Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Törvényszékfaragás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rengeteg remek ötletet találtam az interneten a ránk szakadt szabadidő hasznos eltöltésére. Az evidentikus (by Semjén) módszerek mellett (tavaszi nagytakarítás, olvasás, filmnézés stb.) számos kreatív ötlet is fellelhető. A keccsölő Orbán az akciófilmjeinek forgatási szünetében FFP3 maszkot varrogat otthon magának, aztán van, aki kenyeret süt, vagy ott vannak a Reális Zöldek, akik aggódnak, hogy a napelemek elszívják a napból a sütést.

És akkor – ezt nem láttam jönni – itt a “Csináld magad”-vonal díjnyertese a “Faragj magadnak otthonodban törvényszéket” kategóriában. A Pannonpulik láthatóan rosszul bírják a bezártságot, és unalmukban elkezdték a feltörő erkölcsi értékrendjüket méregetni (amivel nincs baj, amíg a 4 fal között csinálják), és létrehoztak egy 3-5 tagból (gondolom még nem sikerült pontosan összeszámolni az évek során, hogy valójában hány tagból is áll ez a civil csapat) álló rögtön ítélő bíróságot. Az ügymenet: újságolvasás, szemöldökráncolás, fölháborodás, indítványozás, tárgyalás, elítélés (büfé, tánc). Íme a hirdetmény:

HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: TÁRSADALMI BÍRÓSÁG JOGÁLLAMBAN

Évszázadokon át működtek különböző néven társadalmi bíróságok (TB), különösen válságos időkben. A társadalomban feltört az erkölcsi értékrend, ugyanis nem szabad megkérdőjelezni azokat a vívmányokat, erőfeszítéseket, melyeket az emberek fáradtságos munkával létrehoztak biztonságukért, fejlődésükért, hazájukért. Ezért, a civil szervezet napjainkban is indokoltnak tartja TB létrehozását, melynek tagjai pártoktól független civil személyekből állnak. A 3-5 tagú Tanács, a társadalmat érintő ügyekben (álhírterjesztés, gyűlöletkeltés, hazugságok, stb.) hoz határozatot. A Tanács tagjának nem szükséges jogi képesítéssel rendelkeznie, ugyanis itt a társadalom értékítéletét kell kinyilvánítani. Indítványt bármely személy vagy szervezet ellen lehet indítani, aki, ill. amely szembe kerül az általánosan elfogadott erkölcsi, emberi normákkal. A TB–ot nem köti szigorú eljárási rend: nem kell meghallatnia a terheltet, (elegendő pl. a sajtóból ismert tényállás), a tárgyalás nem nyilvános. Az eljárás határozattal fejeződik be, amely ellen fellebbezésnek nincs helye.
A civil szervezetnek szilárd meggyőződése, hogy a TB létrehozása múlhatatlanul szükséges volt, ugyanis a jelenlegi vírusos rendkívüli állapotban a társadalom igényli a zavarkeltők elítélését és tettük nyilvánosságra hozását a sajtó útján.

HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET – PANNONPULI.HU
Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

(MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.