Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Volt 11 évük, hogy felkészüljenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A spekuláns az spekulál. Ezt bírta mondani péntek reggel a fénylő csillag. Lehet kicsit megint bedobom majd a lovak közé a gyeplőt, és elengedem magam, mert az a műsor, amit nagypéntek reggelén lenyomott kakaskukorékolás után a közrádióban nálam kiverte a biztosítékot. Akkor én erre azt mondom: a hazug meg hazudik. Vagy mondhatnám: a politikus hazudik. De ha még jobban szeretném szűkíteni a kört, és pontosítani az igazságtartalmat, akkor azt mondanám: Orbán hazudik. Folyamatosan.

Nincs ezen mit szépíteni, tudja ezt minden gondolkodni tudó, az elmúlt 30 év politikáját nyomon követő magyar vagy nem magyar ember. Végighazudta (és lopta Simicskával karöltve) azt az időszakot, amikor bekerültek a parlamentbe, és ezt csinálja azóta is. Azzal a különbséggel, hogy 11 éve szinte fékek és korlátok nélkül teheti ezt. És akkor rákanyarodnék arra a demagóg megnyilatkozására, amely szerint akkor most mindenki vegye ki a részét a válságkezelésből, és járuljon hozzá a közöshöz, mert mimagyarok (inkább őmagyarsága, kipcsak törzsfőnök) nem óhajt nemzetközi hitelt felvenni, a bajbajutottak átmeneti támogatások révén történő megsegítésére, mert ebben ő nem hisz. Ezt úgy gondolta, hogy az önkormányzatok (amelyeknek anno a „kormány” kifizette az adósságát, kvázi elengedte azt, és az adófizetők szívtak akkor is), meg a pártok, meg a bankok, meg a multik most nyúljanak zsebbe. Tényleg? És azok, akik meg elveszítették a munkájukat, vagy kisvállalkozóként esetleg csődbe mentek, azok képezzék át magukat valami hasznosabb szakmára, mert például most a földeken kell majd kapálni, az utcákon söprögetni, és Mészáros birtokain vagy szállodáiban jobbágykodni,

És akkor meg is érkeztünk oda, ahova ez a jellemtelen ember mindig is szánta ezt a nemzetet: a feudális jobbágyvilágba. Jöhetnek a csendőrök, a hajdúk, földesuraink már vannak, cirkuszt meg majd lehet rendezni a stadionokban. Mert ha van kenyér meg cirkusz, akkor minden fasza. Jól van. Akkor most elmondom én újra, hogy mit kellene csinálni, hogy legyen valahogy. Mert ennek a bulinak ára lesz. Csak nehogy ezt az árat vérrel kelljen majd megfizetni, mert akkor az a mi vérünk lesz, nem az uraságé.

Tehát az van, hogy elő kéne venni a kék könyvet, amibe bele van írva, hogy ki mennyit kapott-lopott a közösből, és szépen vissza kell csurgatni oda, ahonnan az el lett tulajdonítva. Mert az konkrétan az adófizetők pénze, nem a kipcsaké. Amiből pont az ilyen helyzetekre kellett volna félretenni, mint ahogy minden normális országnak van olyanja, hogy tartaléka. Elsőként (Orbán) Lőrinc kezdhetné a visszatalicskázást, mondjuk Felcsútlandról, a csilliárdos nagyságrendű tao-pénzekből, amit szintén a közösből loptak el teljesen törvényesen.

Utána jöhetnek a szétlopott közbeszerzések, talán nem most kéne vasútvonalat építeni, fejleszteni, újítani. Garancsi is dobhatna a kalapba, van miből, gondolom, meg a Csányi elvtárs is, nyilván. Vagy éppen Orbán Viktor szegény idős apukája. De Rogán és köre is úszkál a letelepedési bizniszből bejött pénzekben. Ha csak a Borkai-féle korrupciós ügy nagyságrendjét vesszük alapul, akkor van ott is lové, nem kevés. Úgyhogy ne hagyjuk ki az új nemzeti tőkésosztályt az adakozásból, kérem tisztelettel. Azt mondta a gazda: mindenki a maga szintjén járuljon hozzá. Akkor hajrá! Mert ha ezek visszatennék azt a temérdek pénzt, amit napi szinten lenyúltak a keményen dolgozó kisemberektől, itt egy új országot lehetne építeni, ami kacsalábon forogna.

A másik, amitől azt hittem megüt a guta, a vírussal kapcsolatban hagyta el a száját: „most olyan a helyzet, mintha egy edzőtáborban lennénk, most készülünk fel majd a nagy meccsre, ami előttünk áll”. Mi van, baszod? Milyen meccsre? Arra lett volna 11 évetek, hogy felkészüljetek, és nem a járványra gondolok, hanem az egészségügy rendbetételére, annak fenntartható üzemeltetésére, profi működésének biztosítására. Ehhez képest az Európai Unió adott pénzeket korszerűsítésre, azt is túláraztátok és meglovasítottátok, és csak a legszükségesebb dolgokhoz nyúltatok hozzá. Mert rohadjon csak meg nyugodtan az egészségügy. A személyzet, az épületek, minden. Gratulálok! Mint Románia Ceaușescu idejében, végül is gyertya mellett is lehet műteni, ha nagyon muszáj.

Hát most muszáj van, ezért rohangál a miniszterelnök mindenhova és játssza a megmentőt, mert szarban a haza, és ha nem takarja ki a valóságot, akkor látszik az még a Holdról is. Az egész Facebook-teleregénye is egy vicc: lépten-nyomon képes hülyét csinálni magából, hogy mentse a menthetőt, de a rajongói szerint annyira cuki, meg aranyos, egyenes szent ez az ember. Gondolom, Habony rájött, hogy a szavazótábor nyugdíjasai már rég többen vannak a közösségi hálón, mint azok, akiket eredetileg meg akartak célozni ezen a felületen. Alkalmazkodni kell, bár a Szomszédok, úgy értem, Orbán kalandjai a vírussal való küzdelemben csak a nyolcadik résztől érhető el az oldalán, ami eddig is elég tragikomikusra sikeredett. Reméljük, majd leforgatják az első hét részt is, ahol még nem fogta fel a maszkos tolvaj, hogy már rég más film van befűzve a vetítőgépbe, mint a migránsozás, brüsszelezés, sorosozás. Tehát még ellátogat több kórházba, de szigorúan inkognitóban, meg rajtaütésszerűen, és ellenőrzi a melósait. Mert neki ez a kötelessége, mert végül is kampány van, főleg most. Minden nap fel lehet venni a megmentő szerepét, és lehet játszani a hőst.

Hát akkor végezetül az egyik kedvenc filmemből tennék ide egy idézetet, mert elég nyilvánvalóan idekívánkozik: A művész azért hazudik, hogy feltárja az igazat, míg a politikus azért, hogy elrejtse.

Vogronics A.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.