Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az egészen biztos, hogy ha az idén érettségizne a lányom, nem engedném el, de bizonyára ő is félve, bizonytalanul vágna neki, csak azért, mert muszáj. Akkor pláne megtagadnám az érettségit, ha pedagógus lennék. Szórakozzon a kormány, akivel akar, de ne velem. Hogy a fenébe képzelik a május 4-i időpontot, amikor állítólag hetek óta várjuk a tömeges fertőzést. Ezt szajkózza mindennap Müller Cecília országos vírusanya meg Orbán Viktor is ezzel riogat jós módjára. Ehhez képest most államilag rászabadítják a gyerekekre, tanárokra, és ezzel a családtagjaikra is ezt a rohadt dögvészt? Elmennek ezek a sunyiba, megint kitaláltak valamit, persze úgy, hogy majd mások megoldják, és közben belerohadnak mire biztonságosan – ha egyáltalán lehet ma ilyent tenni, mondani – írásbelizhetnek a diákok.

Nyolcvanezer fiatalról ne döntsenek úgy, hogy nem kérdezték meg a szakmát arról, hogyan is legyen. Akkor most maradjanak otthon, vagy keljenek útra, menjenek közösségbe a gimnazisták? Ne! Ne menjenek! Az érettségi megvár, a felsőoktatási intézmények is megvárják a felvetteket, mert a mai állás szerint egyáltalán ne nagyon reménykedjünk abban, hogy itt szeptemberben elkezdődik a tanév. Az pedig egészen konkrétan nem érdekel, hogy más országokban hogyan csinálják. Mert ez az Orbán-banda kisebb dolgokkal sem bír megbirkózni a vírus idején, ezért a bizalom már régen elveszett.

Kipateroltak beteg embereket a kórházakból, magukra, a családokra, a sorsukra hagyva. Akkor hogy a fészkes fenébe gondolják ezt megint? Úgy, hogy rásózzák a pedagógusokra az érettségi megszervezését, ahogyan tették a digitális oktatással. Előkészítés nélkül robbantottak, mert ez a legkönnyebb – pofázni és pofázni, de felelősséget és munkát nem vállalni. Ezek egy rohadt tollvonással, gyorsan alkotott törvénnyel – teljhatalmuk teljes tudatában – írják át a demokratikus szabályokat, mert a diktatúra motorját üzemben kell tartani. Mert a tanárok és a szülők felelősséggel tartoznak a gyerekekért, a kormány meg nem. Arrogánsan, eszeveszetten belehajszolnának sok ezer embert a bizonytalanba, ráadásul több napra.

Utazzanak, a vidékiek lakjanak valahol, egyenek valamit, aztán vegyék fel a maszkot, ha van, mert nem kötelező. Üljenek be a terembe – hol itt, hol ott, attól függően, hol, melyik iskolában lehet a különböző tantárgyakból vizsgázni – együtt, és egészen nyugodtan koncentráljanak a feladatokra. Ha tudnak kesztyűben írni, tegyék; ha nem, akkor a dolgozatokat a pedagógusok megsikálják Domestossal, mielőtt javítani kezdenék.

Ezek a totális hatalomban teljesen meghülyültek? Vagy talán lesz olyan védőfelszerelésük, amiben Orbán villog a kórházakban úgy, hogy mellette az orvos és az ápoló valamilyen snassz szájmaszkban próbál igen udvariasan vigyorogni a magyar nemzethy, keresztény Nagy Ő-re. Pofátlanul, semmilyen következménnyel nem számolva íratnának dolgozatokat, teszteket. Arra pedig sem az érettségizőknek, sem az érettségiztetőknek nincs esélyük, hogy a megmérettetés előtt és után teszteljék őket: milyen áron lett kész a vizsga. Mert majd ők megmutatják, csakazértis az lesz, amit kitaláltak. A szakembereikkel.

Apropó, szakemberek! Orbán villog: én beszélgettem, én megígértem, én adok, én tudom…, mert mindennap tárgyalok a legkiválóbb orvosokkal, professzorokkal. Ó! Jesszus! Ezeknek a szakértőknek se neve, se arca sincs? Kik ők, miért nem állnak ki a törzsbe, mentesíteni a megfáradt Cecíliát, és mondják el nagyon okos véleményüket? Azért nem, mert majd azt is Orbán dönti el, milyen információkat csepegtet a népnek, mi tartozik rájuk. Olyan elfuserált jellemű miniszterelnök, aki szeret és tud nagyokat mondani, de alighanem nem ért mindenhez – a holdudvar feltőkésítésén kívül.

A tudás nem vész el, de ezt honnan is tudnák ezek a NER-sülthalak, hiszen nekik soha nem volt ez fontos, csak ez a világrettenet még jobban kihozza belőlük az emberellenességet.

A munkavállaló köteles megtagadni az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása más személy egészségét vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné [Mt. 54. § (1) bekezdés]. A munkavégzés során, által tehát más személy élete, testi épsége, egészsége nem kerülhet közvetlen és súlyos veszélybe, a munkavállaló még munkáltatói utasításra sem tehet olyat, amivel ilyen helyzetbe hozna mást.

Ez benne van a munka törvénykönyvében, de ha nem lenne benne, akkor is nyugodt szívvel tagadnám meg azt, hogy a fiatalnak állami parancsra kelljen kockáztatnia az egészségét (és mások egészségét) az érettségi miatt. Mert most nagyon súlyos helyzet van. Eddig ugye nem véletlenül ültek otthon karanténban, és birkóztak meg változó sikerrel az érettségi tételekkel a diákok. Valljuk be mi, felnőttek őszintén azt is, hogy nekünk is küzdenünk kell a bezártsággal, a szorongásainkkal, a bizonytalan jövőnkkel. Ez a kormány elvárná, hogy a fiatalok életük egyik legmeghatározóbb eseményét jó szívvel és mentálisan felkészülve teljesítsék. Milyen aljas megoldás az is, hogy aki nem akar, annak nem kell érettségiznie – alternatív lehetőség felkínálása nélkül.

Nem számít, honnan megy sok tízezer gyerek, öt-hatezer tanár vizsgázni és vizsgáztatni, milyen családból: beteg családtag, idős nagyszülők mellől. És oda is tér vissza – ki tudja, mit cipelve be magával, ami veszélyezteti mindannyiuk életét. Miközben az a legfontosabb, hogy majd rendőrök lesik, hogy a vizsgát egyszerre kezdő és egyszerre végző sok diák megfelelő távolságra legyen egymástól. Rendőrök, gratulálok! Gumibot is lesz a rakoncátlankodó, egymásnak örülő fiatalok megfékezésére?

Ha csak egyetlenegy beteg is lesz az érettségi elmúltával, az tudjuk jól, nem az ostoba, felelőtlen, abnormális döntéshozók bűne lesz, hanem a pedagógusoké, akiknek majd a nyakába varrják: ők nem tartották be az előírásokat. Lehet már most reszketniük. És akkor azt mondja az ügyeletes Fidesz-papagáj a közpénzlopó rádióban, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének tiltakozása nem más, mint politikai hergelés, amivel kockáztatják a fiatalok jövőjét.

Szerintem meg azok az aljas galádok, akik emberroncs teleppé teszik ezt az országot. Orbán Viktor szakemberekre hivatkozva bejelentette: május 3-án fut fel a csúcsra a járvány Magyarországon. Hánykor, tessék mondani? Véget is másnap reggel 9 órára, hogy az érettségizők nyugodtan kezdhessék meg a munkát? Nem? Akkor diákok, pedagógusok ne menjetek el!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.