagy igazságkereső, Tényi István már feljelentést is tett az ügyben, és most két fővárosi kerületben is nyomozás folyik hamis magánokirat felhasználása miatt. 

A vírus pedig most válik igazán rézfülűvé. A héten még tréningezünk egy keveset, aztán jövő héttől jön a próbatétel. Megmondta a miniszterelnök, az a jó stratégia, ha a legrosszabbra készülünk. Május 3-ára minden rendelkezésre áll, van elegendő ágyunk, védőfelszerelésünk, fertőtlenítőnk, semmi akadálya, hogy elébe álljunk a bajnak. Mi ugyanis bátrak vagyunk, dacolunk a veszéllyel, persze az óvatosság nem elhanyagolható, erre való a rézfülű vírus.

Pont ilyen volt elődje, a bagoly is, senki se látta, de nem lehetett kétsége a létezése felől. Az öregeket, betegeket lehet vele ijesztgetni, a többiek pedig, a társadalmilag szükségesek majd mintegy összekacsintanak, ők lényegében nem kellenek a szörnyűséges rémnek, termelhetik szorgosan az adóforintokat, mellette fellendíthetik legalább a belföldi idegenforgalmat. Amennyiben az óvatlan krónikus betegek tömegesen esnének ágynak, a kórházak kapacitása biztosan nem bizonyul kevésnek, legalább bebizonyosodik, mennyire bölcs döntés volt az intézményrendszer felszabadítása az indokolatlan terhelés alól. Az is kiderülhet, hogy ezt mindenképp meg kellett már tenni, ugyanis az, hogy az emberek beteg hozzátartozóik ápolását át akarják hárítani az államra, ez egy balliberális hagyomány, amit ideje felszámolni. Végezzék el szépen otthon, ennyit megtehetnek egymásért, nem megoldhatatlan feladat, megtanulható, sőt, ápolót is fogadhatnak, ha nekik esetleg nehezükre esne. 

Kezdetét veszi tehát a nagy prezentáció, ha a fene fenét eszik, akkor is mi leszünk a példa a világ előtt, hogyan kell egy ilyen világjárványt kezelni. Utóbb majd tudomásul vesszük a járulékos veszteséget, mindenki tisztában van vele, hogy az eredményekért áldozatokat kell hozni. 

A rézfülű pedig velünk marad, vagy lesz ellene vakcina, vagy csak megszokjuk. Mindegy is, a lényeg, hogy jó lesz még valamire. 

Bármire. 

Pável Melinda  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.