Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tesztek ritka használata mutatja meg azt, hogy mekkora szükség lenne rájuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az eddig is tudható volt, hogy Magyarország nem áll túl jól a koronavírus tesztek területén, sem régiós, sem pedig világviszonylatban. Ebből a kormány sem csinál titkot, de ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy még több tesztet végezzenek el a laborokban, inkább azzal tudják le a hiányt, hogy egyébként sem állítható meg a járvány terjedése holmi tesztekkel. Noha ez valóban igaz, azonban ha teszteltek volna az első perctől kezdve, úgy kordában lehetett volna tartani a fertőzötteket és még időben karanténba helyezhették volna őket, ezzel is lassítva a járványt. Ez az elmélet azonban nem érdekli sem a kormányt, sem pedig a tiszti főorvost, ami persze nem is meglepő, hiszen a mai napig értelmetlennek tekintik ugyan a maszkok használatát egészséges embereken, de azért Szijjártó naponta hozat több százezer maszkot Kínából. Ezeket a védőfelszereléseket egyébként több helyen is hiányolják, ezért kissé érthetetlen, hogy mégis mi történik a háttérben.

Nem állítom, hogy ne osztogatnának védőfelszereléseket, de ennek az elég jelentős mennyiségnek azért már meg kellett volna mutatkoznia az ország egészségügyi intézményeiben. De talán majd idővel ez is megtörténik, ne legyünk telhetetlenek. Na de térjünk vissza a tesztekre és azok szükségtelenségére. A HVG lehozta egy nő történetét, akinek anyósát a János Kórházból konkrétan koronavírus gyanúsan küldték haza, amely – mint később kiderült – több volt, mint gyanú. A nőt még a kórházban tesztelték, azonban az eredmény nem készült el időben, amikor pedig már értesítették a hozzátartozókat a pozitív eredményről, nagyjából mindegy is volt, hiszen már kapcsolatba kerültek a koronavírusos fertőzöttel.

Azonban, mint a nő elmondja ő maga és férje is a veszélyeztetett csoportba tartozik, ezért az, hogy koronavírusosan egyszerűen hazaküldték a nő anyósát, óriási hiba volt. Ezzel lényegében semmissé tették azt a több hetet, amelyet önkéntes karanténban töltöttek a saját lakásukban, ezzel is megóvva magukat a Budapesten is jelenlévő járványtól. Ezentúl kénytelenek egy koronavírusos beteggel egy fedél alatt élni, ami akár még az életüket is veszélybe sodorhatja. Lesz persze magyarázat erre is, de az már nem fog segíteni ezen a családon. Ha szerencséjük van, egyikük sem fog súlyos állapotba kerülni, de ez innentől kezdve már nem rajtuk múlik, csak is a szerencsén. Hogy ki hibázott? A HVG megkereste a kórház vezetését és frissíteni fogják cikküket, amint érkezik reakció.

A kérdés azonban az, hogy ha ilyen előfordulhatott ebben az esetben, vajon hány hasonlóról lehetne még beszámolni országos szinten? Itt legalább egy tesztet elvégeztek, amelyből kiderülhetett a fertőzés, a legtöbb esetben azonban könyörögni kell egy ilyen teszt elvégzéséért, nem véletlenül. Senki sem akarja azt, hogy a halotti anyakönyvi kivonatban a koronavírus szerepeljen, mint a halál oka. A magas vérnyomás, vagy a daganatos betegség „elfogadható”, azzal a statisztikák is tudnak mit kezdeni. Az nem fog arról árulkodni, hogy a kormány elbaltázta a járvány-elleni intézkedéseit. Ha nincs teszt, beteg sincs, ha pedig nincs beteg, akkor Orbán győzött. Ha sikerül a statisztikákban alacsonyan tartani a koronavírus miatt elhunytak számát, akkor majd lehet ezzel példálózni éveken, évtizedeken keresztül; Orbán megmentette a magyar népet!

De van egy másik, igen aggasztó dolog ezzel kapcsolatban – és ez még inkább alátámasztja a felvetést -, hogy a Fidesz trollokat szabadított rá mindazokra, akik foglalkozni mernek az ilyen és hasonló történetekkel. Feljelentéssel, börtönnel fenyegetik azokat, akik meg mernek szólalni. Ez már régen nem a nevetséges, vagy vicces kategória, ezek az emberek komolyan gondolják, hogy el kell hallgattatni azokat, akik nem a kormánnyal vannak, mindenkinek kuss van, aki nem elégedett a meghozott intézkedésekkel. Ezek az emberek pénzért – vagy akár ingyen is – képesek úgy támogatni a hatalmat, hogy ezzel saját honfitársaikat hozzák lehetetlen helyzetbe. A cikkben szereplő nő vélhetően nem vette rá magát túl könnyen arra, hogy elmesélje a történetet, mégis őt fenyegetik a cikk alatti trollok azzal, hogy jobb, ha csöndben marad.

Hát milyen országgá vált Magyarország? Milyen egy beteg társadalom az, amely a sajátjai hátán tapos azért, hogy magát jobb színben tüntesse fel a kormány előtt? Mennyire kell megszállottnak lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa a valóságot és továbbra is asszisztáljon egy ilyen kormány működéséhez? Ez már nagyon régen nem politikai kérdés, itt emberéletekről van szó, amelyek jó döntések sorával megmenthetőek, rossz döntések sorával azonban könnyen elveszíthetőek. A tesztelés hiánya egyértelműen olyan hiba, amely megbosszulhatja magát. Vajon hány, a cikkben leírthoz hasonló eset van az országban? Őszintén remélem, hogy elenyésző számú, noha sajnos nem hiszem, hogy ez így lenne. Reménykedni azonban lehet, más úgysem maradt már.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.